Hakkebøffer med svampesovs

Nem hverdagsmad 2: Hakkebøffer med svampesovs og sweet potatoes

Hakkebøffer med svampesovs


I dag fortsætter føljetonen med nem og spontan hverdagsmad, som sommetider opstår i mit køkken. Forleden var det de her hakkebøffer med svampesovs og sweet potatofritter, som vi spiste med en kålsalat til. Virkelig lækker og mættende mad, som ikke tog ret meget tid eller energi at lave.

Jeg elsker hakkebøffer. I min barndom var det mejslet i sten, at hakekbøffer altid blev serveret med bløde løg og brun sovs. Men ak, Andreas bryder sig ikke om bløde løg – og jeg kan i øvrigt ikke finde ud af at lave dem, som min mor gjorde! Så vi må finde på andre slags tilbehør, når vi spiser hakkebøffer.

Svampesovsen med bacon var virkelig et hit, og det samme var sweet potato-fritterne. Med dem er vi virkelig ude i en meget liberal variant af lchf. Men det synes jeg nu også gerne, man må engang imellem. Havde jeg haft bedre tid, havde jeg måske lavet bønnefritter i stedet. Men noget af det gode ved sweet potatoes er, at de kun skal have 15-20 minutter, hvor bønnefritter i min ovn skal have omkring 30-40 minutter for at få den rigtige konsistens. Nogle dage kan den tidsforskel betyde rigtig meget!

Tricker for mig, når jeg serverer rodfrugter, er altid, at de ikke må være det eneste grøntsagstilbehør. Derfor havde jeg også en spidskålssalat med alt godt fra grøntsagsskuffen på bordet. Så løber det ikke helt løbsk med kulhydraterne 🙂

Hakkebøffer med svampesovs


Nem hverdagsmad 2: Hakkebøffer med svampesovs og sweet potatoes

Hakkebøffer:

Hakkebøffer med svampesovs

  • 1 pakke (ca. 450 g) hakket oksekød
  • Dine foretrukne krydderier – jeg brugte tørret skalotteløg, timian, hvidløgspeber og salt
  • Olie/smør til stegning

Ælt kødet sammen med krydderierne, og form til 3 hakkebøffer. Steg i en blanding af smør og olie i ca. 10-12 minutter – vend flere gange undervejs. Så bliver dine hakkebøffer lækre og saftige.

Svampesovs med bacon:

Hakkebøffer med svampesovs

  • 1 bakke (ca. 250 g) champignoner
  • 1 lille rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ pakke bacontern
  • Ca. 1 dl sødmælk
  • Ca. 1 dl fløde
  • Salt, peber, timian
  • Citronsaft
  • Smør

Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Snit rødløg og hvidløg fint. Varm en pande op, og steg baconternene let sprøde.

Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem få lidt farve. Tilsæt champignoner, og lad dem få farve og blive lidt møre. Tilsæt krydderier, sødmælk og fløde. På en god dag ville jeg koge 1 dl hvidvin af på panden, inden jeg tilsatte fløden, men det havde jeg ikke lige i køleskabet (meget atypisk mig i øvrigt!). Smag til med citronsaft og evt. mere krydderi. Hvis det mangler smag, kan du forsøge dig med tomatpuré eller bouillon.

Sweet potato-fritter:

  • 1 bakke (ca. 4 stk) sweet potatoes
  • Olivenolie
  • Salt (hvidløgs-)peber, timian

Skræl dine sweet potatoes, og skær dem i stave. Kom dem i en plastikpose, og ryst dem sammen med olivenolie og krydderier. Kom fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og giv dem 15-20 minutter på 200 grader varmluft. Vend evt. 1 gang undervejs.

Så er du klar til at servere hele herligheden, evt. med en salat til. Velbekomme!

0 kommentarer til “Nem hverdagsmad 2: Hakkebøffer med svampesovs og sweet potatoesTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *