Så er vi nået til månedens sidste madplan. Det er sidst på en lang måned, og madbudgettet er måske ved at være lidt presset. Derfor spiser vi stegt torskerogn mandag og bruger den billigste oksekødsudskæring til den vidunderlige pulled beef, som udgør ugens fredagsjunk. Begge retter er gode beviser på, at billig mad bestemt ikke behøver være kedelig.
Og når det så er den 1. lige om lidt, og lønkronerne triller ind og gør os stinkende rige – så kan vi jo bruge alle de penge, vi har sparet på madbudgettet, på shopping, drinks og andre ting. Hmm, jeg håber virkelig ikke, vores bankrådgiver er blandt følgerne på min blog… 😉
Nå, men efteråret er jo også for alvor begyndt at trænge ind på os – lige om lidt står der 1. september i kalenderen. I stedet for at græde over den spildte sommer, synes jeg, vi skal fejre efterårets komme – og hvad er bedre til det formål end en god, gammeldags mørbradgryde? Helt ærligt – det smager jo bare fantastisk! Lidt sommer er det dog stadig. Derfor er der også Cæsarsalat på menuen og en lidt Middelhavs-agtig krydret oksekød med tahindressing. Så vi laver en blid overgang til efteråret.
Det var jo faktisk kun planen, at madplaner og madpakkeidéer skulle køre i august. Men hvis der er stemning for det, kan vi godt nappe en måned mere? Jeg kan se på mine blog-statistikker, at der er ret mange, der klikker ind på madplanerne – men hvad synes I om dem? Kan I bruge dem? Er der noget, I savner? Skal konceptet fortsætte, eller skal der ske noget nyt? Smid gerne en kommentar enten her på bloggen, på Facebook, Instagram eller andre steder 🙂




Madplan for uge 36
Mandag: Stegt torskerogn serveret med blomkål med smør, kapers, citron og koriander
Tirsdag: Mørbradgryde med blomkålsmos
Onsdag: Krydret oksekød med tahindresing
Torsdag: Cæsarsalat
Fredag: Pulled beef med coleslaw og kikærtepandekager
En lille fredagsdessert kunne måske være de her bagte æbler med lakrids? Det er om at udnytte de gode, danske æbler, der kommer frem i butikkerne nu 🙂

Ugens madpakkeidé(er):
Cæsarsalat er faktisk ret genialt som madpakkemad. Vi brugte det i en lang periode begge 2 som frokost på arbejde. Der var køleskabe til rådighed på begge vores arbejdsdpladser, hvor man kunne have en pakke romainesalat (eller hjertesalat), en bøtte med dressing, en pakke stegt kylling (købt i Netto) og måske lidt parmesanflager (kan også købes i færdigpakninger flere steder) stående. Man kan evt. supplere med mere fiberrige grøntsager som gulerod, edamemebønner, fintsnittet kål el.lign. for mere mæthed. Hvis man loader arbejdspladsens køleskab om mandagen, kan man godt klare sig næsten frem til fredag på den konto 🙂
Kikærtepandekagerne kan man også bage en stor portion af og bruge som wraps. I indlægget med opskriften på pandekagerne har jeg nogle forslag til fyld med opskrifter her fra bloggen. Du kan også bare smøre dem med flødeost og fylde med ruccola og røget laks – så har du en misundelsesværdig og mættende madpakke klar lynhurtigt!
Gulerodskagedadelkugler er det søde indslag i ugens madpakke. De smager dejligt af efterår, og så får man som bonus lige en ekstra bid grønt smuglet ind i madpakken hos børn og voksne 🙂
Jeg har været rigtig glad for inspiration fra dine madplaner. Det håber jeg du har lyst til at fortsætte.
Og tak for en fantastisk god opskrift på chili con carne. Både mand og børn synes det var den bedste chili con carne de havde smagt ?
Tusind tak, Hanne! 🙂 Komplimenten er fluks videregivet til Andreas, som jo er bagmanden bag opskriften – han blev rigtig glad for at høre, at I kunne lide chili con carnen! 🙂
Jeg fortsætter lidt endnu med madplanerne. Det er et ret hyggeligt projekt, egentlig – og dejligt, hvis man kan give lidt inspiration videre 🙂