Mangolassi

Mangolassi – det perfekte tilbehør til indisk mad

Mangolassi
Mangolassi med agurk à la Kofoed

Når vi køber kofta i curry hos den lokale inder, får vi altid et lille bæger dressing-agtigt-noget med. Det er endnu ikke lykkedes mig at afgøre, præcis hvad det er, (og jeg har ikke kunnet få mig til at spørge af frygt for at få brudt magien ved afsløringen af, at det sikkert bare er et Graasten-produkt, som købes i litermål i Metro!) – men det er sødt, cremet og friskt og helt uundværligt til at bryde den stærke, krydrede mad.

Først troede jeg, at det var raita – noget, man kunne beskrive som en indisk tzatziki. Det laves typisk på yoghurt, agurk og rødløg og krydres med hvidløg, chili, mynte og koriander. Jeg har prøvet at lave nogle gange, og selvom det smager rigtig godt, var det slet ikke den smag eller konsistens, jeg havde forsøgt at kopiere fra inderen. Så stødte jeg på lassi – altså ikke hunden, men den indiske yoghurtdrik. Den laves på yoghurt, mango (eller anden sød frugt), lime, mynte, frisk ingefær og sukker – og wow, det var jo næsten lige præcis den rigtige smag, bare lidt bedre og friskere. Noget er dog nok alligevel galt, for lassi er pr. definition en drik og ikke en dressing. Men selvom indiske husmødre sikkert ville grine af mig, giver jeg alligevel gerne min lassi en lidt tykkere konsistens og hælder den ud over fx en portion biryani. Hvis altså ikke jeg er kommet til at drikke den direkte fra blenderen ude i køkkenet – for en mangoelsker som mig er fristelsen sommetider næsten ubærlig!

Mangolassi


Mangolassi til ca. 4 pers.

  • 1 mango
  • 3-4 dl yoghurt naturel
  • 3 spsk rørsukker (mængden afhænger af, hvor moden og sød en mango, man har)
  • Saften af 1 lime
  • 3 spsk finthakket ingefær
  • 1 håndfuld frisk mynte

Det hele blendes til en jævn og cremet konsistens. Hvis man har lyst til at drikke sin lassi, kan man tilsætte 1 dl skummetmælk og 1 håndfuld isterninger og blende videre. Server iskold i høje glas.

Hvis lassien skal bruges som dressing (i mangel af et bedre ord), kan man evt. tilsætte lidt fintsnittet agurk, inden man hælder den op i en skål. Det giver en rar konsistens med lidt “bid”.

Mangolassi
Mangolassi – smagen af sol og sommer!

4 kommentarer til “Mangolassi – det perfekte tilbehør til indisk madTilføj din

  1. Hmm… jeg tænker, at jeg burde afprøve det. Det lyder jo meget som smoothie. Hidtil har jeg holdt mig fra det, fordi jeg bare ikke kan fordrage drikkeyoghurt.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *