Tilbehør til ost - nødder i honning

Nemt tilbehør til ost: nødder i honning med allehånde

Tilbehør til ost - nødder i honning


Både til jul, nytår og alle mulige andre festlige lejligheder er ost et godt indslag i menuen. Og noget af det bedste, jeg ved, er lækkert tilbehør til ost – fx de her nødder i honning med allehånde, som faktisk er en forenklet udgave af mine appelsinsyltede valnødder.

De er supernemme at lave, og selvom noget, der er så pumpet med honning, aldrig kan være low carb, er de dog for mig bedre at spise end nødder i en lage af raffineret sukker. Sidst men ikke mindst smager de helt vildt godt – oveni en god ostemad eller måske bare på en gang yoghurt. Jeg har også skumle planer om at forsøge mig med at bruge dem i en form for salat …

Jeg havde nødderne her med til min fars fødselsdag 1. juledag, hvor jeg bl.a. stod for tilbehør til ost. Portionen her rakte fint til selskabet på ca. 15 personer, og jeg havde lidt rester med hjem. Man kan selvfølgelig putte alle de krydderier i honningen, som man har lyst til – jeg er simpelthen bare så vild med allehånde, så det er fint for mig!

Tilbehør til ost - nødder i honning

Tilbehør til ost - nødder i honning


Nemt tilbehør til ost: nødder i honning med allehånde

 • Ca. 3½ dl blandede nødder og kerner (jeg brugte 1,5 dl mandler, 1,5 dl valnødder og ½ dl dl græskarkerner)
 • Ca. 2/3 bøtte honning (de dér bøtter med 450 g)
 • 1 tsk stødt allehånde
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 1 nip salt

Kom alle nødder og kerner i et glas, enten blandet helt sammen eller måske lagt i pæne lag: mandler, valnødder, græskarkerner, mandler, valnødder, græskarkerner og så fremdeles.

Smelt honningen, tilsæt krydderier, og hæld hele herligheden over nødderne. Nu skal de gerne stå og trække i alt fra et par timer til nogle dage, alt efter hvad du har tid til.

Servér som tilbehør til ost eller måske oven i en sjat græsk yoghurt eller en kugle vaniljeis.

6 comments on “Nemt tilbehør til ost: nødder i honning med allehåndeTilføj din

 1. Da jeg lider af hovedpine er jeg begyndt at spise mere sundt og dette bruger jeg til en lækker dessert med frisk frugt når det andre i familien spiser slik.
  Og mor her elsker det og har nu ikke haft hovedpine i 5 uger..

  1. Det var da fantastisk! Som en, der selv har lidt af voldsomme hovedpiner i mange år (dog ikke sukkerrelateret), forstår jeg virkelig, hvor skønt det må være at blive hovedpinefri! 🙂
   Og det lyder da lækkert at spise nødderne med frisk frugt. Jeg havde slet ikke tænkt på, at man også kunne bruge dem sådan.

 2. Hej
  Er det den faste honning, du smelter? Bliver den ved med at være klar og flydende som det ser ud til på billedet? Den virker nemlig umiddelbar lidt stiv, så vil lige sikre mig, at det er den gule stive honning eller flydende blomsterhonning?

  1. Hej Bettina. Ja, det er den faste honning, som er i bøtterne. Hvis jeg brugte akaciehonning, ville det ikke være nødvendigt at smelte.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: