MUFA-venlig broocolisalat

MUFA-venlig udgave af den klassiske broccolisalat

MUFA-venlig broccolisalat
Lækker broccolisalat lavet på skyr og med dejlige mandler og cashewnødder, fyldt med sunde fedtsyrer.

De fleste husker nok 90’er klassikeren: broccolisalat med solsikkekerner, rosiner og bacon. Fortærsket som den er, er det nu stadig en god måde at lokke broccoli i mig på – men ernæringsværdien af creme fraiche, sukker og animalsk fedt tåler gerne en opstramning.

Jeg baserer min broccolisalat på en blanding af skyr og græsk yoghurt i stedet for creme fraiche. Jeg har prøvet at lave den med ren skyr, som giver det optimale proteinniveau, men det bliver lige kedeligt nok – det skal jo også gerne smage godt! Yoghurtblandingen røres med rapsoliebaseret mayonaise (fx fra Graasten eller K-salat), og solsikkekernerne er erstattet med mandler og cashewnødder for at prioritere monoumættet fedt (MUFA) .

Rosinerne har jeg helt droppet, da de er for sukkerholdige. Til gengæld får dressingen et par dråber flydende SØD og lidt frisk limesaft. Hvis man savner rosinernes sødme, kan man evt. forsøge sig med ½ æble i små tern.

Alt i alt lander jeg på en salat, som der næsten ikke kan siges noget dårligt om rent ernæringsmæssigt – fiber- og vitaminholdig broccoli, proteinholdig yoghurt/skyr, MUFA-mættede nødder og mayonaise. Og så er den hurtig og nem at lave.


 

MUFA-venlig broccolisalat til 2 personer:

  • Ca. ½ hoved broccoli
  • 1½ spsk græsk yoghurt (2 % eller mindre)
  • 1½ spsk skyr
  • 1 spsk mayonaise
  • 2 spsk finthakket rødløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2-3 dråber flydende SØD eller andet sødemiddel (honning kan også gå)
  • saft af 1/4 lime
  • 2 håndfulde mandler eller cashewnødder eller en blanding
  • Salt og peber
  • Evt. lidt friske krydderurter, fx purløg

Del broccolien i små buketter, overhæld dem med kogende, letsaltet vand og lad stå ca. 1 minut. Si vandet fra, og skyl med koldt vand.

Rør dressingen af de øvrige ingredienser, og vend med broccolien. Hold evt. lidt af de hakkede nødder tilbage, så de kan drysses ovenpå som pynt.

Og så må jeg jo tilstå, at jeg godt kan få mig til at krymle 2-3 skiver ovnstegt bacon udover broccolisalaten – bare for at det ikke skal blive for frelst! 🙂

1 kommentar til “MUFA-venlig udgave af den klassiske broccolisalatTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *