Madplan for uge 48

Madplan for uge 48

Endnu en dejlig uge er gået, hvor madplanen har budt på det gode mønster med restemad hver anden dag. Det er sådan noget, der fryder mig som husmoder – restemad er godt både for miljøet og pengepungen. Der er måske gået lidt vel meget pasta i den, men det kan jo også være godt her sidst på måneden, hvor man tømmer skabe og skuffer for at strække madbudgettet lidt længere.

Ugens madplan blev højnet af, at Irma havde kalvecuvetter på tilbud til ingen penge, da jeg var ude at handle tirdag. Vi skulle egentlig have haft spaghetti og kødsovs, men det blev så lige udskudt et par dage, da jeg pludselig kunne få en steg til næsten det samme som hakket oksekød. Lidt uventet forkælelse på en helt almindelig tirsdag er godt for livskvaliteten. Resterne af stegen blev udnyttet  til en pastaret med alt, hvad grøntsagsskuffen gemte på – lidt græskar, hvidkål og nogle lidt tvivlsomme cherrytomater blev pludselig konverteret til en enormt lækker pastasovs sammen med resterne af stegen skåret ud i strimler.

Torsdag og fredag lavede jeg et af mine yndlingsstunts: kødsovs torsdag, som bliver til en hurtig og nem lasagnette fredag, hvor man kommer træt og ugidelig hjem fra arbejde og bare gerne vil flade ud og holde weekend. Min kødsovs bliver strakt længere med store mængder revet hvidkål og røde linser. Det mætter godt og højner både konsistens og smag. Min hårde kritiker, Andreas, har godkendt konceptet, så jeg tør godt anbefale det til andre 🙂

Ugen blev sluttet af og december indledt med manér: jeg havde en andesteg liggende i fryseren, som trængte til at blive spist. Jeg frygter dog allerede på forhånd en overdosis af andesteg i december, så jeg besluttede at tilberede kræet lidt alternativt. En heftig rub af frisk ingefær, hvidløg og tørret koriander og en stuffing af græskar, persillerød, rødløg, cashewnødder og æble vendt med mere ingefær og hvidløg og et godt skud frisk koriander. Det hele røg i ovnen i 3 timer og blev serveret med grovnudler vendt med stuffingen og en frisk kålsalat. Nøj, det var godt! Der kommer nok en opskrift op en af dagene. Resterne skulle have været brugt søndag til ovnbagte filodejsforårsruller som disse – men så blev vi inviteret til dejlig adventshygge hjemme ved mine forældre, så anderesterne får lov til at vente lidt endnu.

Her kommer min madplan for uge 48:

Mandag: Rester af pulled turkey

Tirsdag: Kalvecuvette, hasselbackkartofler, bagte jordskokker og skorzonerødder, pebersovs (fra pose – det var lige nemt), grønkålssalat med rester af bagt græskar og feta

Onsdag: Rode-sammen-pastaret med rester af kalvekød, rødløg, hvidkål, græskar og cherrytomater (det lyder mystisk, men smagte dejligt)

Torsdag: Spaghetti og kødsovs med hvidkål og røde linser, grønkåls-rødkåls-salat med dressing som denne salat

Fredag: Lasagnette lavet på rester af kødsovsen fra lørdag, grøn bønnesalat med feta og rødløg

Lørdag: And med ingefær og stuffing af græskar, rødløg, hvidløg, cashewnødder og æble. Hertil grovnudler vendt med stuffing og en frisk grønkåls-rødkålssalat med asiatisk dressing som beskrevet i Rødkål Top 10 (punkt 8)

Søndag: Spiste vi dejlig mad hjemme hos mine forældre.

 

1 kommentar til “Madplan for uge 48Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *