Lækker aftensmad i en fart. Det er ikke dårligt på travle hverdagsaftener, hvor man kommer sent hjem og er træt og ugidelig. Endnu bedre er det, hvis man kan tilberede hele måltidet i den samme gryde.
Det er konceptet for one-pot-pasta, som er blevet ret populært rundt omkring på internettet. Hele baduljen ned i én gryde, og så lad både pasta, kød og det hele blive tilberedt i lækker sovs! Minimal opvask – maksimal smag!
Herhjemme har Andreas kastet sin kærlighed på denne one-pot-pasta med kylling, og det passer mig glimrende, for så kan jeg komme hjem til velduftende og dampende varm aftensmad, når jeg har sent fri om onsdagen.
Det er bare luksus at komme kold og træt hjem efter en lang dag og en blæsende cykeltur og så sætte sig til bordet med en lækker, varm pastaret foran sig!
Vi bruger bønnepasta til pastaretter som denne. Det er ikke strictly low-carb, men på grund af det høje proteinindhold i pastaen mætter den så meget, at vi umuligt kan spise de samme mængder af den, som vi ville med almindelig pasta. Og på den måde fungerer det ret ok i vores kost. Kombineret med en god, fed sovs, frisk spinat, kylling og bacon giver det et dejligt mættende måltid, som giver varmen på en kold aften.
Bønnepastaens høje proteinindhold gør desuden, at kødet kan strækkes lidt længere end normalt herhjemme. Ekstra bonus for pengepung og miljø!
One-pot-pasta med kylling
(Portionen svarer til 3-4 personer. Vi spiste det til aftensmad og spiste rester til frokost dagen efter)
- 2 kyllingebryster
- 1 pakke bacon
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 lille pose spinat
- 4 dl mælk
- 1 dl hønsebouillon
- Ca. 1 dl revet parmesan
- 1-2 spsk pesto
- 1 god håndfuld bønnepasta
- Krydderier: timian, salt og peber
Skær kyllingekødet i strimler.
Skær baconskiver i mindre stykker.
Hak rødløg og hvidløg. Skyl spinaten, hvis den ikke er skyllet.
Steg bacon let sprødt i en tykbundet gryde. Tilsæt kyllingestykker, timian, salt og peber, og brun kyllingekødet. Tag kyllingen op af gryden, og stil til side.
Tilsæt løg og hvidløg. Tilsæt spinat. Tilsæt mælk og bouillon. Kog op, og lad det herefter simre.
Tilsæt bønnepasta og kyllingestykker, og lad det simre i 6-8 minutter.
Inden servering tilsættes parmesan og pesto. Rør godt rundt, og smag til med krydderier.
Øh, to ting husk at tilsætte kylling igen og hvor meget er der i din bacon pakke? 100 g, 150 g, 300 g?
Hej Jenny. Ja, det er da rigtigt – kyllingen skal selvfølgelig i igen 🙂 Det er hermed rettet. Tak.
Jeg tror, de fleste baconopakker med bacon i skiver ligger omkring 100-150 g. Min pakke var på 120 g. Om det er lidt mere eller mindre kommer sig nok ikke så nøje – det kommer an på, hvor stor baconelsker man er 😉
Vh Louise