



Endnu engang er det blevet søndag og tid til en madplan for den kommende uge. Vi er på det dér sjove tidspunkt af året, hvor vi er lige på vippen mellem sommer og tidligt efterår. Vejret er fantastisk, og der er stadig friske, grønne og sprøde grøntsager og krydderurter i butikkerne. Men der er også begyndt at snige sig lidt græskar, grønkål, rodfrugter og andre efterårsgrøntsager ind på hylderne – og når det blæser op, som det gjorde i begyndelsen af den forgangne uge, kan man godt få lyst til at putte sig med lidt varm, spicy suppe og krydret mad.
Ugens madplan byder derfor både på en total sommerlig “mandagsfisk” i form af en let spidskålssalat med æg og rejer – og også på græskarsuppe og spicy chili con carne. Chili con carne’n bliver der helt sikkert rester af – og de skal bruges til fyldte sweet potatoes som überlækker fredagsjunk. Tirsdag skal vi gå amok i den vilde “deluxe kylling i bacon”, som flankeres af en sprød salat med kål og fennikel. Jeg kan give alle retterne mine varmeste anbefalinger!



Madplan for uge 35:
Mandag: Spidskålssalat med æg og rejer
Tirsdag: Deluxe kylling i bacon (lav evt. ekstra kylling, så du har rester til suppen onsdag); Salat med fennikel og masser af knas
Onsdag: Græskarsuppe – evt. med rester af kyllingen fra tirsdag. Servér med creme fraiche og ristede græskarkerner.
Torsdag: Chili con carne. Servér med rå, fintrevet blomkål, creme fraiche, revet cheddar og frisk koriander.
Fredag: Fyldte sweet potatoes med rester af chili con carne; Rød spidskålssalat med vindruesalsa
Ugens madpakkeidé:
Spicy hønsesalat med chorizo og peberfrugt. Lav en god portion, og brug den på madpakker sammen med gnavegrønt.
De gode, friske æbler begynder at dukke op rundt omkring i butikkerne. Derfor foreslår jeg æble med kanelcreme som det søde indslag i madpakken. Det fungerer bedst, hvis begge dele kan være i et køleskab, indtil de skal indtages.
0 comments on “Madplan for uge 35 + ugens madpakkeidé”Tilføj din