Peanutbutter banana cheesecake

Cheesecake mania #1: Peanutbutter banana cheesecake med sprød chokonøddebund (LCHF)

Peanutbutter banana cheesecakeNoget af det hyggeligste i verden er, når I kommer med forslag til, hvilke opskrifter I kunne tænke jer at se på bloggen, eller hvilke ingredienser, I synes, jeg skulle afprøve. Det er ikke altid, at forslagene bliver omsat til virkelighed lige med det samme, men det betyder ikke, at de er glemt – det betyder bare, at de ligger og brygger inde i min madglade hjerne, indtil jeg kommer op med den helt rigtige opskrift.

Nå, men et af forslagene kom fra min søde niece, som ønskede sig et “Cheesecake Mania” på bloggen – gerne med sunde cheesecakes. Challenge accepted! Men det dér med, hvad der er sundt, det kan der jo herske mange meninger om. Jeg spiser LCHF og betragter det som værende enormt sundt. Masser af fedt – så lavt kulhydratindhold som muligt. Det fungerer for min krop. Derfor er dagens peanutbutter banana cheesecake bestemt sund i min verden (i moderate mængder – måske også lidt mere moderate end mine portioner!), selvom andre nok vil se på den som den største syndighed nogensinde. Der er både mascarpone, fuldfed creme fraiche og peanutbutter i – til gengæld indeholder den ikke et gram tilsat sukker, udover det som er i bananen. En mere streng LCHF’er ville nok stejle over det høje indhold af frugtsukker, men helt ærligt – det er jo kun weekend én gang om ugen! 🙂

Udover forslaget om Cheesecake Mania har jeg også fået et forslag fra en trofast læser (og mor til min gamle sambo) om at bruge kokossukker som sødemiddel. Et produkt, som jeg længe har gået og luret på og nu fik puffet til endelig at få afprøvet – tak for det! Kokossukker har et temmelig højt indhold af både energi og kulhydrat, men mærkeligt nok et meget lavt GI på 35. Det generer altså ikke blodsukkeret, og det anbefales derfor – i moderate mængder – som sødemiddel inden for LCHF. Som så mange andre naturlige sødemidler (bl.a. agavesirup) har kokossukker et højt indhold af fruktose, som leveren har svært ved at håndtere, og man skal derfor ikke spise det hver dag. Men nu er det her jo også en hyggelig weekendkage og ikke hverdagskost. Kokossukker har en dejlig fyldig, lidt karamelagtig smag, som gør sig rigtig godt i denne cheesecake.

Peanutbutter banana cheesecaken er inspireret af Elvis’ famøse peanutbutter-banana sandwich. Kombinationen af salt peanutbutter og sød banan er bare fantastisk. Jeg har valgt at lave en meget enkel chokonøddebund – hvis man da kan kalde det en bund. Det er nemlig bare hakkede nødder ristet i kokossukker med en håndfuld kakaonibs. De giver dejlig knas til cheesecaken, som portionsanrettes lagvis i glas. Derudover bruger jeg også ½ banan i skiver som en ekstra “bund”.

Peanutbutter banana cheesecake

Peanutbutter banana cheesecake – til 4 personer:

Sprød chokonøddebund:

  • 100 g blandede nødder (jeg brugte mandler, hasselnødder og pecannødder – vælg selv dine favoritter)
  • 2 spsk kokossukker
  • 1-2 spsk kakaonibs
  • ½ banan skåret i tynde skiver

Peanutbutter-banan fyld:

  • 1 bøtte (250 g) mascarpone
  • 1 æg delt i blomme og hvide
  • 50 g creme fraiche 38%
  • 4 spsk peanutbutter
  • 2-3 spsk fløde
  • 2 spsk kokossukker
  • ½ banan
  • ½ tsk vaniljepulver
  • Saft af ½ lime
  • Evt. 1-2 dråber flydende SØD

Topping:

  • 1 håndfuld peanuts, hakkede
  • Chokoladespåner af mørk chokolade 70%

Start med at hakke nødderne groft og riste dem let gyldne i kokossukker. Stil dem til afkøling.

Lav så fyldet: Rør mascarpone med æggeblomme og creme fraiche. Mos den halve banan, og rør den i. Smelt peanutbutteret i en gryde sammen med fløde og kokossukker. Rør det sammen med de andre ting, og smag til med vaniljepulver, limesaft og evt. sødemiddel. Pisk æggehviden, og vend den forsigtigt i, så cremen bliver luftig og lækker.

Nu skal cheesecaken samles i 4 portionsglas: Læg først størstedelen af de ristede chokonødder i bunden af hvert glas, så lidt cheesecakefyld, så et lag bananskiver med lidt flere nødder og så igen resten af cheesecakefyldet. Stil kagen til afkøling i køleskabet, hvis den ikke skal serveres lige med det samme.

Inden servering toppes hver cheesecake med hakkede peanuts og chokoladespåner, som du laver ved at trække en stor, tung kniv hen over bagsiden af en plade chokolade. Sæt noget Elvis på, og smovs løs!

Peanutbutter banana cheesecake

(Indlægget indeholder affiliate-links)

 

1 kommentar til “Cheesecake mania #1: Peanutbutter banana cheesecake med sprød chokonøddebund (LCHF)Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *