Naan-brød med hvid hvede

Naan-brød med hvid hvede

Naan-brød med hvid hvede

Det er noget svineri med alle det hvide brød og hurtige kulhydrater – men det smager altså fantastisk. Til enkelte retter er naan-brød næsten uundværlige, fx kylling med ras-el-hanout eller biryani. Jeg har erstattet lidt af det farlige hvedemel med hvid hvede for i det mindste at holde “syndigheden” lidt nede. Man kunne også bruge kamutmel eller måske lidt rugmel. Vær dog opmærksom på, at lidt af luftigheden kan gå af brødet, hvis du bruger rugmel.

Naan-brødene er meget lette og hurtige at lave. De kan bages både på pande og i ovn og kræver ikke lang hævetid. De kan desuden fryses og holder sig fint i fryseren. Hvis de får en tur på brødristeren efter optøning, er de så gode som nye!


Til 8 naan-brød:

  • 15 g gær
  • 1 dl vand
  • 2 spsk yoghurt/A-38, eller hvad man lige har
  • 100 g hvid hvede
  • 150 g almindeligt hvedemel
  • 1 tsk salt.

Rør gæren ud i vand og yoghurt. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen godt og grundigt igennem på bordet. Den skal være elastisk og blød.

Lad dejen hæve ca. 1 time. Vip den ud på et bageunderlag eller et meldrysset bord. Del dejen i 8 små stykker, som rulles ud til helt flade, ovale stykker med en kagerulle. Stykkerne kan måske virke lidt små – øjet snyder tit, når man tilbereder mad. Når først man har det færdigbagte brød i hånden, er det den helt rigtige størrelse. Giv naan-brødene et drys nigellafrø, inden de bages.

Man kan bage naan-brødene i ovnen 1 min. på hver side på allerhøjeste varme og grill. Jeg synes dog, at brødene bliver bedst, hvis de steges på en hed pande i lidt olie. Ca. 1 min. på hver side, til de er gyldne og let sprøde. Læg de færdige brød på en rist med fedtsugende papir, og lad dem hvile ganske kort, inden de serveres, evt. med et drys frisk koriander.

2 kommentarer til “Naan-brød med hvid hvedeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *