ovnbagte filodejsforårsruller med opryddet køleskab

Ovnbagte filodejsforårsruller med opryddet køleskab

ovnbagte filodejsforårsruller med opryddet køleskabForårsruller er genial restemad. Alle ugens rester rodes sammen, pakkes ind i en rulle og smager pludselig af noget nyt og spændende og lidt af syndig junkfood. I fredags stod jeg med ½ kylling, lidt perlerugotto og kogte belugalinser, lidt hvidkål, et par gulerødder, en stump squash og lidt forårsløg. Rodet sammen med lidt sovs, nogle friske bønnerspirer og en håndfuld cashewnødder blev det hurtigt og nemt til en gang lækkert forårsrullefyld.

Vi spiser forholdsvist jævnligt de små vietnamesiske forårsruller med rispapir og rå grøntsager. Selvom de smager skønt,  kan man sommetider godt få behov for de “rigtige” forårsruller, som spises varme – nogle à la Daloons gode gamle snask, bare lidt mindre fedtet og med lidt mere “mad” i. Filodej er et godt svar på det behov. Det er lettere at arbejde med og mere velegnet til ovnbagning end rispapiret. Selvom det er meget fedtfattigt, er det godt nok enormt kulhydratholdigt, men i den samlede ret er det stadig kød og grønt, der fylder mest, så det er nogenlunde forsvarlig junkfood. 🙂

Ovnbagte filodejsforårsruller til 2 personer

  • Rester af helstegt kylling (vi havde 2 overlår, 2 overvinger og 1 bryststykke), Man kunne også bruge rester af alt muligt andet kød, eller man kunne svitse lidt hakket oksekød og bruge det.
  • 1 rødløg, fintsnittet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • Ca. 200 g fintstrimlet hvidkål
  • 2-3 gulerødder, i fine strimler
  • 1/4 squash, i fine strimler
  • ½ bakke bønnespirer (jeg kunne også godt i en snæver vending finde på at bruge dem fra dåse)
  • 3 fintsnittede forårsløg
  • Sovs af: 1/4 dl sød chilisovs, 1/4 dl soya eller teriyaki, saft af ½ lime, 1 spsk honning, ingefær (frisk eller pulver), 2 fed presset hvidløg, 1 spsk fond (jeg bruger den dér Touch of Taste på flaske, når det skal gå stærkt)
  • 1 dl usaltede cashewnødder, grofthakket
  • Evt. en rest perlerug, bulgur, ris, linser – eller hvad du måtte have. Kan udelades.
  • 1 pakke filodej (husk at tø op i god tid)
  • Jordnøddeolie til pensling (eller brug en smagsneutral olie, fx rapsolie)

Trevl kyllingekødet med 2 gafler. Svits først rødløg og hvidløg, tilsæt hvidkål, gulerødder og squash, og rør derefter sovsen i. Tilsæt så bønnespirer, forårsløg, kylling, cashewnødder og evt. rester af perlerug el.lign. Varm godt igennem og smag til.

Klip filodejarkene til – det passer nogenlunde med ½ ark til 1 rulle. Fordel fyldet på stykkerne, rul dem sammen, og fol enderne ind (Andreas påpegede, at man nok skulle have foldet enderne ind først og så rullet sammen – det husker vi næste gang!). Husk at pensle med lidt vand ved sammenføjningerne. Pensl rullerne let med olie (jordnøddeolie er godt), og bag dem på 200 grader varmluft i ca. 30 minutter, indtil de har fået lidt farve og er blevet dejligt sprøde.

ovnbagte filodejsforårsruller med opryddet køleskab
Så er det bare at finde sin indre Daloon-medarbejder frem og begynde at rulle!

Det bliver jo altså ikke ligesom de gode, gamle fra Daloons ønskebrønd, det må vi tilstå. Men det gør faktisk ikke noget, for i stedet får man en helt tynd og crispy skorpe på forårsrullerne, som man ikke kløjes i efter 2 bidder. Forårsrullerne mætter også rigtig godt og ligger ikke så tungt i maven. Man behøver egentlig ikke det store tilbehør, for alt er jo sådan set i rullen – grønt, kød, fedt, kulhydrat og det hele. En lille sprød og frisk kålsalat kan dog godt anbefales, bare for at pifte måltidet lidt op. Og selvfølgelig masser af soya i rullen! 🙂

ovnbagte filodejsforårsruller med opryddet køleskab

Ja, kønt er det ikke, når man spiser junkfood – men det er sundt for sjælen at være lidt snasket sommetider!

4 kommentarer til “Ovnbagte filodejsforårsruller med opryddet køleskabTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *