Pecan-vinaigrette

Pecan-vinaigrette

Pecan-vinaigrette


Ugens nøddetema fortsætter – i dag med en dressing, som vil forvandle enhver trist salatskål til en ren smagsfest!

Denne her pecan-vinaigrette er næsten et helt måltid i sig selv: cremet, fyldig og sindssygt velsmagende med lige tilpas balance mellem syre, fedme og sødme – og masser af gode fedtsyrer fra pecannødder og olivenolie.

Jeg tror seriøst, det er den bedste dressing, jeg nogensinde har smagt! Men nu er jeg også meget stor fan af pecannødder.

Pecan-vinaigrette

Dressingen er supernem at lave og kræver bare en god stavblender eller foodprocessor. Når du først har en god portion i køleskabet, er du få sekunder fra sindssygt velsmagende salater i lange tider.

Jeg har spist min pecan-vinaigrette på stort set alt, siden jeg lavede den i mandags. Den er nærmest uovertruffen på både grøn- og rødkål. Kombinationen af den runde pecan-vinaigrette og den bitre kål er helt fantastisk. Man behøver nærmest ikke andet end bare kål og dressing – men lidt frisk, syrligt æble i tern er bare prikken over i’et.

Pecan-vinaigrette

Tricket til at få spist masser af grøntsager er jo i virkeligheden at have en god dressing, der kan gøre dem indbydende og lækre. Hvis man så køber færdigsnittet grønkål eller snitter et helt rødkål og opbevarer det på køl – så tager det altså ikke mange sekunder at smække en lækker salat sammen.

Jeg valgte at give min pecan-vinaigrette et lillebitte pift fra stærk sambal oelek. Det kan anbefales, men er ikke nødvendigt.

Pecan-vinaigrette


Pecan-vinaigrette

(giver 3 dl dressing)

  • 1 dl pecannødder
  • ½ dl hvid balsamico
  • 2 spsk Fibersirup Gold – eller honning eller Yacon-sirup
  • 2 spsk hakket løg
  • 1½ dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Valgfrit: ½ tsk sambal oelek/chili el.lign.

Rist pecannødderne et par minutter på en tør pande, til de begynder at dufte.

Kom alle de andre ingredienser i et højt blenderglas. Tilsæt de stadig varme pecannødder, og sæt stavblenderen på (jeg bruger min Bamix). Blend til en glat masse, og smag til.

Du kan selvfølgelig også lave pecan-vinaigretten i en almindelig blender eller en foodprocessor. Den skal bare være kraftig nok til at knuse nødderne helt.

Opbevar din pecan-vinaigrette i køleskabet et højt glas eller en flaske med låg til. Brug den på salater.

Pecan-vinaigrette


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

2 kommentarer til “Pecan-vinaigretteTilføj din

  1. Har lige spist en skålfuld snittet spids- og grønkål med dressingen på (dog lavet med mørk balsamico, da det var hvad jeg havde på lager), og det smager vildt godt – må lægge bånd på mig selv for ikke bare at spise den med ske! Klart een af de bedste dressinger jeg har smagt.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *