Minestrone er en skøn italiensk suppe, som er taknemmelig at lave og nem at få til at smage godt. Man kan bruge stort set de rodfrugter, man har ved hånden; man kan bruge bønner, byg eller for den sags skyld suppehorn til fyld; (sidstnævnte bliver dog lige en anelse for 90’er-agtigt til min smag); som suppebase kan man bruge en hjemmelavet hønsebouillon, en frossen købesuppe fra MOU eller for den sags skyld et par bouillonterninger i en snæver vending. Bacon, hvidløg og krydderier giver masser af smag til suppen.
Noget af de smarte ved minestrone er, at man nemt kan skrue op og ned for volumen. Man kan lave en koncentreret suppe med masser af fyld – og hvis der lige pludselig dukker et par ekstra gæster op, kan man smide en ekstra dåse tomat i og strække suppen lidt længere. Det gør den til en rigtig god og fleksibel suppe, hvis man laver mad til mange.
I min minestrone har jeg bl.a. græskar, persillerod og fennikel med. 3 ingredienser, som efter min mening gør noget rigtig godt for suppen. Græskarret giver sødme, persillerod giver bitterhed, og fenniklen bidrager med sin krydrede, skarpe, helt specielle smag.
Minestrone med bønner og græskar
– 5 personer til hovedret eller 8-10 personer til forret
- 100 g bacon i tern
- 2 rødløg
- 1 stilk bladselleri
- ½ knold fennikel
- 1 rød chili
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 1 persillerod
- 1/4 hokkaidogræskar
- ca. 7 dl bouillon, fx hjemmelavet hønsebouillon eller MOUs hønsekødssuppe (supplér evt. med lidt kalvefond)
- 1 dåse (400 g) hakket tomat
- Krydderier (gerne friske). timian, basilikum, oregano, salt og peber
- 1 dl bønner efter eget valg, fx blackeyed beans, udblødt natten over (eller 12 timer)
- Olivenolie til stegning
Gør alle grøntsagerne i stand, og skær dem i mundrette tern. Hvidløg og chili skal hakkes fint, og kernerne skal fjernes fra chilien først.
Svits bacon i rigeligt med olivenolie og en tykbundet gryde. Tilsæt løg, bladselleri, hvidløg, chili og fennikel, og svits videre. Tilsæt resten af grøntsagerne, og lad det hele brune godt.
Smid buillon, hakket tomat og krydderier i gryden. Bring i kog, og skum evt. for urenheder. Tilsæt bønnerne, og lad det hele koge i ca. 1 time. Tjek, om bønner og grøntsager er møre, smag til med krydderier, og servér minestronen dampende varm, evt. med lidt brød til. LCHF’en er alligevel ødelagt af alle rodfrugterne og bønnerne, så du kan ligeså godt gå all in 😉
1 comment on “Italymania #2: Minestrone med bønner og græskar”Tilføj din