Nytårsmenu 2013

Nytårsmenu 2014

Nytårsmenu 2014
I dag skal det handle om idéer til en lækker og festlig nytårsmenu!

Tusind tak for jeres søde kommentarer til indlægget om jul og sygdom. Det er helt overvældende, så mange søde mennesker der følger med både her på bloggen og på alle de sociale medier. Og alle jeres tanker og gode ønsker varmer meget!

Meget apropos vores families lidt kaotiske juledage, så har Andreas og jeg slet ikke haft overskud til at tænke ret meget på nytår. Sidste år holdt vi nytår med os selv og kattene, og det var faktisk så hyggeligt og rart, at vi har tænkt at gentage succesen i år. Måske får vi selskab af min far, og måske – i den bedste af alle verdener – min mor, hvis hun skulle blive udskrevet fra hospitalet. I så fald åbner vi alle champagneflasker i huset (og en flaske Pellegrino til min mor, som selvfølgelig ikke drikker alkohol!). Det vil tiden vise.

Jeg er i hvert fald begyndt at tænke over idéer til nytårsmenu. Jeg har været i arkiverne og fundet forslag til alt fra velkomstdrinks og snacks til forret, hovedret og dessert. Der er flere forskellige retter af vælge imellem under hvert menupunkt, så du selv kan sammensætte din egen nytårsmenu. Hvis du trænger til mere inspiration, kan du også se på sidste års 7-retters nytårsmenu.  En 7-retters nytårsmenu er faktisk en genial idé, hvis man ikke kan beslutte sig for forretter og desserter 🙂


Nytårsmenu:

Idéer til velkomstdrinks og snacks

Der skal være lidt lækkert at hygge sig med under Dronningens nytårstale. Gerne noget, der fylder lidt i maven, så man har ro på til at forberede forret og hovedret. Rigelige mængder god velkomstdrink er i øvrigt altid et godt trick, hvis alt andet skulle fejle med din nytårsmenu – det gør folk så tilgivende og overbærende 😉

Nytårsmenu 2014


Idéer til forretter:

En forrets vigtigste rolle i en nytårsmenu er for mig at være dekorativ og at vække appetitten inden hovedretten. Servér små portioner, så I ikke bliver for mætte! Og læg måske en lille aktivitet mellem forret og hovedret. Måske er der nogle børn (eller barnlige sjæle), der skal fyre en raket eller nogle stjernekastere af, eller en ryger eller to, der skal have lidt frisk luft?

Nytårsmenu 2014


Idéer til hovedretter

Hovedret nytårsaften er for os næsten altid lig med bøffer eller en god steg, alt afhængig af hvad vi lige falder over. Til kødet kunne jeg finde på at servere bagte rodfrugter og en god sovs – Johns ultimative festsauce og en god salat eller to – gerne nogle, der kan forberedes i god tid, og som er flotte at se på. Her er et par gode bud:

Nytårsmenu 2014


Idéer til dessert:

Jeg elsker portionsanrettede desserter – og gerne nogle, der kan forberedes i god tid, så de bare skal hives ud af køleskabet og måske lige have “the final touch”. Alle desserterne her kan både laves som én stor portion eller som små portionsanretninger. (NB: jeg har ikke testet at lave creme brulé som én stor portion, men det skulle være muligt).

Nytårsmenu 2014

 

Til midnat skal der selvfølgelig serveres champagne og kransekage. Her tyr jeg altså nok til bageren  – medmindre jeg pludselig bliver grebet af energi og går i køkkenet for at kreere en sukkerfri kransekage. I så fald hører I fra mig 🙂 Måske kunne man finde på at sætte lidt ost og pølse på bordet som natmad? I så fald kan jeg anbefale at hænge på i morgen, hvor der kommer en opskrift på nogle lækre og meget nemme nødder i honning med allehånde, som er fantastiske til ost! Hav et fantastisk nytår, hvis vi ikke ses herinde inden onsdag!

1 kommentar til “Nytårsmenu 2014Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *