Det er ikke så tit, at jeg går i det ultra-girly-girly hjørne! Men i dag sker det: Lyserød fredagskage – hva’ si’r I så?! 🙂
Mine kager er ofte mest… brune… Suk! Men når man har en mand, som altid foreslår chokoladekage og faktisk ikke forstår, hvorfor nogen finder på at bage en kage, som IKKE er chokoladekage – ja, så er det altså svært at folde sig ud.
Så er det godt, at der findes veninder, man kan invitere på kage! Og jeg tror snart, jeg må lave noget veninde-komsammen, hvor der kan serveres lyserøde kager – som de her brombærsnitter. Hvem melder sig? 😉
De søde, lyserøde brombærsnitter er supernemme at lave, kræver ingen bagning og ingen særlige færdigheder i køkkenet eller specielle ingredienser fra helsekosten. De er lige til at bikse sammen og nyde, når man har iført sig fin kjole, lyserød neglelak og stiletter 😉
De består af 2 enkle elementer: en bund bestående af dadler og valnødder (en himmelsk kombination bare i sig selv!) og en creme af brombær, flødeost og fløde. I virkeligheden er de sådan lidt cheesecakeagtige.
Brombærcremen er ikke specielt sød i sig selv. Men det er dadel-nøddebunden til gengæld. Så de 2 elementer spiller rigtig godt sammen. Valnødder har fået en stor renæssance i mit køkken. Deres let bitre smag balancerer de søde dadler rigtig fint og giver en masse dejlig smag til kagen.
Brombærsnitterene startede faktisk som et “Stop spild af mad”-projekt, da jeg havde en portion brombærcoulis tilbage fra sidste uges Black bean brownie. Sådan noget lækkert stads kan man jo ikke bare smide ud. Så det blev rørt til den superlækre brombærcreme – som i øvrigt også kunne være superlækker til en lagkage engang. Det må jeg skrive mig bag øret 🙂
No-bake brombærsnitter
Bund:
- 90 g dadler
- 90 g valnødder
- 1 nip salt
Kør det hele sammen i en foodprocessor til en grov dej. Brug hænderne til at presse den ned i bunden af en lille form.
Brombærcreme:
- ca. 75 g brombær (evt. frosne)
- ½ tsk vaniljepulver
- Honning eller andet sødemiddel
- Citron- eller limesaft
- 150 g Philadelphia
- ½ dl fløde
Blend brombær med vaniljepulver og lidt honning i en foodprocessor. Smag evt. til med mere vaniljepulver, honning og citronsaft. Hvis brombærrene er frosne, så lad brombærpuréen stå og tø op i køleskabet.
Rør Philadelphia i brombærpuréen.
Pisk fløden stiv, og vend den i. Smag evt. cremen til, og fordel den så ud over nøddebunden.
Sæt på køl, til brombærcremen er stivnet. De kan sagtens stå natten over – så bliver cremen rigtig fin og fast. Men hvis du ikke kan vente mere end en halv time, går det nok også 🙂
Skær brombærsnitterne ud i passende stykker og servér.
Jeg vil rigtig gerne inviteres til din venindekomsammen med lyserøde kager (y) 😉 Ser sør’me lækkert ud!!
Oh my! ???
Selvfølgelig er jeg klar til veninde-kom-sammen!
Jeg kan da godt se på det hele, at jeg må i gang med at bage! 😉