Madplan uge 34

Madplan uge 34

 

Grønkålssalat med pære og hvidløgsristede valnødder

Så er det blevet tid til endnu en madplan! Jeg er netop kommet hjem fra en uge på gospelhøjskole, hvor jeg ikke selv har rørt en finger i køkkenet. Det har været rart at slappe af, få maden serveret og fokusere en hel masse på musik – men jeg skal også ærligt indrømme, at jeg virkelig har savnet min egen gode lchf-mad herhjemme.

International School of Gospel, som jeg har deltaget i, afholdes på Gerlev Idrætshøjskole på Sjælland. Et skønt sted fyldt med skønne mennesker. Men det er også virkelig en højborg for “Fuldkornsdanmark”. Dér, hvor madfilosofien stadig er, at man skal spise masser af fuldkorn, gryn, brød, bulgur og sådan noget – og helst meget fedtfattigt! Salater uden dressing, og kød i fedtfattig sovs. Minimælk til kaffen (yikes!). Og en morgenmadsbuffet bestående af rugbrød og franskbrød  – med ost og smør, bevares – og så en alenlang buffet af yoghurt, müsli, havregrød, frisk frugt osv. Ingen æg, grøntsager, kødpålæg eller noget. Du godeste, hvor har jeg svært ved at blive mæt på den måde! De fleste steder kan man hapse lidt kødpålæg, lidt ost, et par grøntsagsstave eller tomater og måske et æg til morgenmad og så holde den kørende med det. Men har var det faktisk næsten umuligt at sammensætte bare en nogenlunde fornuftig morgenmad for mig. Jeg endte med en løsning, der hed en tynd skive rugbrød med seriøse mængder af smør og 4 skiver ost på. Folk gloede, men jeg blev da mæt! 😉 Næste år tager jeg nok en side ud af Jane Faerbers bog og medbringer min egen kokosolie i tasken.

Hvis du følger med på Snapchat, så du måske i går, hvor glad jeg var for at se en pakke bacon igen! 😉 Og jeg glæder mig til at lave skøn aftensmad med masser af grøntsager, fedt og kød i den kommende uge.Shepherd's pie

Salat med spidskål rejer æg og avocado

Græskarsuppe med 2 slags græskar, chili og ingefær

Andebryst i salat med karrykikærter

Madplanen byder på en dejlig salat med rejer, æg og avocado mandag. Kyllingetrekanter med cremet græskarpasta tirsdag. Så er der smovs i Shepherd’s pie onsdag og spicy græskarsuppe tordag. And er sådan en kødtype, som jeg ofte selv glemmer at sætte på menuen – men jeg elsker det virkelig, og især i den lækre grønkålssalat, som fredagen byder på. Lørdag foreslår jeg, at du samler alle dine yndlingsmennesker omkring en gang kalkun i kokos med et væld af farverige, tillokkende toppings. Og søndag kan du fyre op for Netflix og fråde italienske pizzasandwich med god samvittighed, mens du forbereder dig på endnu en mandag.

Lyder det ikke meget lækkert? Og så er jeg ikke engang nået til det bedste: nemlig den rustikke og velsmagende stikkelsbærgalette, som du skal glæde weekendens gæster (eller bare familien/roomien/veninden) med, serveret med en god klat creme fraiche eller vanilijeis. Til madpakken kan du udnytte, at der skal købes masser af græskar og bruge resterne til at bage gyldne grøntsagsbrød, som også kan bruges til søndagens pizzasandwich.

Kalkun i kokos med toppings

Italienske pizzasandwich

Mængder

I udgangspunktet laver jeg altid mad til 2 mennesker herhjemme, hvor vi bare er mig og Andreas. Men nogle opskrifter er beregnet på 4 personer – enten fordi vi har haft gæster, da jeg lavede retten, eller også fordi jeg har lavet mad til 2 dage. Tjek mængderne på opskrifterne, og sørg for, at de passer til din husstand. Skulle der være rester til overs nogle dage, foreslår jeg, at du spiser dem til frokost. Så er din madpakke også klaret!

Nederst i indlægget finder du ugens indkøbsliste. Ugens dessertidé er dog ikke med i indkøbslisten. Du kan selvfølgelig bruge madplanerne, helt som du har lyst til! Du kan tage hele pakken med indkøbsseddel og det hele. Eller du kan lade dig inspirere og plukke de ting, du har mest lyst til at sætte på menuen!

Mine opskrifter tager udgangspunkt i en lchf-livsstil, som er forholdsvist afslappet og liberal, men hvor der er sparet på kulhydraterne. Hvis du har lyst, kan du selvfølgelig supplere op med kartofler, ris, pasta, brød osv.

God fornøjelse! Og skriv endelig, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til madplanen!

Madplan og indkøb uge 34


Madplan uge 34:

Mandag: Salat med spidskål, rejer, æg og avocado
Tirsdag: Kyllingetrekanter med cremet græskarpasta
Onsdag: Shepherd’s Pie – serveret med Grønkålssalat med pære og hvidløgsristede valnødder
Torsdag: Græskarsuppe med 2 slags græskar, chili og ingefær
Fredag: Andebryst i salat med karrykikærter (lav evt. dobbelt portion af kikærterne, og brug resten som ekstra topping lørdag)
Lørdag: Kalkun i kokos med toppings
Søndag: Italienske pizzasandwich

Stikkelsbær-galette

Dessert: Stikkelsbærgalette (brug evt. andre sæsonens bær og frugter i stedet for stikkelsbær)

Madpakkeidé: Tag lidt græskar fra i retterne tirsdag, onsdag og torsdag, og brug dem sammen med andre grøntsagsrester til at bage gyldne grøntsagsbrød til madpakken. De kan også sagtens bruges til pizzasandwich søndag.

Gyldent grøntsagsbrød


Indkøbsliste:

Grønt:
1 spidskål
1 pose hakket grønkål
2 butternut squash
1 hokkaidogræskar
1 pose gulerødder
1 selleri
1 fennikel
1 blomkålshoved
1 agurk
1 rød peber
1 stor pakke cherrytomater
2 avocado
1 pose rødløg
1 Hvidløg
2 røde chili
1 stump frisk ingefær
Friske krydderter: timian, basilikum og persille, purløg og dild
2 lime
1 citron (eller citronsaft på flaske)
1 pære
4 æbler
1 appelsin
1 mango
1-2 bananer

Mejeri:
1 bakke æg (min. 6 stk.)
1 stor bøtte creme fraiche, 18%
1 pakke friskost (fx pikant)
1 pose revet cheddar
1 parmesanost
1 pakke smør
1 fløde (min. 1/4 l)
1 pose revet mozarella

Kød og fisk:
200 g rejer
2 kyllingebryster
2 pakker hakket oksekød (400-500 g)
2 Andebryster
1 kalkunbryst (ca. 900 g)

Kolonial:
Tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
2 dåser kokosmælk
1 dåse majs
1 lille pose valnødder
1 lille pose græskarkerner
1 pose solsikkekerner
1 brik kogte kikærter
1 glas god pesto (tjek at den er lavet på oliven- eller rapsolie)
1 glas rød eller gul karry pasta
Peanuts

I skabene:
Olivenolie
Evt. sesamolie
Honning
Flydende SØD
Grov sennep
Rødvin
Rød balsamico
Æbleeddike
Kalvefond (den på flaske)
Hønsebouillon, hjemmelavet eller fra terning
Krydderier: oregano, timian, basilikum sød paprika og cayennepeber – smag selv til, muskatnød, ingefær, cayennepeber, karry (jeg elsker den ekstra stærke fra Santa Maria), tørret citrongræs, evt. tørret dild og løgpulver
Salt, peber (evt. hvidløgspeber og urtesalt)
pofiber
gul HUSK
Bagepulver

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 comments on “Madplan uge 34Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: