Ostekiks

Ostekiks

Ostekiks


De her ostekiks smager lidt af Tuc. De er sprøde og salte. Og så smager de helt fantastisk med en tyk skive ost på!

Ostekiksene består af mandelmel, ost, æg og olivenolie. Ingen specialingredienser. Ingen krav om særlige fingerfærdigheder i et køkken. Bare nemt og lækkert.  Kiksene er godkendt af Andreas, som ellers er en hård kritiker af lchf-bagværk. Der var ikke et øje tørt! Prøv selv – og se, om du bliver ligeså vild med dem, som vi er blevet herhjemme.

Jeg brugte færdigkøbt mandelmel til min opskrift. Ikke det fedtreducerede, men altså bare det fine mel, man kan købe i større supermarkeder. Du kan muligvis også godt bruge hjemmemalet mandelmel, men jeg garanterer ikke for, at du får et ligeså sprødt og ensartet resultat.

Ostekiks


Ostekiks

  • 3 dl mandelmel
  • 1 dl revet ost (gerne cheddar)
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 æg
  • Evt. lidt flagesalt til at drysse med

Ostekiks

Bland de tørre ingredienser med den revne ost i en skål. Pisk ægget sammen med olien i en anden.

Rør indholdet af de 2 skåle sammen til en elastisk dej, der kan samles til en kugle. Bred dejen ud på en bageplade – her er det lettest at rulle dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Den skal vel være et par millimeter tyk.

Brug en pizzaskærer eller en skarp kniv til at forskære dine kiks, inden du sætter pladen i ovnen. Andreas foreslog, at man dryssede lidt flagesalt ud over kiksene, inden de røg i ovnen. Det er helt klart en idé, der skal prøves af, næste gang jeg bager ostekiks.

Bag dine ostekiks ved 200 grader i 15-20 minutter. Lad dem køle helt af på pladen, og bræk dem så fra hinanden. Opbevar i en tætsluttende beholder, og servér fx med en tyk skive ost.

1 kommentar til “OstekiksTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *