Nem aftensmad_bagt laks med pesto

Nem aftensmad: Bagt laks med pesto og parmesan

Nem aftensmad_bagt laks med pesto


Her er et bud på virkelig nem aftensmad, som smager superlækkert, mætter godt og giver masser af sundhed fra fisk og grønt. Bagt laks med pesto og parmesan serveret med en af mine evige favoritter: smørstegte bønner med feta. Perfekt mad til en mandag aften.

Jeg spiste det til aftensmad i fredags, og det var så godt! Jeg var alene hjemme og temmelig sulten, så jeg fortærede 600 g laks og en ordentlig skovlfuld bønner ene mand (eller kvinde). Det var noget af det bedste aftensmad, jeg har fået længe, og jeg var propmæt.

Nem aftensmad_bagt laks med pesto

Det kan være en udfordring at finde en ordentlig købepesto. De fleste af dem, man finder i supermarkederne, er lavet på solsikkeolie og andet hø. Som regel er det et godt tegn, når man finder en, der hedder noget med “à la Genovese”. Jeg fandt sådan en i Netto for nylig. Den var primært med olivenolie og lidt solsikkeolie. Jeg accepterede kompromiset, og den smagte dejligt 🙂

Jeg har egentlig lært engang, at fisk og ost ikke hører sammen. Men jeg må indrømme, at det dér frys friskrevet parmesan lige løfter den bagte laks her til helt nye højder af smagsnydelse.

Nem aftensmad_bagt laks med pesto

Jeg har ellers hygget mig vildt meget med at læse jeres kommentarer på facebook til “Tak for sidst”-problemstillingen! Jeg ved ikke helt, om jeg er blevet klogere eller mere forvirret. Men jeg fornemmede en overvægt af argumenter for lige at smide en “Tak for sidst”-sms efter et godt besøg, så jeg tror, det bliver planen for mit forsøg på at blive bedre til takt og tone 🙂

Nå, nu må vi til sagen: Her kommer opskriften på bagt laks med pesto og parmesan:

Nem aftensmad_bagt laks med pesto

 


 

Nem aftensmad: Bagt laks med pesto og parmesan

  • 1 stykke laks med skind (mit stykke var 600 g)
  • 1-2 tsk pesto af god kvalitet (lavet på olivenolie)
  • Et drys salt – gerne citronsalt
  • Peber

Til servering

Læg laksen med skindsiden nedad på et stykke sølvpapir. Drys med salt og peber, og smør pesto på. Luk sølvpapirspakken løst, så der stadig er luft over fisken.

Tip: Hvis du har et stort stykke fisk, kan du kan evt. lægge 2 stykker sølvpapir oven på hinanden som et kryds. Fold første det ene stykke og så det næste stykke sammen.

Læg fiskepakken i et ovnfast fad, og bag på 200 grader varmluft i 20-25 minutter. Du kan evt. åbne pakken de sidste 5 minutter.

Imens fisken er i ovnen, tilberedes de smørstegte bønner med feta.

Ret laksestykket an på en tallerken. Drys med friskrevet parmesan, dryp med citronsaft, og servér med smørstegte bønner med feta.

Så er der nem aftensmad!

Nem aftensmad_bagt laks med pesto

0 comments on “Nem aftensmad: Bagt laks med pesto og parmesanTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: