Mexibøf med lynguacamole

Mexibøf med lyn-guacamole

Mexibøf med lynguacamole


“Hvad skal vi spise i aften?”, spurgte jeg Andreas tirsdag aften, inden jeg skulle til kor, og vi kiggede opgivende på hinanden og konstaterede, at vi begge 2 var virkelig trætte, uopfindsomme og på det dér stadie, hvor der skal noget ret lækkert til, før man overhovedet gider spise det (i stedet for at ende med bare at kværne et par håndfulde peanuts og ½ plade chokolade – nej nej, pjat! Det er selvfølgelig aldrig sket!!)

Nå, men jeg havde hevet noget hakket oksekød ned i indkøbskurven i Irma på vej hjem fra arbejde, da jeg havde fornemmet, at vi nok skulle have noget at spise, og at nogen hellere måtte sørge for, at der i hvert fald var noget i køleskabet. Jeg foreslog halvhjertet millionbøf og eller hakkebøf, men det var ikke rigtig noget, der fængede hos nogen af os. Det lyder virkelig trist og åndssvagt, men kender I ikke bare de dér dage?!

Lige pludselig ramte inspirationen mig, da jeg huskede, at min søster engang havde lavet lækkert noget med at blande revet ost ind i en hakkebøf. Med cheddar, mozarella og et par spicy kicks fra spidskommen, koriander og cayennepeber, havde jeg pludselig det, der kom til at hedde en “mexibøf”. Der lå en avocado i frugtskålen. Jeg havde ikke ork til at lave en rigtig guacamole (med revet løg, tomat, friskpresset hvidløg osv.), så det blev pulverversionerne af løg og hvidløg sammen med spidskommen og limesaft, som lynhurtigt blev omdannet til en nem guacamole. Grønkål, rød spidskål og tomater i salatskålen, og middagen var hjemme!

Er I klar til seriøst lækker fastfood? 1-2-3 – GO!!!

Mexibøf med lynguacamole


Mexibøf med lyn-guacamole

  • 400 g hakket oksekød (4-7%)
  • 50 g revet ost (jeg brugte en blanding af cheddar og mozarella)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • ½ tsk cayennepeber
  • Salt
  • Olivenolie og smør til stegning

Lyn-guacamole

  • 1 avocado
  • Salt, hvidløgspeber
  • Løgpulver
  • Spidskommen
  • Limesaft

Til servering: Kål eller grøn salat og tomater. Evt. agurk og rødløg, hvis du er til det.

Bland oksekødet med de andre ingredienser, og form det til 4 bøffer. Steg på en stegepande i en blanding af olie og smør. De skal have ca. 6 minutter på hver side.

Mexibøf med lynguacamole
Bøffer klar til stegepanden

Imens de steger, moser du avocadoen sammen med de andre ingredienser. Smag selv til, hvor meget krydderi og limesaft, der er brug for. Det afhænger i høj grad af, hvor god og smagfuld en avocado du har.

Servér bøfferne med grøn salat (evt. kålsalat, som mætter godt) og guacamole på toppen. Lidt finthakket rødløg og agurk kunne sikkert også være fint.

 

0 kommentarer til “Mexibøf med lyn-guacamoleTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *