Nem hverdagsmad: Bønnepasta med kyllingekødboller i rød peber-sovs

Nem hverdagsmad: Bønnepasta med kyllingekødboller i rød pebersovs

Nem hverdagsmad: Bønnepasta med kyllingekødboller i rød peber-sovs


En ting, man virkelig bliver god til, når man har travlt, er at lave hurtig og nem hverdagsmad. Generelt er jeg jo stor fan af at lave alting fra bunden – men når flyttekasserne står fra gulv til loft, soklerne mangler i køkkenet, og dagens udfordring er at finde elkedlen, lærer man at sætte pris på de nemme løsninger. Såsom kødboller fra Ikea i fryseren! En eller anden dag udgiver jeg bogen “Ikea-kødboller på 1.000 måder”. Indtil da må I nøjes med denne ret, som er en af mine personlige favoritter.

Kyllingekødboller i en lidt spicy sovs med chorizo, rød peber og hvidløg, serveret med bønnepasta. Lady & Vagabonden i en opdateret udgave. “Nuuuuu er det naaaat…” 😉 Det smager så godt, at jeg lavede det 2 dage i træk – også selvom jeg faktisk godt kunne have haft tid til at lave “rigtig” mad fra bunden på 2. dag. På en mørk mandag aften kunne sådan en lille gang nem hverdagsmad sikkert gøre godt i mange hjem.

Heldigvis står der ikke længere flyttekasser fra gulv til loft herhjemme. Her er faktisk hyggeligt julepyntet – og man lægger næsten ikke mærke til, at der stadig ligger byggestøv ude i hjørnerne, som ingen har gidet at støvsuge op. 😉 I stedet for at støvsuge har jeg i dag gået en skøn tur ved Damhussøen i det smukke, klare solskin. Jeg tror faktisk, det er første gang i 2 måneder, at jeg bare har gået en tur i fred og ro, uden det var fordi, at jeg skulle fra ét sted til et andet.

Hvis ikke du spiser bønnepasta, kan retten også serveres med spiraliseret squash el.lign.

Nem hverdagsmad: Bønnepasta med kyllingekødboller i rød peber-sovs


 

Nem hverdagsmad: Bønnepasta med kyllingekødboller i rød pebersovs

  • 1  rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 50 g chorizo i skiver
  • ½ dl hvidvin (eller bare vand)
  • ½ dl vand
  • 1 kyllingebouillonterning
  • 1-2 dl fløde
  • 1 drys oregano (tørret eller frisk)
  • Ca. 20 kyllingekødboller – hjemmelavede eller fra Ikea
  • Ca. 1/3 pose bønnepasta
  • Olivenolie til stegning

Pil rødløget, halvér det, og skær det i tynde skiver. Hak hvidløget fint. Skær peberfrugten i grove skiver.

Del chorizoskiverne, og halvér dem. Steg dem let sprøde i olivenolie på en pande. Tilsæt grøntsager, og lad dem blive let møre.

Hæld hvidvin på panden, og lad det bruse af. Tilsæt bouillonterning og vand og herefter fløde.

Bring retten til simrepunktet. Tilsæt kødboller. Læg låg på panden (brug sølvpapir, hvis du ikke har et låg, der passer), og lad det simre i 15 minutter.

Smag til med oregano inden servering.

Kog bønnepastaen efter anvisning på posen, og bland den sammen med sovsen inden servering.

Servér gerne med et godt drys revet ost.

0 comments on “Nem hverdagsmad: Bønnepasta med kyllingekødboller i rød pebersovsTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: