Pasta med laks og fennikel

Pasta med laks, fennikel, rødløg og squash

Pasta med laks og fennikel
Ja, det er ikke nemt at tage et kønt billede af sådan en ret – især ikke når man er sulten! Men det smager skønt.

Det er ikke mange fiskeretter, jeg kan slippe af sted med herhjemme. Andreas er ikke den allerstørste fiskefan, men denne ret er udviklet i tæt samarbejde med ham og lever op til strenge krav om mængder af kød, sovs og krydring. Så den er et skridt på vejen mod ambitionen om en ugentlig fiskedag.

Derudover passer det mig glimerende at have fundet endnu en måde at inkorporere fennikel i vores madplan på. Jeg har sådan en underlig idé om, at jeg vil være i stand til at bruge alle grøntsager, jeg ser i grøntafdelingen, og fennikel har været lidt af en udfordring. Mange har i det hele taget et anstrengt forhold til fennikel, men sammen med den fede laks og det søde rødløg fungerer fennikelsmagen rigtig godt, synes jeg. Retten her er en god hverdagsret, som er hurtig at bikse sammen, og som indeholder masser af sunde og gode ting. What’s not to like?

Pasta med laks, fennikel, rødløg og squash – til 2 personer:

  • 400 g laks med skind (jeg køber Irmas frosne lakseside, som skulle være fra bæredygtigt fiskeri. Den koster ca. en 50’er, og det er da ikke galt.)
  • ½ fennikel
  • 1 stort rødløg eller 2 små
  • 1 squash
  • 3 fed hvidløg
  • En sjat hvidvin
  • 1 brik Mildafløde (eller brug rigtig piskefløde, hvis dit kolesterol kan bære det)
  • 1 tsk revet citronskal
  • Krydderier:  oregano og basilikum, salt og masser af peber (gerne hvidløgspeber)
  • Grovpasta – så meget, som I nu spiser

Snit fennikel og løg i tynde både og squash i lange, tynde strimler. Smid først løg og fennikel på en varm pande med fedtstof og hvidløg og lad dem brune og gå god farve. Tilsæt derefter squash, og lad det stege godt sammen, inden du tilsætter hvidvin og lader alkoholen koge af et par sekunder. Tilsæt herefter fløde, og smag til med citronskal og krydderier.

Imens koger du pastaen og steger laksen med skindsiden nedad på en varm pande. Den skal endelig ikke have for lang tid – bare 3-4 minutter. Man kan evt. lige hurtigt vende den efter de 3-4 minutter og give den ½ minut med kødsiden nedad – men hold godt øje med kødet – det er ikke sjovt, hvis fisken når at blive tørstegt. Hvis man har en fennikelkvist til overs, kan man i øvrigt godt lige smide den over kødet, mens det steger. Det giver en god smag. Tag laksen af panden, når den er fin, og befri den for skindet. Det gøres lettest ved at skubbe kødet af skindet med kniv og gaffel. Vend kødet i sovsen sammen med pastaen, og varm det hele godt igennem, inden det serveres.

 

1 kommentar til “Pasta med laks, fennikel, rødløg og squashTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *