Club sandwich salat

Madplan for uge 38 + ugens madpakkeidé

 

Club sandwich salat
Bagte rodfrugter i tahincreme (10)_FAV_RED
Middelhavskrydrede oksedeller

Madplanen for uge 38 er næsten blevet en lille hyldest til en af efterårets stærkeste fødevaregrupper: rodfrugter. Uh, men det er jo ikke lchf! Nej. Derfor er de heller på bordet hver dag herhjemme, og de spiller ikke hovedrollen på grøntsagsfronten. Til gengæld smager de skønt, og lur mig om ikke også de bidrager med en masse gode sager, som vejer op for deres høje glykæmiske indeks? Når jeg endelig slæber en pose med 2 kg rodfrugter hjem fra supermarkedet, er det i hvert fald om at få dem brugt. Derfor får du denne uge hele 3 aftener med rodfrugter i både kold, lun og varm form. Grønkålen er også for alvor kommet på hylderne igen, og det skal fejres med 2 af mine yndlings-grønkålssalater!

Mandag er endnu engang kødfri dag, som flere af jer har ønsket. Men den gode blomkålssuppe er så fyldig og mættende, at de fleste skulle kunne gå mætte fra bordet Du kan toppe med lidt sprød serranoskinke eller bacon, hvis du synes, der skal være lidt kød. Personligt kunne jeg godt klare en portion af suppen allerede nu til at blæse liv i mine stærkt udfordrede luftveje, som er ramt af en rigtig dum efterårsforkølelse!

Det er måske i virkeligheden min dumme forkølelse, som på et ubevidst plan har fået mig til at vælge retter med citron, hvidløg, tahin, chili, spidskommen, karry og andre ting, der giver et godt kick til luftvejene og immunforsvaret! Men det er nok ikke helt tosset – jeg tænker, at jeg ikke er den eneste, der går og snøfter/hoster lidt for tiden?

Fredagen byder på en rigtig fredagsklassiker herhjemme: club sandwich-salat. Med kylling, karrydressing, bacon og masser af lækre toppings. Total lækkert! Også ganske glimrende gæstemad, hvis du bare sætter alle elementerne til salaten på bordet og lader gæsterne samle deres egen salat.

Blomkålssuppe med karry, chili og pikantost
Citronmarinerede kyllingefileter
Grønkålssalat med arabisk varme
Varm rodfrugtssalat med spidskommen

 

Madplan for uge 38

Mandag: Blomkålssuppe med karry, chili og pikantost

Tirsdag: Middelhavskrydrede oksedeller og varm rodfrugtsalat med spidskommen

Onsdag: Citronmarinerede kyllingefileter med bagte rodfrugter og grønkålssalat med cremet hvidløgsdressing

Torsdag: Laksebøffer stegt på panden, bagte rodfrugter i tahincreme (brug rester af rodfrugter fra onsdag) og evt. grønkålssalat med arabisk varme

Fredag: Club sandwich-salat


Ugens madpakkeidé:

Lchf-morgenmad til folk på farten - broccolimuffins

Det er noget tid siden, at jeg udviklede de her broccolimuffins som en lchf-venlig morgenmad til folk på farten. Men de er faktisk også glimrende til frokost. Du kan lave en stor portion og komme i fryseren – så er det bare at tage 2-3 stk ud og tage med på madpakken. Muffins’ene indeholder både æg, ost og broccoli, så i princippet burde de kunne udgøre en helt frokost i sig selv. Min erfaring er dog, at de gør sig bedst supperet med lidt grønt og evt. en fed dip, hvis jeg skal blive helt mæt. Du kan også komme lidt bacon eller skinke i for et højere proteinindhold.

0 comments on “Madplan for uge 38 + ugens madpakkeidéTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: