Nytårsmenu 2016

Nytårsmenu 2016

Er I ved at være klar til nytårsaften? Jeg har leget køkkenalf det meste af aftenen og forberedt forskellige ting til årets nytårsmenu. Der er blevet kogt torsk til torskefadet, lavet base til Johns vilde festsauce og skrællet gulerødder til gulerodsstave. Ingen fest uden gulerodsstave og dip 😉

Senere i aften kommer Nemlig med de sidste varer, vi mangler til årets nytårsmenu. Vi fik vist dagens sidste leveringstid, da jeg bestilte varer i går – mellem 22 og 23 kommer de. Jeg har helt ondt af det stakkels menneske, som skal knokle rundt så sent med varer.

Nå, men lige her på kanten af 2016 har jeg lyst til at dele årets nytårsmenu med jer. Både fordi jeg selv synes, det er sjovt at læse, hvad andre skal have – men også fordi det er sjovt for mig at kunne gå tilbage i bloggens arkiver og se, hvad vi har spist de foregående år.

Vi skal holde nytår med vores gode veninde, Sara. Andreas skal arbejde lige over midnat med noget systemtest, men derudover skal vi hygge, spise god mad, drikke god vin og lækre, farvestrålende drinks.

Menuen er sammensat af de ting, vi allerbedst kan lide at spise. Jeg elsker forretter og har derfor tænkt mig at servere hele 2. Andreas kan ikke leve uden Karolines klassiske torskefad til nytår, så jeg har kogt torsk i lange baner i dag. Jeg fik endda fiskemanden til at give mig et skrog med, så der kunne komme lidt ekstra smag i gryden. Jeg kæmpede for ikke at panikke over det hele fiskehoved, som gloede på mig nede fra gryden, og det lykkedes nogenlunde. Yikes.

Jeg kan ikke forestille mig noget lækrere kød end en cote de boeuf – og med hasselback-kartofler og Johns festsauce til, kan det ikke andet end at blive en überfantastisk hovedret. Desserten er outsourcet til Sara sammen med kransekagen. Og så kommer der endnu en livret på bordet til natmad: ost og pølse og andre lækre sager.

Vores nytårsmenu er måske ikke så gastronomisk avanceret som flere at mine madblogger-kolleger, der serverer østers og ting lavet til skum – men jeg tror immervæk, det bliver lækkert!

Hvad skal I have?

Nytårsmenu 2016


Nytårsmenu 2016

Nytårstale: Saltede nødder, gulerodsstave og dip, champagnecocktails

Forret 1: Røget laks  (filet royale) med mango, avocado og rucola – noget i retning af denne her opskrift.

Forret 2: Karolines torskeret med creme fraiche-sovs, æg, rejer og “kaviar”

Hovedret: Cote de Boeuf, hasselback-kartofler, grønkålssalat med feta, Johns festsauce

Dessert: Medbringer vores veninde, Sara. Andreas har fremsat ønske om chokolademousse 😉

Midnat: Hjemmebagt kransekage – også medbragt af Sara. Hertil en sød Asti (fordi, come on: Rigtig champagne kommer alligevel ikke til sin ret, når den serveres til hvinende sød kransekage!)

Natmad: Ost, pølse og skinke købt i Torvehallerne, oliven, nødder i honning, peberfrugt, vindruer, friske figner og måske dadler svøbt i bacon – hvis vi er sultne nok 🙂 Hertil flute, knækbrød og rugbrødschips fra Lagkagehuset.

Herudover har Andreas øvet sig næsten hele ugen på at lave Singepore Slings, og han har også udviklet en drink med banan, kahlua, bourbon og andet godt, som vi skal fornøje os med.

Første januar står den på total underlødige ting som chips og cocio – og så flæskestegssandwich lavet på rester af den flæskesteg, jeg havde stegt her til aften. Rester af kransekage og asti er obligatorisk. Og for at høste “wife of the year”-titlen helt fra start har jeg købt frosne mozarella-sticks. Én dag om året må man gerne søbe i ussel tømmermændsmad 😉

Rigtig godt nytår! Hvad står din nytårsmenu på?

0 kommentarer til “Nytårsmenu 2016Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *