Tilbehør til ost - nødder i honning

Nemt tilbehør til ost: nødder i honning med allehånde

Tilbehør til ost - nødder i honning


Både til jul, nytår og alle mulige andre festlige lejligheder er ost et godt indslag i menuen. Og noget af det bedste, jeg ved, er lækkert tilbehør til ost – fx de her nødder i honning med allehånde, som faktisk er en forenklet udgave af mine appelsinsyltede valnødder.

De er supernemme at lave, og selvom noget, der er så pumpet med honning, aldrig kan være low carb, er de dog for mig bedre at spise end nødder i en lage af raffineret sukker. Sidst men ikke mindst smager de helt vildt godt – oveni en god ostemad eller måske bare på en gang yoghurt. Jeg har også skumle planer om at forsøge mig med at bruge dem i en form for salat …

Jeg havde nødderne her med til min fars fødselsdag 1. juledag, hvor jeg bl.a. stod for tilbehør til ost. Portionen her rakte fint til selskabet på ca. 15 personer, og jeg havde lidt rester med hjem. Man kan selvfølgelig putte alle de krydderier i honningen, som man har lyst til – jeg er simpelthen bare så vild med allehånde, så det er fint for mig!

Tilbehør til ost - nødder i honning

Tilbehør til ost - nødder i honning


Nemt tilbehør til ost: nødder i honning med allehånde

  • Ca. 3½ dl blandede nødder og kerner (jeg brugte 1,5 dl mandler, 1,5 dl valnødder og ½ dl dl græskarkerner)
  • Ca. 2/3 bøtte honning (de dér bøtter med 450 g)
  • 1 tsk stødt allehånde
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 nip salt

Kom alle nødder og kerner i et glas, enten blandet helt sammen eller måske lagt i pæne lag: mandler, valnødder, græskarkerner, mandler, valnødder, græskarkerner og så fremdeles.

Smelt honningen, tilsæt krydderier, og hæld hele herligheden over nødderne. Nu skal de gerne stå og trække i alt fra et par timer til nogle dage, alt efter hvad du har tid til.

Servér som tilbehør til ost eller måske oven i en sjat græsk yoghurt eller en kugle vaniljeis.

2 kommentarer til “Nemt tilbehør til ost: nødder i honning med allehåndeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *