Vi er nået til den næstsidste madplan i denne omgang. Som de andre uger står den på fisk mandag, kød og grøntsager tirsdag, smovs onsdag, suppe torsdag, måltidssalat fredag, simremad lørdag – og junk søndag. Om man vil kalde vietnamesiske forårsruller for junkfood – ja, det er måske lige at strække den lidt. Men det er i hvert fald en klar livret herhjemme og kan til enhver tid konkurrere med pizza, burgere, durums osv. for mit vedkommende.
Der er i det hele taget mange ting at glæde sig til i ugens madplan: lørdagens pulled turkey hører til blandt mine favoritter, og de lyserøde, girly-girly brombærsnitter er jeg også helt tosset med. Og de hjemmelavede cup noodles, som er madpakkeidéen – ja, de er bare helt perfekte, nu hvor efteråret nærmer sig.
Der er gang i de varme, mellemøstlige krydderier i denne uge. Så hvis du ikke allerede har spidskommen, koriander, cayennepeber, kardemomme og allehånde i skabene – så er det nu, det kan betale sig at købe dem. Jeg er frygtelig afhængig af alt for mange krydderier, og vi skal slet ikke tale om, hvor meget krydderiglas og poser fylder i vores køkken! (Vi skal i særdeleshed ikke tale med Andreas om det – han stiller allerede for mange spørgsmål til hans eget bedste!!). Faktisk skal du også bruge krydderier i hel form til den dukkah, der skal på mandagens laks – og som i øvrigt smager skønt på en avocadomad, på salater og meget andet. Det kommer til at dufte dejligt i de små køkkener!
Mængder
I udgangspunktet laver jeg altid mad til 2 mennesker herhjemme, hvor vi bare er mig og Andreas. Men nogle opskrifter er beregnet på 4 personer – enten fordi vi har haft gæster, da jeg lavede retten, eller også fordi jeg har lavet mad til 2 dage. Tjek mængderne på opskrifterne, og sørg for, at de passer til din husstand. Skulle der være rester til overs nogle dage, foreslår jeg, at du spiser dem til frokost. Så er din madpakke også klaret!
Nederst i indlægget finder du ugens indkøbsliste. Ugens dessertidé er dog ikke med i indkøbslisten. Du kan selvfølgelig bruge madplanerne, helt som du har lyst til! Du kan tage hele pakken med indkøbsseddel og det hele. Eller du kan lade dig inspirere og plukke de ting, du har mest lyst til at sætte på menuen!
Mine opskrifter tager udgangspunkt i en lchf-livsstil, som er forholdsvist afslappet og liberal, men hvor der er sparet på kulhydraterne. Hvis du har lyst, kan du selvfølgelig supplere op med kartofler, ris, pasta, brød osv.
Madplan uge 35:
Mandag: Ovnbagt laks med dukkah, bønnefritter og dildmayo
Tirsdag: Mexibøf med lyn-guacamole
Onsdag: Fajita-fad
Torsdag: Gylden suppe med laks, mango og persillefløde
Fredag: Krydret oksekød med tahindressing
Lørdag: Pulled turkey i crockpot med Coleslaw
Søndag: Vietnamesiske forårsruller (Brug fx rester af pulled turkey som fyld)
Ugens dessertidé: Brug havens modne brombær til at lave de fantastiske, smukke, smagfulde og nemme No-bake brombærsnitter.
Ugens madpakkeidé: Når du alligevel skal købe og ordne friske grøntsager og andet godt ind til de vietnamesiske forårsruller, kan du være smart og udnytte råvarerne til hjemmelavede cup noodles. Hvis du bruger hjemmelavet bouillon eller en købebouillon af god (og fed) kvalitet til suppen, får du en virkelig god, mættende og enormt nærende frokost, som vil holde enhver efterårsforkølelse fra døren. Og kollegerne/studiekammeraterne vil være grønne af misundelse over din smukke, tjekkede frokost 😉
Indkøb:
Kød & fisk:
2 laksefileter
2 pakker à 400 g hakket oksekød (4-7%)
3 kyllingefileter
Evt. 2 kyllingefileter mere (til vietnamesiske forårsruller – hvis du ikke har rester af pulled turkey)
1 pakke (170g) filet royale laks
Mejeri:
1 pakke smør
2 store friske mozarellakugler
1-2 poser revet cheddar
Evt. 1 pose revet mozarella
Piskefløde – min. 2½ dl
1 l yoghurt naturel
1 bæger (500 g) creme fraiche 18%
Evt. 1 bøtte græsk yoghurt
Grønt:
1 pose grønkål
1 Spidskål
1-2 fennikelknolde
1 rød peber
1 gul peber
2 squash
500 g sweet potatoes (evt. ekstra til vietnamesiske pandekager)
Tomat
Agurk
1 bakke champignoner
1 pose gulerødder (1 kg)
1 net rødløg
Hvidløg
2 Avocado
2 mango
1 appelsin
3-4 lime
1 knold frisk ingefær
1 bdt. forårsløg eller porre
1 lille bdt. dild
Frisk mynte
Frisk koriander
Bredbladet persille
Frost:
1 pose frosne bønner (250 g)
1 pose frosne edamamebønner
Et. frossen kyllingefond af god kvalitet
Kolonial:
1 glas Hellmanns mayonnaise
1-2 tsk kapers
Ca. 100 g kogte kikærter
2 brikker hakket tomat
Rispapirspandekager
Hasselnødder (min. 1 dl)
Hele fennikelfrø
Hel koriander
Hel kardemomme
Hel allehånde
I skabene:
Olivenolie
Rød balsamico
Hvid balsamico
Æbleeddike
Tahin
Barbecuesovs
Frenchs sennep (eller anden sød sennep)
Grovkornet sennep
Akaciehonning
Soja/tamari
Peanutbutter
Sesamolie
Sambal oelek
Sød chilisovs
Rødvin (hvidvin er også fint – jeg har næsten altid en sjat stående i køleskabet til madlavning)
Stødt spidskommen
Stødt koriander
Cayennepeber
Oregano
Løgpulver
Sød paprika
Røget paprika
Kokossukker
Sesamfrø
Salt, peber (gerne urtesalt og hvidløgspeber)
0 comments on “Madplan uge 35”Tilføj din