Mos af bagt græskar og blomkål

Mos af bagt græskar og blomkål

Mos af bagt græskar og blomkål


Skal du servere millionbøf, brændende kærlighed, mørbradgryde eller en anden sammenkogt ret? Så er her et rigtig godt alternativ til den klassiske kartoffelmos: mos af bagt græskar og blomkål. Mild smag, lækker, blød konsistens og en farve, der slår en bleg kartoffelmos med indtil flere længder!

Vi serverede mosen her til italiensk kylling i crockpot en aften, hvor min far var på besøg. Da vi var færdige med at spise, sagde min far: “Det var ellers en dejlig kartoffelmos!”, og han var oprigtigt overrasket, da jeg afslørede, at mosen aldrig havde set skyggen af en kartoffel 🙂 Men kombinationen af græskar og blomkål er altså også bare virkelig god!

Et lille tip: rester af mosen smager supergodt, hvis det bliver bagt i ovnen på varmluft i 10-15 minutter, evt. drysset med lidt revet ost på toppen.

Mos af bagt græskar og blomkål
Her er blomkåls-græskarmosen første aften …

 

Mos af bagt græskar og blomkål
… og her på anden aften, bagt i ovnen i et ildfast fad. 

Mos af bagt græskar og blomkål

(tilbehør til 4 personer)

  • Ca. ½ butternut squash eller tilsvarende mængde hokkaido
  • Ca. 1 blomkålshoved
  • 2 fed hvidløg (med skal)
  • Ca. 25 g smør
  • Fløde efter behov
  • Salt, peber og evt. timian
  • Olivenolie

Skær græskar og blomkål i grove stykker, vend dem i olivenolie, peber og lidt tørret timian, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg de to fed hvidløg med skal på bagepladen et sted ude i siden, hvor du nemt kan fiske dem fra igen. Bag ved 200 grader varmluft i 30 minutter. (Hvis din ovn er sindssygt effektiv, så giv dem lidt kortere tid og/eller lidt lavere varme).

Tag bagepladen ud af ovnen, og fisk de to fed hvidløg fra. Pil skallen af, og kom hvidløgsfedene ned i en skål sammen med bagt græskar og blomkål, en god klat smør, lidt fløde, salt og peber. Sæt stavblenderen på, og blend hele herligheden til en grov mos. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft eller honning, hvis din mos savner syre eller sødme.

Servér fx til sammenkogte retter. Jeg tror, mosen her vil være fantastisk til fx mørbradgryde, men jeg kunne også sagtens bare spise den til et stykke stegt kylling eller en bøf.

0 kommentarer til “Mos af bagt græskar og blomkålTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *