Nem bønnesalat med feta og kikærter

Nem bønnesalat med feta og kikærter

Nem bønnesalat med kikærter og fetaNogle dage har man bare brug for en salat, der er hurtig og nem at bikse sammen. Bønnesalaten her er hverken nyskabende eller revolutionerende – men den er nem, billig og hurtig at bikse sammen på en hverdagsaften, hvor fantasi og overskud ikke rækker så langt. Grønne bønner er sådan noget, som jeg altid har i fryseren. På travle dage kan de altid lige overhældes med noget kogende vand, stå et par minutter, og så er der grøntsager! Rester af bønner ryger i køleskabet og bliver til en nem bønnesalat som denne på andendagen.

Salaten kan customises i en uendelighed, alt efter hvad man har ved hånden. Quinoa og kikærter kan udskiftes med linser, kidneybønner el.lign. – eller de kan helt droppes. Jeg koger gerne en portion linser eller quinoa i begyndelsen af ugen, og så bruger jeg løs af det resten af ugen i salater og sammenkogte retter. I salater som denne er det godt til at give fylde og umamismag. Hvis man ikke har friske cherrytomater, er soltørrede tomater også et hit, ligesom porre sagtens kan erstattes med rødløg el.lign. Har man ikke feta i sit køleskab, kan man også bruge en parmesanost. Skræl tynde skiver med en kartoffelskræller, og drys dem udover salaten inden servering.

Nem bønnesalat med feta og kikærter

  • Ca. 150 g grønne bønner, tilberedte
  • Ca. 2 spsk hakket porre eller rødløg
  • 1 spsk kogt quinoa
  • ½ dl kogte kikærter
  • 4 cherrytomater
  • 30 g feta
  • Dressing af olivenolie, rød balsamico, et lille stænk honning, salt og peber

Læg bønnerne i et fad. Fordel hakket porre, quinoa og kikærter udover. Del cherrytomaterne i kvarte, og fordel også dem udover. Rør dressingen sammen, hæld den over bønnesalaten, og smuldr fetaosten udover til sidst.

En nem bønnesalat, som passer til stort set alt! Skal det være rigtig godt, kan man lige riste lidt pinjekerner og drysse ud over til allersidst – så bliver det næsten heller ikke bedre!

Nem bønnesalat med feta og kikærter

0 comments on “Nem bønnesalat med feta og kikærterTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: