Oopsies

Oopsies

Oopsies


Oopsies er en god, gammel LCHF-kending og på ingen måde min opfindelse. Selvom jeg har spist LCHF i over 2 år, har jeg først afprøvet oopsies her for nyligt, hvilket er lidt skørt, da jeg ellers har læst om dem mange gange.

Oopsies er noget så sjældent som et strikst LCHF-brød. De består primært af æg og friskost og kan dermed indgå i en striks LCHF-kost, som jeg har levet på den sidste måneds tid. De smager ikke af så meget og har en konsistens lidt henad en vandbakkelse. I sig selv ikke særligt fantastisk – men oopsies er rigtig gode til at suge smag til sig. Så hvis man bruger dem som bund for en lækker sandwich med fx skinke, ost, salat og masser af snask, er de superlækre. Jeg kunne også forestille mig, at de ville være fine som burgerboller.

Striks lchf (1)
Her er et eksempel på en lækker sandwich på oopsie-brød: ruccolola, parmaskinke, ost, peberfrugt og avocado. Og mayonnaise smurt på bunden. Yum!

Som sagt kan du finde masser af opskrifter på oopsies rundt omkring på nettet, men jeg deler opskriften her på bloggen, både for min egen skyld (for at jeg altid kan finde den!) og for at give den min varmeste anbefaling. Selv Andreas er med på vognen her, hvilket ellers er sjældent, når det kommer til LCHF-bagværk 🙂

Prøv at lege med forskellige varianter af friskost i dine oopsies. Jeg har brugt både pikantost og hvidløgsost i mine, og det er ret lækkert.

Oopsies


Oopsies

  • 5 æg
  • 1 nip salt
  • 175 g friskost – evt. med smag. Fx hvidløgsost eller pikantost.
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl pofiber
  • 1 spsk HUSK
  • Sesamfrø, nigellafrø, birkes el.lign. til drys

Del æggene i hvider og blommer.

Pisk hviderne stive med et nip salt.

Kom blommerne i en skål med friskost, bagepulver, pofiber og HUSK. Pisk til en ensartet masse.

Vend hviderne i massen lidt ad gangen, så du får en let og luftig dej.

Sæt klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Glat dem ud til nogenlunde pæne cirkler, og drys med sesamfrø, eller hvad du har lyst til. Portionen giver ca. 12 oopsies, hvilket passer med 2 bageplader.

Bag på 150 grader varmluft i ca. 25 minutter.

Lad dine oopsies køle ned, og opbevar dem i fryser/køleskab i tætsluttende poser/beholdere med madpapir imellem.

 

0 comments on “OopsiesTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: