Nem brownie med 3 ingredienser

Nem brownie med 3 ingredienser

Nem brownie med 3 ingredienser


Ugens fredagskage passer perfekt til temaet i mit liv for tiden, nemlig nemme løsninger. Denne her brownie er nemlig helt utroligt nem og hurtig at bage: 3 ingredienser, 20 minutter i ovnen, og så er der kage! Ovenikøbet glutenfri, mejerifri, fri for tilsat sukker og helt naturlig lækkerhed. Svampet, fløjlsblød chokoladelækkerhed med minimal arbejdsindsats. Det kan vi lide!

Oven på flytning, køkkenprojekt og en meget travlt periode på arbejde er jeg simpelthen så træt og balancerer meget tæt på noget, man kunne kalde udbrændthed lige for tiden. Det er ikke, fordi jeg er deprimeret eller ked af det – jeg er bare SÅ træt og udmattet! Hele tiden. I krop og sjæl. Jeg kan slet ikke komme ud af sengen om morgenen – og så snart jeg ser mit snit til det, ligger jeg på sofaen og splatter sanseløst ud til halvgode Netflix-serier. Jeg sover uroligt om natten (det hjælper ikke, at Jara har fundet på, at hun helst vil sove OVENPÅ mig – dumme kat!), og jeg døjer meget med hovedpine. Jeg har ikke specielt meget lyst til hverken at lave eller spise ordentlig mad. Og dér begynder alarmklokkerne for alvor at ringe for mig! Når min madlyst forsvinder, er der noget helt galt…

For at forhindre, at det løber helt løbsk og bliver et alvorligt problem, har jeg måtte geare kraftigt ned de sidste par uger og give mig selv plads til bare at være doven, sløv og ugidelig. I hvert fald, når jeg har fri. Sove længe, sumpe Netflix, spise kage, ignorere nullermændene i krogene og gå en tur omkring Damhussøen stedet for at gøre rent.

Damhussøen
Solskin og svaner ved Damhussøen – ren terapi

Damhussøen

Strategien begynder endelig så småt at virke nu. I går aftes havde jeg for første gang i laaaang tid lyst til at lave noget andet end at ligge på sofaen. Jeg vaskede tøj, gjorde rent, ryddede lidt op og fik endelig lokaliseret den lokale glascontainer, så vi kunne komme af med tomme flasker. Det var en god følelse at mærke energien og virkelysten komme igen i stedet for hele tiden at skulle kæmpe mig op nedefra rent energimæssigt og tvinge mig selv til alle de praktiske gøremål.

Her til aften har vi haft besøg af gode venner, og i morgen kommer der flere af slagsen. Godt selskab er en fantastisk kur mod træthed og udbrændthed. Og kage hjælper selvfølgelig også altid lidt 😉 Så spis en nem og sund brownie med god samvittighed – og ha’ en dejlig adventsweekend! 🙂

Nem brownie med 3 ingredienser


 

Nem brownie med 3 ingredienser

  • 3 meget modne bananer
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 dl nøddesmør (vælg selv mellem mandel-, cashew-, hasselnøddesmør eller peanutbutter – eller brug en blanding. Jeg brugte halvt peanutbutter, halvt cashewsmør)

Kom alle 3 ingredienser i et blenderglas eller en skål. Sæt stavblenderen på, og blend til en glat masse.

Fordel i en ovnfast form beklædt med bagepapir – jeg brugte en almindelig, lille franskbrødsform.

Bag i 20 minutter på 200 grader.

Afkøl din brownie helt inden servering. Den smager ekstra godt efter en nat eller 2 i køleskabet.

Tip: hvis du har lyst, kan du overveje at komme hakkede nødder og chokolade i din brownie. Men den er også dejlig, lige som den er. 

4 comments on “Nem brownie med 3 ingredienserTilføj din

    1. Hej Pia. Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål. Har du læst hele indlægget igennem? Opskriften er nederst – lige over dér, hvor kommentarfeltet er.
      Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: