Madplan uge 32

Madplan og indkøbsliste for uge 32

Kan I høre det? Det er hverdagen, der ligeså stille kommer listende efter en sløv juli… Selvom man selv kommer tilbage fra sommeferie midt i juli, lander man gerne på et kontor, hvor alle kollegerne er taget på ferie, og der ikke er en snus at lave. Vejene i byen er stille og fredelige at færdes på. Verden er stadig nede i gear.

Men så kommer august. Og for børnefamilierne betyder det ikke mindst, at skoleferien lige straks er slut. Kollegerne er også kommet tilbage fra ferie, og det er pludselig slut med den rolige atmosfære på kontoret. Og såvel myldretidstrafikken som Føtex kl. 17 er pludselig en langt mere stressende oplevelse. Der er fuld knald på overalt. Og det kan blive lidt uoverskueligt at tænke på, at man midt i det hele også skal have købt ind og lavet nogenlunde fornuftig aftensmad!

Salat med laks og misodressing

Deluxe kylling i bacon

Blomkålssuppe med karry, chili og pikantost

Jeg ved, at mange af jer var glade for madplanerne sidste år, som var tænkt som en kickstart til hverdagen. Derfor genindfører jeg konceptet igen i år, og jeg har linet op til 5 uger med sunde, lækre madplaner. Så er der ingen, der behøver at lande i fastfood-fælden eller sidde og græde ned i en grå leverpostejmad! (Ikke et ondt ord om leverpostej i øvrigt!)

Syrlig hvidkålssalat

Jeg har tænkt madplanerne sådan, at mandag byder på en let og hurtig ret med fisk. Tirsdag byder på en ret med kød og salat/grøntsager. Onsdag skal vi have “smovsemad”, mormormad, eller hvad vi nu skal kalde det. Tænk koteletter i fad, forloren hare og den slags! Torsdag står den på suppe – evt. vegetarisk. Hvis du har svært ved blive mæt af suppe, er her en god mulighed for at supplere op med eventuelle rester fra de foregående dage. Fredag satser jeg på fyldige og snaskede måltidssalater, som er relativt hurtige at lave og perfekte at falde ned med efter en lang uge. Lørdag har de fleste måske lidt mere tid til at lave simremad. Lækre, smagfulde retter, der står og dufter på komfuret (eller i crockpotten) hele dagen. Og som sagtens kan sættes på bordet til gæster også. Søndag er efter sigende den ugedag, hvor junkfoodstederne laver deres største omsætning – og det er da også fantastisk at slutte ugens mest afslappede dag af med nem og lækker mad, som egner sig til at blive spist foran fjernsynet 🙂 Derfor er der sund, lchf-venlig junkfood på søndagsmenuen.

Cæsarsalat

Asiatisk kylling i crockpot

Cheeseburgersalat

Som ekstra bonus smider jeg 2 ting ind i madplanerne: nemlig en madpakkeidé (ligesom sidste år) og så et forslag til en lækker dessert, som du kan forsøde weekenden med på den dag, der lige passer dig bedst. August er en måned, hvor frugttræer og buske bugner med lækre frugter og bær. Jeg har fx allerede fået kastet stikkelsbær, hindbær, blommer og andre lækre sager i hovedet af glade haveejere, der ikke selv kan følge med høsten. Desserterne giver mulighed for at udnytte de gode sager på en lækker måde.

Bagte ferskner

Mængder

I udgangspunktet laver jeg altid mad til 2 mennesker herhjemme, hvor vi bare er mig og Andreas. Men nogle opskrifter er beregnet på 4 personer – enten fordi vi har haft gæster, da jeg lavede retten, eller også fordi jeg har lavet mad til 2 dage. Tjek mængderne på opskrifterne, og sørg for, at de passer til din husstand. Skulle der være rester til overs nogle dage, foreslår jeg, at du spiser dem til frokost. Så er din madpakke også klaret!

Jeg har faktisk flottet mig denne gang og kastet mig ud i også at lave indkøbslister. Så skulle det være virkelig nemt at gå til! Ugens dessertidé er dog ikke med i indkøbslisten. Jeg vil jo nødigt lokke nogen i fordærv 😉

Det kan godt være,  at du vil kigge på indkøbslisten og tænke: “Wow, det var meget!” – især i grøntafdelingen skal du gå lidt amok. Men jeg har tjekket og dobbelttjekket, og det kan faktisk lade sig gøre at spise sig gennem det meste af det på en uge. Især hvis du, som jeg, også spiser en del grønt til morgenmad og frokost. Hvidkålshovedet nok noget af det, du ikke lige når igennem – men bare rolig: jeg skal nok sørge for, at hvidkål går igen i næste uges madplan, så du får bugt med det! 🙂

Du kan selvfølgelig bruge madplanerne, helt som du har lyst til! Du kan tage hele pakken med indkøbsseddel og det hele. Eller du kan lade dig inspirere og plukke de ting, du har mest lyst til at sætte på menuen!

Mine opskrifter tager udgangspunkt i en lchf-livsstil, som er forholdsvist afslappet og liberal, men hvor der er sparet på kulhydraterne. Hvis du har lyst, kan du selvfølgelig supplere op med kartofler, ris, pasta, brød osv.

Det var vist nok introduktion! Nu kommer den første madplan i serien:

Madplan uge 32


Madplan uge 32:

Mandag: Salat med laks, asparges og misodressing
Tirsdag: Deluxe kylling i bacon, Syrlig hvidkålssalat
Onsdag: Koteletter i fad, broccoliris (finthakket rå broccoli), Syrlig hvidkålssalat lav en stor portion tirsdag og spis rester onsdag!)
Torsdag: Blomkålssuppe med karry, chili og pikantost
Fredag: Cæsarsalat
Lørdag: Asiatisk kylling i crockpot med sesamstegt broccoli, knasende salat med misodressing og måske den lækre agurkesalat med vandmelon, hvis det skal være virkelig lækkert (OBS: Jeg har ikke taget den med i indkøbslisten)
Søndag: Cheeseburgersalat

Dessertidé:

Bagte ferskner – evt. med blommer (som er i sæson lige nu) i stedet for ferskner. Husk at købe vaniljeis!

Madpakkeidé:

Brug eventuelle rester af blomkål, broccoli og revet ost til at bage blomkålswraps til madpakken. Du kan også bage hvidkålsfladbrød, hvis du vil have brugt noget af hvidkålet. (OBS: blomkålswraps er med i indkøbslisten – hvidkålsfladbrød er ikke).

Blomkålswraps (4)_FAV_RED


Indkøbsliste

(som udgangspunkt baseret på 2 personer i husstanden, som ofte spiser rester til frokost)

Grønt:
1 pose blandede salat blade (babyspinat, ruccola osv.)
1 romainesalathoved
1 icebergsalat
1 fennikel
1 bdt. grønne asparges
1 blomkål
1 broccolihoved
1 hvidkål
1 persillerod
1 stor gulerod
1 bakke brune markchampignon
1 pakke tomater
2 agurker
1 granatæble (eller du kan bruge frosne granatæblekerner)
1 rød chili
1 knold ingefær
2-3 citroner
1-2 lime
1 net rødløg
1 hvidløg
1 skalotteløg
Frisk koriander
Frisk kruspersille

Kød og fisk:
2 pakker (à 170 g) filet royale laks
8 kyllingebrystfileter
4 svinekoteletter
1 pakke hakket oksekød
3 pakker god bacon
1 lille chorizo-pølse
1 pakke parmaskinke (kan udelades, hvis du spiser blomkålssuppen vegetarisk)

Mejeri:
1 pakke pikantost
1/4 piskefløde
1 pose revet cheddar
1 pose revet mozarella
1 god parmesanost
1 lille bøtte creme fraiche 38%
1 pakke smør
1 lille bakke æg

Kolonial:
Hvid miso
1 dåse majskerner
1 dåse hakket tomat
Usaltede cashewnødder
Hoisinsauce
Sambal oelek
Glutenfrit brød (bag evt. selv – eller drop det, hvis du ikke behøver croutoner på Cæsarsalaten)
Mayonnaise (Hellmann’s)

I skabet regner jeg med, at du har:
Sesamolie
Rapsolie
Olivenolie
Hvid balsamico
Tamari/soya/teriyaki (de 3 ting kan godt substituere hinanden i en snæver vending!)
Fibersirup Gold
Honning
Barbecuesovs
Hønseboillon (hvis du har hjemmelavet, er det i top! Ellers klar den med terninger el.lign.)
French’s sennep
Flydende SØD (eller hvad du foretrækker af sødning)
Tomatpuré
Salt og peber (gerne hvidløgspeber og gerne urtesalt)
Timian, sød paprika, karry
Sovsejævning – fx maizena
Pofiber
Sesamfrø

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 kommentarer til “Madplan og indkøbsliste for uge 32Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *