Peanutbutter-chokoladekage

Peanutbutter-chokoladekage

Peanutbutter-chokoladekage


Efter en lidt stille uge på bloggen er jeg nu klar med ugens fredagskage: en svampet, intens, mørk og virkelig fyldig peanutbutter-chokoladekage! Når enden er god, er alting godt – så selvom der ikke har været nogen nye opskrifter denne uge, er det vigtigste vel, at der kommer kage, ikke? 🙂

En af årsagerne til, at der har været lidt stille er, at jeg har haft en lille snert af overbelastning på mit arbejde. Sidste torsdag gik mit hoved pludselig akut i stå, mens jeg var på arbejde, og jeg led pludselig af noget, jeg ikke har lidt af i flere år, nemlig den dér tilstand, vi nok alle kender, hvor man tænder computeren for så at sidde og glo på skærmen og tænke: “Hvad skulle jeg egentlig?” Eller åbne munden for at sige noget for så at opdage, at hele éns ordforråd er forsvundet.

Når jeg mærker sådan nogle signaler, så er der én vej frem: hjem på altanen med en kop kaffe, benene op, og lydbog i ørene. Eller en lang gåtur. Eller en kop kaffe med en god veninde. Så de ting har jeg dyrket i den sidste uges tid, hvor det heldigvis også passede med, at jeg havde en masse særlige feriefridage, der skulle brændes af inden maj. Nu begynder hovedet at virke bedre igen – lige i rette tid til weekenden, som skal bruges på at holde sleepover i kirken for mit skønne ungdomskor og deres 2 søsterkor. Det bliver nok ikke just afslappende, men til gengæld bliver det helt sikkert rigtig sjovt 🙂

Jeg har også haft gang i en heftig sukker-detox i den forgangne uge. Det skal jeg fortælle jer om på et andet tidspunkt – først chokoladekage (som heldigvis er fri for tilsat sukker!), så sukker-detox! 🙂

Det var meningen, at kagen skulle have haft de fineste, mest sirlige swirls af peanutbutter, som et billede, jeg havde set på Pinterest…. Det skete så IKKE! Jeg fik ikke smeltet peanutbutteren tynd nok, og jeg løb tør for tid og måtte bare pynte kagen, så fint jeg kunne, inden der kom gæster. Jeg trøstede mig selv med, at den så “rustik” ud, hvilket jo er mit look (kode for: “Louise er for utålmodig til at kunne pynte ting pænt”!), og at den i hvert fald smagte godt. Du kan forhåbentlig gøre det bedre end mig 🙂

Peanutbutter-chokoladekage

Peanutbutter-chokoladekage

Peanutbutter-chokoladekage


 

Peanutbutter-chokoladekage:

Kagen:

  • 8 æg
  • 2 spsk Sukrin Gold (adlink) eller kokossukker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 450 g mørk chokolade
  • 225 g smør
  • 100 g peanutbutter

Chokoladeganache med peanutbutterswirl:

  • 100 g mørkchokolade
  • 1 dl fløde
  • 1 dl creamy peanutbutter

Springform: ca. 20 cm i diameter

Forvarm din ovn til 180 grader (traditionel varme), og sæt en bradepande med vand på den nederste rist. Vandet skaber damp i ovnen, som forhindrer kagen i at sprække under bagning.

Smelt chokolade, smør og peanutbutter i en gryde.

Pisk æggene luftige med Sukrin Gold og vaniljepulver – det tager ca. 5 minutter og gøres bedst med en køkkenmaskine med det store piskeris på. Jeg har min gode Kenwood (adlink). En håndmixer kan måske også gøre det.

Vend den smeltede chokolademasse i æggesnapsen ad 3-4 omgange.

Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og smør siderne.

Hæld kagemassen i springformen, og sæt den i ovnen. Bag i ca. 25 minutter – indtil kagen har sat sig. Tjek med en kødpind el.lign. Kagen må godt være svampet.

Sluk ovnen, og lad kagen stå i ovnen med lågen på klem i ca. 10 minutter, inden du tager den ud og lader den afkøle helt.

Chokoladeganachen laver du ved at smelte chokolade og fløde over et vandbad.

Over et separat vandbad smeltes peanutbutter – tynd evt. op med lidt mælk for at få det lindt nok. De kneb lidt for mig – derfor blev min kage ikke helt så pæn. Kom den smeltede peanutbutter i en sprøjtepose – eller lav en cornet (eller hvad det nu hedder) af bagepapir. Det klistrer knapt så meget.

Nu smører du først chokoladeganachen ud over kagen. Herefter sprøjtes peanutbutter ud i tynde stråler i den stadig våde ganache. Nu kan du med en lille tandstik el.lign. trække mønstre i peanutbutteren – og du kan forhåbentlig gøre det pænere end mig 🙂

Lad ganachen sætte sig inden servering. Kagen holder sig fint både i køleskab og fryser.


 

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.


 

4 kommentarer til “Peanutbutter-chokoladekageTilføj din

  1. Lækker sag!♡
    Har lige et spørgsmål… Linkede du ikke engang til en instagram konto med synkron morgenmad for to? Jeg kan ikke finde den:-/

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *