No-bake rabarber-cheesecake

No-bake rabarber-cheesecake

No-bake rabarber-cheesecake


Jeg har lokket et par gange nu med denne her no-bake raberbercheesecake. Først i opskriften på banan-granola i lørdags. Så i rabarberkompotten til rabarberispindende i mandags. Både rabarberkompot og banan-granola skal nemlig bruges til denne enkle lille sag af en rabarber-cheesecake. Den er nem, lækker, frisk og sommerlig.

Den skal ikke bages, der skal ikke bruges husblas – i det hele taget er det bare verdens nemmeste og hyggeligste dessert. Om man overhovedet kan kalde det en cheesecake, ved jeg ikke – men det er i hvert fald mascarponeostecreme med rabarberkompot, og så har jeg flyttet “kiksebunden” til toppen af cheesecaken, her i form af den gode banan-granola. Det ser fint ud, og så holder bunden sig også mere “sprød”. Eller – sprød er måske det forkerte ord. Men granola-toppingen giver noget godt at gumle på og et godt pift til rabarber-cheesecaken.

No-bake rabarber-cheesecake

No-bake rabarber-cheesecaken kan laves i god tid og klarer fint 1-2 dage i køleskabet. Du kan evt. vente med at komme toppingen på til lige inden servering. Og så kan du med fordel lave den i små glas med tilhørende låg – så holder den bedre på køl, og det er dejligt nemt, når du skal servere den.

Jeg synes, det er den perfekte sommerdessert til en hyggelig sensommeraften på altanen eller terassen. Man kunne faktisk også med lidt god vilje sætte den på et brunchbord som en hyggelig dessert.

No-bake rabarber-cheesecake


No-bake rabarber-cheesecake

  • 200 g mascarpone
  • 75 g græsk yoghurt 10%
  • Et skvæt flydende SØD eller anden sødning
  • 1 drys vaniljepulver
  • Ca. 2 dl rabarberkompot
  • 3-4 spsk banan-granola

Rør mascarpone sammen med græsk yoghurt, sødemiddel og vanilje. Fordel i 3 glas (eller 2, hvis I er rigtig sultne!). Hæld rabarberkompot oveni (brug evt. en sprøjtepose, så det ikke render ned ad glassets sider), og dys med banan-granola.

Du kan evt. vente med at drysse banan-granolaen over, hvis du laver rabarber-cheesecaken i god tid. Den bliver faktisk bedre af lige at trække i køleskabet et par timer eller natten over, så det vil jeg anbefale. Så sætter du bare glassene i køleskabet og drysser banan-granola over lige inden servering.

0 kommentarer til “No-bake rabarber-cheesecakeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *