Pina colada-is

Pina Colada-is (LCHF)

Pina colada-isSommeren nærmer sig med hastige skridt. Hver smuk, solbeskinnet forårsdag hvisker løfter om lange, lyse aftener, varme dage med tæerne i sandet ved stranden, grillos og is i lange baner – helst fra vores yndlingsispusher på Amagerbrogade!

Denne pina colada-is kan være med til at sætte fut under dine sommerdrømme. Jeg er en sucker for pina coladas og tøsedrinks i det hele taget, og de fleste tøsedrinks gør sig faktisk ret godt i isform. Det vil der nok komme mere af, når vi kommer længere hen på sæsonen…

Lavet på en base af kokosfløde, har vi her at gøre med en relativt LCHF-venlig pina colada-is. Sødningen kommer primært fra frugt, som bare lige har fået et lille skud akaciehonning til at hjælpe smagen på vej. Jeg har valgt at koge min ananas let i lidt friskpresset appelsinsaft for at få så meget sødme ud af den som muligt. Først prøvede jeg at grille den, men den fik simpelthen for meget røgsmag, så det gik jeg væk fra. Men kogningen fungerede rigtig godt og gjorde den også nem at blende.

Der er faktisk bare et spørgsmål tilbage: “Do you like Pina Coladas?

Pina colada-is

Pina Colada-is (LCHF)

 • 2 skiver ananas (minus skræl og stok)
 • Saften af 1/4 appelsin
 • Den fede del af en dåse kokosmælk (ikke light)
 • Vanilje og salt
 • Lidt akaciehonning til at smage til med
 • Evt. et skvæt Malibu eller rom

Skær ananasen i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med appelsinsaft. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 5 minutter. Hæld i et højt stavblenderglas sammen med lidt vanilje. Sæt stavblenderen på, og blend til en ensartet mos. Sæt glasset med ananasblandingen i køleskabet i et par timer, så det bliver koldt og sætter sig til en lidt tykkere masse.

Det er smart, hvis du har sat dåsen med kokosmælk i køleren natten over. Så er det lettere at fiske den tykke del af fløden op og lade det kedelige vand blive tilbage. Det kan dog som regel godt lade sig gøre, uden at dåsen har været på køl. Til gengæld er det nemmere at arbejde med kolde ingredienser, når du skal lave is, så prøv at finde tid til det.

Kokosfløden skal i hvert fald piskes til flødeskum. Det tager 1-2 minutter med en elpisker, og her synes jeg, det er vigtigt at få lidt salt med. Bare et lille nip for at gøre smagen mindre flad. Jeg pisker også gerne lidt ekstra vanilje med i flødeskummet.

Tag glasset med ananasmos ud af køleskabet, og pisk den i flødeskummen sammen med Malibu. Jeg har læst et sted, at det faktisk er en fordel at komme sprut i is – det skulle gøre konsistensen mere cremet. Fint for mig!

Hæld ismassen på en ismaskine, og lad den køre 20-30 minutter, afhængig af hvor god din maskine er. Hvis du ikke har en ismaskine, kan jeg anbefale at lave isen som ispinde. Så slipper du for alt det med at skulle røre en gang i timen (og alligevel få grynet og krystalliseret is). Bare ned i ispindeformene og så på frys natten over!

Ved servering kan du pynte din pina colada-is med lidt frisk ananas og kokosflager. Skål!

Pina colada-is

Pina colada-is

4 comments on “Pina Colada-is (LCHF)Tilføj din

  1. Tusind tak, Anne! Nå ja, jeg havde slet ikke tænkt på, at den da er mejerifri – det er jo ekstra smart 🙂

 1. Uh, det ser lækkert ud. Det er helt rigtigt at alkohol gør isen mere cremet. Det sker fordi alkoholen forhindrer isen i at fryse så hårdt. Derfor er det også en fordel at vente med at tilsætte den til ismaskinen kører de sidste omgange. Så er man sikker på den ikke hindrer indfrysningen. Det sker dog nok kun, hvis det er lidt mere end et skvæt, men der kan jo nemt komme lidt for meget i.

  Glæder mig til flere isopskrifter og sommer.
  God weekend
  Anne-Marie

  1. Nå ja, det var sådan, det var! Tak for forklaringen, Anne-Marie 🙂 Jeg glæder mig også til sol, sommer og is!
   God weekend også til dig.
   Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: