Nytårsdessert: Isbombe med kirsebæris og julesmåkagebund

nytårsdessert_Isbombe med kirsebæris


Her kommer mit bud på en lækker og smuk nytårsdessert, som samtidig giver dig mulighed for at få brugt de sidste rester fra julen op: en isbombe med kirsebæris på en bund af knuste julesmåkager.

Kirsebærisen er lavet på resten af kirsebærsovsen fra juleaften og er blevet “pimpet” lidt med portvin og lakrids. Bunden er rester af vores julesmåkager, som er blevet knust. Det hele er kapslet ind i tæskelækker mørk Callebaut chokolade.

Stop Spild af Mad-projekt og elegant nytårsdessert i én og samme pakke. Jeg elsker at slå to fluer med ét smæk på den måde 🙂

En isbombe er bare en rigtig flot nytårsdessert, og den er sådan okay nem at lave, også selvom man ikke er den store konditor. Desserter med is falder næsten altid også i god jord efter et tungt festmåltid. Som bonus kan du lave din nytårsdessert klar i god tid, og den tager sådan ca. 5 sekunder at portionsanrette. Det kan vi vist klare selv i en lille salig nytårsbrandert (vi undlader at komme ind på mine bitre erfaringer med baked alaska, marengs i hele håret og en gasbrænder…).

nytårsdessert_Isbombe med kirsebæris

Over de næste par dage får du masser af inspiration til nytårsmenuen. Jeg har fundet både lidt til forret, nogle gode salater til hovedretten – og så en lille overraskelse. Men vi starter selvfølgelig med det vigtigste: desserten! Og så arbejder vi os bagud og slutter med forretten. Jeg håber, du kan bruge min inspiration til noget.

Jeg skriver også på et lille januarsprojekt her på bloggen, som jeg glæder mig til at fortælle mere om en af de nærmeste dage.

God fornøjelse med din nytårsdessert!

nytårsdessert_Isbombe med kirsebæris


 

Nytårsdessert: Isbombe med kirsebæris og julesmåkagebund

4-5 pers. (der er nok is til 5 – men jeg lavede kun 4 og gemte resten af isen)

 • 125 g mørk chokolade (Jeg brugte Callebaut Fortina, 65%)
 • 2 dl kirsebærsovs
 • 2 spsk portvin
 • 2 dl piskefløde
 • 2 æggeblommer
 • 2 spsk sukker
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 lille nip salt
 • 2 tsk lakridspulver
 • 150 g julesmåkager (jeg havde vaniljekranse, brunkager og jødekager)
 • Syrlige, røde bær til servering, fx ribs og hindbær
 • Rød skovsyre til at pynte med
 1. Smelt chokoladen (temperér den, hvis du gider), og smør 4 eller 5 silokoneformene med et relativt tyndt lag. Jeg brugte bagsiden af en teske. Sæt i fryseren, så chokoladen kan stivne. Stil resten af chokoladen til side – den skal vi bruge senere.
 2. Sæt stavblenderen på kirsebærsovsen, og blend den glat med 2 spsk portvin.
 3. Pisk fløden stiv i en skål med et lillebitte nip salt
 4. Pisk æggeblommer luftige i en anden skål med sukker og vanilje.
 5. Vend fløden i æggeblommerne.
 6. Vend kirsebærsovsen i ismassen
 7. Sæt ismassen på frys i en lille times tid*.
 8. Kom småkagene i en plastikpose, og knus den med en kagerulle el.lign.
 9. Tag isen ud af fryseren, rør den med lakridspulver og resten af den smeltede chokolade.
 10. Fordel ismassen i de chokoladebeklædte silikoneforme, drys et godt lag småkagesmulder på, og tryk det let ned i isen.
 11. Sæt isbomberne tilbage i fryseren, og lad dem fryse helt ind.
 12. Har du is til overs, kan du røre det med resten af småkagesmulderet og fryse det ind, så du har en portion is til en regnvejsdag.
 13. Tag isbomberne ud ca. 5 minutter inden servering. Pynt med rød skovsyre, og servér med syrlige bær, som balancerer den søde is rigtig fint. Jeg foreslår at servere et glas god portvin til.

*NB: Du kan vælge at køre kirsebærisen på en ismaskine, hvis du vil have den ekstra cremet. Men det fungerer også fint uden ismaskine til disse isbomber. Og det gør jo processen en hel del lettere.

Grej: Halvkugleforme i silokone: Silikoneform halvkugler 5 stk (adlink til HW Larsen). Du kan også købe formene i Kunst&Køkkentøj i København, hvis du ikke har tid til at vente på postbuddet. Er den helt gal, kan du også forsøge dig med en muffinsform – den skal bare gerne kunne holde 1 dl.

0 comments on “Nytårsdessert: Isbombe med kirsebæris og julesmåkagebundTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: