Endnu engang har det været en uge med fuld knald på. Mange sene eftermiddage og aftener på arbejde, forkølelse og sygdom – og så oveni en lille hunkat, der er blevet sterililseret og har krævet enormt meget opmærksomhed og pleje. Redningen har været en madplan, som baserede sig meget på rester og hurtigt tilbehør. Det har gjort ugen let og overkommelig at komme igennem, samtidig med, at det har været meget billigt at købe ind til.
Der har været masser af røde linser, quinoa og kikærter i madplanen denne uge. Et godt trick til at strække kødet lidt længere og skabe mere variation i kosten. Mandag forsøgte jeg mig med at spæde en lasagne op med røde linser – det fungerede rigtig godt, og Andreas udtalte helt af egen drift, at den smagte “helt som en lasagne skulle smage”. Onsdag og torsdag var der både linser og kikærter i kalkungryden og quinoa og kikærter i salaten.
I weekenden fik madplanen et uplanlagt boost af usunde kulhydrater. En gang hjemmelavet pizza måtte trylles frem, da Andreas havde reddet sig en gang forkølelse og var rigtig sløj. Så er det godt, at man stadig kan huske, hvordan man laver den slags syndigheder 🙂
Madplan for uge 46
Mandag: Lasagne med røde linser og hjemmelavet pasta, rødkålssalat med appelsin og mandler
Tirsdag: Rester af lasagne og salat
Onsdag: Kalkun i kokos-karry med røde linser og kikærter, brune ris, grønne bønner
Torsdag: Rester fra onsdag, Nem bønnesalat med feta og kikærter.
Fredag: Var min stakkels mand blevet syg og ynkelig og havde kun lyst til junkfood. Så jeg lavede hjemmelavet pizza i 2 varianter: Capricciosaen med skinke, ost og champignon, som er Andreas’ favorit, og så en med oksekød, som er min yndlings. Ikke den sundeste aften, men sommetider er det vigtigste også, at det er sundt for sjælen 🙂
Lørdag: Var vi til svigermors fødselsdag og spiste dejlig mad dér.
Søndag: Arbejdede jeg til kl. 18 (sådan er det at arbejde i Folkekirken!), så det blev til en gang rester af chili con carne fra fryseren og en Nem bønnesalat med feta og kikærter. Når man engang imellem lige står med en rest mad, man ikke kan nå at spise sig igennem, er det virkelig et hit at smide det i fryseren. Så er der til den travle dag, man ikke lige havde nået at forberede sig på.
Næste uge bliver forhåbentlig lidt mindre kaotisk. Knapt så mange arrangementer på arbejde, knapt så mange aftaler, så der bliver nok mere tid til at hygge med lidt dejlig mad herhjemme. Og mon så ikke også det bliver til lidt valgflæsk på tirsdag…? 🙂
0 comments on “Madplan for uge 46 – nem uge med masser af restemad”Tilføj din