Ovnbagt laks med dukkah

Ovnbagt laks med dukkah, bønnefritter og dildmayo

Ovnbagt laks med dukkah


Som lovet kommer her en opskrift, hvor du kan bruge opskriften på dukkah fra i går: nemlig ovnbagt laks med dukkah, som serveres med bønnefritter og dildmayo. Det er nem og sund hverdagsmad med masser af smag – også en lidt anderledes smag fra dukkahen end den, man måske lige er vant til i fiskeretter. Med sprøde bønnefritter og frisk dildmayo har man virkelig et veldrejet måltid. Inspirationen til ovnbagt laks med dukkah kommer fra Jane Faerbers “Mæt og slank med lchf”.

Menusammensætningen er jo faktisk lidt en variation over fish’n chips – bare med ovnbagt laks i stedet for fiskefileter og bønnefritter i stedet for pomfritter. Bønnefritter er tit på menuen herhjemme. Jeg synes, de smager supergodt, og så er de nemme at hive ud af fryseren og bikse sammen på en travl aften, hvor man ikke lige har fået købt ind. Her har jeg ovenikøbet været så smart at sørge for, at du kan lave bønnefritterne og den bagte laks i ét hug i ovnen. Ret smart, ikke?

Ovnbagt laks med dukkah

Ellers står den bare på gospelmusik for fuld skrue i denne uge! Tivoli holder gospel festival i weekenden, og udover at synge med i det kor, jeg selv synger i, skal jeg også have mine børnekor med ind på Plænen søndag og synge med deres 2×2 søsterkor. Her til aften har vi holdt generalprøve i det gospelkor, som jeg selv synger i, og i morgen er der dømt generalprøve med børnekorene. På et eller andet tidspunkt skal jeg også lige sætte mig ned, tage en dyb indånding og indse, at det ikke kun er ungerne, men også mig, der skal op på den dér store scene… Pyha, kryds lige fingre, ikke?!

Nå, nu starter vi lige med opskriften på ovnbagt laks med dukkah – det kan jeg i hvert fald håndtere! 🙂

Ovnbagt laks med dukkah


Ovnbagt laks med dukkah, bønnefritter og dildmayo

(Til 2 pers.)

  • 2 laksefileter
  • 3-4 spsk dukkah

Bønnefritter:

  • ½ pose frosne bønner (250 g)
  • Ca. 30 g smør og 2 spsk olivenolie
  • Groft salt og hvidløgspeber

Start med bønnefritterne: Smelt smør og olie i en mellemstor gryde. Tilsæt hvidløgspeber, og vend herefter de frosne bønner i. Bønnerne skal være frosne, når du vender dem i smørret – de skal ikke tøs op først eller noget. Hæld bønnerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med groft salt.

Sæt pladen med bønnefritter i en 200 grader varm ovn, og giv bønnefritterne i alt 35-40 minutter på varmluft. Måske skal de have mindre i din ovn, men det her passer i min. Jeg sætter badepladen på næstnederste rist i ovnen – så er der plads til fadet med laks ovenpå. Vend gerne i bønnerne undervejs.

Imens gør du laksefileterne klar. De skal bare lægges i et smurt, ovnfast fad og drysses med dukkah, som presses lidt ned i kødet. Giv evt. et lille dryp olivenolie.

Sæt laksefileterne ind på en rist øverst i ovnen, når der er 15 minutter tilbage af bønnernes bagetid – dvs. efter 20-25 minutter (pyha, det er matematik på højt plan, dét her!!). Så skulle det gerne passe med, at både laksen og bønnefritterne er klar nogenlunde samtidig. Det er vigtigt, at laksen ikke får mere end 15 minutter – så bliver den tør. Så hellere lade den stå og trække lidt på køkkenbordet, hvis bønnefritterne skal have et par minutter ekstra.

Servér ovnbagt laks med dukkah sammen med bønnefritter med en god portion dildmayo med kapers.

1 comment on “Ovnbagt laks med dukkah, bønnefritter og dildmayoTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: