Arbejdsplads

Om min nye hjemmearbejdsplads og lidt om periodisk faste

Arbejdsplads (1)


Pyh, altså sikke en weekend vi har haft herhjemme!

2 ture til IKEA og oprydning og møbelsamling til langt ud på de sene nattetimer. Ondt i alle muskelgrupper i kroppen og i kraftigt søvnunderskud begge 2. Men det er det hele værd, når jeg i skrivende stund (mandag aften) kan sidde her på min nye, lille hjemmearbejdsplads i vores soveværelse og nyde, at der er ryddet op og skabt rum til mange gode arbejdstimer foran computeren.

Vi har længe talt om at gøre noget ved vores soveværelse. Når man bor 2 mennesker og 2 katte i en 2-værelses lejlighed, tæller alle kvadratmeter – og vores soveværelse har bare været fyldt med upraktiske møbler, der ikke passede ordentligt sammen, og som primært blev brugt til opbevaring af en masse ting, vi aldrig brugte. Kender I det?

Nå, men lørdag blev så dagen,

hvor vi endelig gjorde alvor af alle vores planer. En tur i IKEA sammen med sådan cirka resten af Sjællands befolkning (hvem er også så dum at tage i IKEA første lørdag i måneden!!?!) og en C1’er fyldt til bristepunktet senere, var vi klar til at samle nye kommoder og sætte hylder op – men først skulle de gamle møbler tømmes og bæres til storskrald, og der skulle sorteres ud i alle de ting, vi ikke længere gad gemme. Nogle ting røg på loftet, andet røg direkte ud. Pyh, hvor var der meget skrammel! Og nøj, hvor tog det alligevel lang tid! Kl. halv 9 kunne vi begynde at samle den første kommode, og kl. 2 var vi færdige med alt, inkl. oprydning. (Undskyld naboer! Vi står vist lige for de mange nattefester nu!).

Udover nye, rummelige kommoder, fik vi også købt en masse små kasser til alt sådan noget som kontorartikler, håndarbejde, ting til gaveindpakning, kabler og andet elektronik osv.  Det var simpelthen så rart én gang for alle at få sat de ting i system i stedet for bare at kyle dem ned i skuffer, hvor man aldrig kunne finde noget igen. Kender I også det? 😉

Arbejdsplads

Søndag tog vi så lige en tur mere.

Vi besluttede, at der godt kunne blive plads til et lille skrivebord, som vi havde set i IKEA, men ikke helt turdet købe, før vi havde målt op. Så afsted til Gentofte igen, og hjem og samle flere møbler.

Selvfølgelig greb projektet om sig, og i dag har jeg ryddet op i lejlighedens andre skabe og kommoder hele dagen. Det er typisk mig – jeg kan bruge flere måneder på at tage mig sammen til sådan et projekt, men når jeg så først kommer i gang, går jeg i total “tunnelsyn-mode” og kan slet ikke stoppe igen, før alt er i orden.

Mit tunnelsyn betyder også,

at jeg har glemt alt om mad i weekenden. Det er blevet til en hurtig pølse med sennep og ketchup i IKEAs cafeteria og nogle skiver grøntsagsbrød fra Jane Faerbers nye bog “LCHF året rundt” (som jeg snart er klar til at anmelde) og ellers nærmest ingenting. Lørdag spiste jeg aftensmad kl. 23! Det forundrer mig gang på gang, at jeg på LCHF kan klare mig med så få måltider nogle dage, og at jeg kan skyde mine måltider så længe, når jeg har brug for det. Jeg har altid været sådan én, der skulle spise hver anden time for ikke at blive som en hysterisk 5-årig. Nu kan jeg klare mig en hel lørdag med nærmest ingen mad og stadig fungere helt fint. Det er vist det, man med et fint ord kalder periodisk faste.

Det er altså virkelig praktisk ikke at være styret af et “mad-ur”, der binder mig på hænder og fødder til et køleskab og et spisebord, men i stedet have frihed til at gøre de ting, jeg har lyst til, uden at bekymre mig om mad. Jeg nyder det også især hver onsdag på arbejde, hvor jeg kører et 6 timer langt stræk med babyrytmik og børnekor uden på noget tidspunkt at gå sukkerkold. Det er simpelthen min yndlingsting ved LCHF. For mig handler det ikke om at tabe sig (det er jeg alligevel ikke særligt god til), men simpelthen om at have det gode velbefindende og stabile humør, som jeg oplever ved min nuværende kost.

Nå, men apropos mad,

så håber jeg, at min nye arbejdsplads kan give mig mulighed for en bedre arbejdsrytme med bedre pauser, når jeg arbejder hjemme. Lige nu ender jeg tit med at spise både morgenmad og frokost foran computerskærmen, fordi jeg alligevel sidder ved spisebordet og arbejder. Det kender mange af jer sikkert også godt? 😉 Måske kan jeg blive bedre til at skelne mellem arbejde og pause, når jeg kan sidde ved mit lille, hyggelige skrivebord og arbejde fremover.

Arbejder I hjemme? Og foregår det i så fald ved spisebordet eller på en hjemmearbejdsplads?

Arbejdsplads

5 comments on “Om min nye hjemmearbejdsplads og lidt om periodisk fasteTilføj din

 1. Hvor ser det fint ud, Louise! Vi havde jo også selv sådan en weekend for nylig, og hold op hvor er det dejligt på den anden side, når man har fået ryddet op og ud 🙂

  1. Tak Vikki! Ja, det var vist bl.a. dine opdateringer, der gav det sidste spark af inspiration til projektet. Det er simpelthen bare rart, når man igen kan nyde at være i sit eget hjem 🙂

 2. Ih, hvor ser det fint ud. Så vidt jeg husker, elsker jeg også den følelse af, at der er ryddet op. Det er bare alt for længe siden jeg sidst har haft fornøjelsen af den oplevelse 🙂
  Glæder mig til at opleve det live. Det kan jo passende være, når Finn skal ud og spille dart hos jer 🙂
  Mine hjemmearbejdsdage er altid henlagt til mit sy-værelse. Det kan jo så desværre få tankerne helt andre steder hen, hvis man ikke lige strammer sig lidt an.

 3. Hey – elsker den der lille leg med, at man skal klare en lille regneopgave for at kunne kommentere på din side.
  Og af alle sider – så lige på din 🙂
  Nå – nu skal jeg knække koden “five – 3 =”

  1. Hihi ja Hanne, den gør det også, når jeg skal logge ind selv – en eller anden dag kommer jeg SÅ meget til at blive lukket ude af min egen blog på den konto! 😉 Jeg glæder mig, til I kommer og ser herlighederne og spiller dart 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: