Müslibarer

Müslibarer

Müslibarer


Noget af det, jeg husker som den største luksus fra min barndom, er, når man fik en müslibar med i madpakken. For mig skete det oftest, nårjeg havde sovet hjemme hos min veninde, og hendes mor havde smurt madpakker til os. Min mor købte aldrig sådan nogle ting. Hun har nok – med rette(!) – tænkt, at det var for usundt og i øvrigt også for dyrt. Men øj, at få lov til at hive sådan én op af tasken! Det var bare godt!

Selvom jeg nu er blevet voksen og selv må bestemme, hvad jeg får med på madpakke, så er det faktisk år og dag siden, at jeg sidst har spist en müslibar. For min mor havde jo helt ret i, at det var tomme kalorier med alt for meget sukker i. Og det duer slet ikke i min nuværende lchf-livsstil. Derfor er jeg ret begejstret for denne her opskrift på müslibarer, som primært er baseret på nødder, kokos og æg, som alle indeholder gode fedtstoffer og protein. Der er dog også både honning og tørret frugt i og et ganske højt kulhydratindhold fra nødderne, så vi er på ingen måde ude i striks lchf her. Så lad være med at betragte dem som en måltidserstatning.

Som en lækker dessert, en sund “treat” til kollegerne på arbejde eller en sund(ere) ting at stikke til børn (eller voksne!), der plager om slik, er de her müslibarer dog helt geniale. Og så tager de nærmest ingen tid at lave. Det hele skal bare ned i en foodprocessor, blendes et par sekunder, og så en tur i ovnen.

Lad dig ikke snyde af, at de er ret bløde, når de kommer ud af ovnen og måske smager lidt “fladt”. Når de bliver kolde, bliver de helt sprøde og får en nærmest karamelagtig smag fra honningen. Giv dem et godt lag chokolade under bunden, og du har den mest henrivende søde snack!

Müslibarer


Müslibarer

 • 2,5 dl cashewnødder
 • 2 dl valnødder
 • 3 spsk honning (evt. raw honning)
 • ½ tsk salt
 • ½ dl tørrede tranebær
 • ½ dl groft kokosmel
 • ½ dl græskarkerner
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 1 æg

Til bunden:

 • 100 g mørk chokolade
 • Lidt kokosmel (kan udelades)

Müslibarer

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør til en grov, men nogenlunde ensartet masse.

Fordel massen i et fad eller en form (ca. 25×34 cm) beklædt med bagepapir, og pres den godt sammen. Skær ud i 8 müslibarer, og sæt fadet i ovnen på 180-200 grader i 20-25 minutter, afhængig af, hvor effektiv din ovn er.

Müslibarerne er ret bløde, når de kommer ud af ovnen. Lad dem stå og køle af i formen lidt, inden du rykker dem over på en rist og brækker dem fra hinanden. Herefter gav jeg faktisk lige mine 10 minutter mere på 200 grader varmluft for at være sikker på, at de blev ordentligt sprøde. Men det var først efter at have stået nogle timer på risten på køkkenbordet, at de blev rigtigt sprøde. Så hav tålmodighed.

Når dine müslibarer er kølet af og er blevet dejligt sprøde, smeltes chokoladen og smøres på bunden af barerne. Drys evt. med lidt kokosmel, og sæt på køl. Opbevar i en tætsluttende boks på et køligt sted.

5 comments on “MüslibarerTilføj din

 1. Sindssygt lækre, også uden chokolade! Skeptisk mand og treårig datter er vilde med resultatet og har døbt dem “de gode firkanter” 🙂 Erstattede græskarkerner med solsikkefrø og tranebær med rosiner, og det gik super godt. Næste skridt er at spise dem smuldret over vaniljeis og serveret med pebermarinerede jordbær… mums. Tak for en gemmer-opskrift.

  /Kristina.

  1. Sikke en dejlig tilbagemelding, Kristina! Dejligt at høre, at de glider ned både hos skeptiske mænd go 3-årige 😉 Mmm, smuldret over vaniljeis med jordbær – det lyder himmelsk! 🙂 God fornøjelse.
   Kh Louise

 2. SÅ lækre! Jeg kommer lidt hakket chokolade i i stedet for at overtrække bunden, og deler i 24 små bidder. En bid eller to er fint til eftermiddagskaffen og gør det meget lettere at modstå diverse fristelser på arbejde ?.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: