Madplan og indkøb uge 33

Madplan uge 33

Kyllingefrikadeller

Dampet laks med smør


Som lovet er det tid til en ny madplan for den kommende uge. Denne uge er der cremet laks, kyllingefrikadeller, forloren hare og tomatsuppe på menuen sammen med taco-salat, kalkungryde og pizza. Til stort set alle retterne er der skønne salater med masser af smag, farver, vitaminer og fibre. Der er, ligesom sidst, også et forslag til en lækker dessert med havens frugt og bær og også en madpakkeidé.

Hvidkålssalat med dadler chili og mynte

Der er jo altså gået lidt efterår i vejret – og madplanen passer ret godt til regn og rusk! Vi var til sommerfest i vores ejerforning i går – vi sad en lille, men hyggelig flok stædigt plantet omkring havebordet og grillede bøffer og pølser, mens den ene byge efter den anden passerede. Hyggeligt – men vådt!!!

Jeg har en teori om, at årstiderne er kommet til at springe en måned over i år: det var mildt junivejr i maj, bagende varmt julivejr i juni, ustadigt augustvejr i juli – og nu, her i august, er det altså blevet septembervejr. Så måske skal vi bare skynde os at nyde det vejr, vi har – for lige om lidt kommer der oktoberstorme og nattefrost. Jeg siger det bare…

Jeg er i hvert fald sikker på, at det vil hjælpe på kulden og regnen at varme sig på cremet og fyldig tomatsuppe, spicy kalkungryde og en solid gang forloren hare (den ultimative comfort-food!) – og for at holde det grå og triste lidt fra døren, kommer der masser af knald på farver og sprødhed i salaterne, som også indeholder en ordentlig bunke friske krydderurter. Jeg lovede, at I nok skulle få mulighed for at bruge resten af hvidkålet fra sidste uges madplan – og det skulle der også blive rig lejlighed til. Jeg har i hvert fald gjort, hvad jeg kunne, for at afbøde meteorologernes fejlslagne strategier! 😉

Lilla blomkålscouscous med bagte gulerødder, squash og feta

LCHF forloren hare

Mængder

I udgangspunktet laver jeg altid mad til 2 mennesker herhjemme, hvor vi bare er mig og Andreas. Men nogle opskrifter er beregnet på 4 personer – enten fordi vi har haft gæster, da jeg lavede retten, eller også fordi jeg har lavet mad til 2 dage. Tjek mængderne på opskrifterne, og sørg for, at de passer til din husstand. Skulle der være rester til overs nogle dage, foreslår jeg, at du spiser dem til frokost. Så er din madpakke også klaret!

Nederst i indlægget finder du ugens indkøbsliste. Ugens dessertidé er dog ikke med i indkøbslisten. Du kan selvfølgelig bruge madplanerne, helt som du har lyst til! Du kan tage hele pakken med indkøbsseddel og det hele. Eller du kan lade dig inspirere og plukke de ting, du har mest lyst til at sætte på menuen!

Mine opskrifter tager udgangspunkt i en lchf-livsstil, som er forholdsvist afslappet og liberal, men hvor der er sparet på kulhydraterne. Hvis du har lyst, kan du selvfølgelig supplere op med kartofler, ris, pasta, brød osv.

Cremet tomatsuppe

Taco-salat


Og…

… så har jeg jo fundet en vinder af konkurrencen om 1 eksemplar af Jane Faerbers “Madglad”! Vinderen er Christina Dalby, som har fået direkte besked pr. mail. Stort tillykke!

Jeg tror simpelthen, det er den hyggeligste giveaway, jeg nogensinde har været med til. Det har været så sjovt og interessant at læse alle jeres madminder fra barndommen. Tusind tak for alle jeres besvarelser! Jeg startede optimistisk ud med at svare på alle kommentarer, men da det lige pludselig væltede ind, gik jeg lidt kold i projektet. Men jeg har læst alle besvarelser, hver og én, og virkelig fået meget ud af det. Det er superspændende at vide lidt mere om, hvem det er, der sidder og læser med på den anden side af skærmen 🙂

Kalkungryde med bacon og champignon

Fathead pizza Margherita

Nå, jeg håber, I er klar på en madplan – her kommer den i hvert fald! Rigtig god fornøjelse, og ha’ en dejlig uge!

Madplan og indkøb uge 33

 


Madplan uge 33:

Mandag: Dampet laks med smør, hvidløg og krydderurter, Bønnepasta med svampesovs
Tirsdag: Kyllingefrikadeller med harissa og kikærtemelLilla blomkålscouscous med bagte gulerødder, squash og feta
Onsdag: Forloren hare i lchf-venlig udgave, sellerifritter (skær skrællet selleri i stave, vend med olie, salt og peber, og bag ca. 20-30 minutter på 200 grader varmluft), hvidkålssalat med dadler, mynte og chili
Torsdag: Cremet tomatsuppe med græskar, mascarpone og kylling
Fredag: Taco-salat med killer hvidløgsdressing
Lørdag: Kalkungryde med bacon og champignon og sprøde paprikakikærter – servér fx med fintsnittet hvidkål svistet kort i smør/olie med krydret med salt og peber.
Søndag: Fathead pizza capricciosa – servér fx med en frisk hvidkålssalat til (så skulle du snart være ved at være igennem dét hvidkålshoved!)

Ribsis med hvid chokolade og solbærswirl

Ugens dessertidé: Ribsis med solbærswirl og hvid chokolade – en skøn, fin og feminin is, der kombinerer syrlige ribs, sød hvid chokolade, masser af vanilje og en fræk solbærswirl med stjerneanis og mørk rom. En af mine personlige favoritter her på bloggen 🙂

Ugens madpakkeidé: Grønne, proteinrige spinatvafler – geniale til madpakken. Og så får du også brugt noget mere af det kikærtemel, du skal bruge til kyllingefrikadellerne. Og du kan være sikker på at få mange nysgerrige (og måske let bekymrede) blikke fra kollegerne, når du hiver en sandwich frem med de knaldgrønne labaner!  😉

Grønne, proteinrige spinatvafler

Og endnu et tip: Hvis du har dadler til overs fra onsdagens salat og mascarpone til overs fra torsdagens suppe – så rimer det altså ret perfekt på dadler med mascarpone! Jeg siger det bare…

dadler med mascarpone


Indkøbsliste:

Kød og fisk:
350 g laks
400 g hakket kyllingekød
400 g hakket kalv og flæsk
1 kalkunbryst
2 kyllingefileter
1 pakke hakket oksekød
Kogt skinkepålæg af god kvalitet (ca. 100 g)
1 pakke bacon i skiver
1 pakke bacontern

Mejeri:
1 pakke smør
½-1 liter fløde
1 stor bakke æg (Mindst 10)
1 pakke feta (50-100 g)
1 bakke (mindst 100 g) mascarpone
1 stor bøtte (5 dl) creme fraiche 18%
Evt. også 1 lille bøtte creme fraiche 38% (kan udelades – men det er virkelig godt at kunne blande de 2 slags creme fraiche!)
1 pakke friskost med hvidløg og krydderurter
225 g revet mozarella

Grønt:
1 sellerihoved (gerne pænt stort)
1 hvidkålshoved (hvis du ikke har fra sidste uge!)
1 blomkålshoved, gerne lilla
1 kg gulerødder, gerne i forskellige farver
1 butternut squash (eller hvad du kan finde af græskar)
1 squash – gerne gul
2 pakker brune markchampignon (økonomisér lidt med dem – så er der til både mandag, lørdag og søndag)
1 stor bakke tomater
1 bdt. forårsløg
1 rød peber
1 gul peber
1 lille knold fennikel
1-2 æbler
1 iceberg
1 Agurk
1 Avocado
Frisk koriander og mynte
Frisk basilikum og timian
Evt. også frisk persille og/eller purløg
1-2 hvidløg
1 net rødløg
2 lime
1 citron
2-3 røde chili
Medjool-dadler

Frost:
1 pose edamamebønner
1 pose frossen spinat

Kolonial:
1 pakke bønnepasta
1 pose kikærtemel
Harissa (krydderiblanding)
Citronolie
Ribsgelé
2-3 dåser eller brikker flåede/hakkede tomater
Taco-krydderiblanding
1 dåse majs
2 dåser kogte kikærter

I skabene:
Salt og peber (gerne urtesalt og hvidløgspeber også)
Timian
Oregano
Paprika
Basilikum
Bouillonterninger – gerne hønsebouillon (Det er endnu bedre, hvis du har hjemmelavet bouillon i fryseren)
HUSK
Fibrex (kan evt. erstattes af mere HUSK)
Tahin
Honning
Tomatpuré
pofiber

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 kommentarer til “Madplan uge 33Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *