Madbloggerudfordringen

Madbloggerudfordringen #2: Grønkålssalat med bagt græskar og grillet ost

MadbloggerudfordringenJeg har meldt mig til at deltage i noget, der hedder Madbloggerudfordringen. Det er et rigtigt sjovt og hyggeligt koncept udviklet af La Cucina Nada som en hyldest til madbloggerfællesskabet. Udfordringen i år går ud på, at de tilmeldte madbloggere er blevet sat sammen 2 og 2 via en lodtrækning. Man skal så finde en opskrift på den andens blog, som man vil splejse med en af sine egne opskrifter.

Jeg har fået tildelt bloggen Anna-Mad, og det er jeg på ingen måde ked af! Anna har nemlig en superfin og hyggelig blog med et væld af gode opskrifter og smukke billeder. Bestemt et besøg værd! Jeg har cyklet rundt i Annas opskrifter og har allerede fundet de første 5, som jeg gerne ville bruge i udfordringen. Det var svært at begrænse sig til én, men det lykkedes til sidst.

Salaten, som bliver mit bud i Madbloggerudfordringen, er en kombination af min egen Grønkålssalat med rester af bagt græskar og feta og Annas Salat med sprød ost med smeltende midte. Vi er ude i en salat, der både har bitterhed fra grønkål, sødme fra græskar, spicyness fra krydderier, syrlighed fra æble og en lækker, sprød fedme fra en nøddepaneret, grillet feta. Yum, siger jeg bare!

Reglen er, at der er skal indgå mindst 3 genkendelige ingredienser fra hver ret i opskriften – det er jeg vist i mål med her. Anna bruger ganske vist gedeost i sin salat, men da jeg ikke er så god til gedeost, har jeg valgt at bruge feta i stedet. Man kunne også bruge mozarella. Jeg har valgt at panere osten i en enkel dukkah lavet på hasselnødder og samme harissa, som græskarret er stegt med. (Harissa er en spicy krydderiblanding bestående af chili, koriander, kommen, spidskommen og hvidløg. Du kan også bare lave din egen krydderiblanding.)

Idéen med min egen oprindelige salat var jo at få brugt nogle rester af bagt butternut squash, græskarfritter, eller hvad man ellers har spist til aftensmad dagen før. Hvis man ikke lige står med nogle græskarrester ved hånden, kan man selvfølgelig bruge frisk græskar. Så skal det nok bare have en hel del længere tid på panden ved lidt lavere varme. Prøv dig frem, og nyd den skønne salat!

Madbloggerudfordringen

Grønkålssalat med bagt græskar og grillet ost

  • 75 g feta (gerne en fed og saftig en af slagsen – jeg brugte den dér billige klods, som man kan købe i alle supermarkeder, da det er min yndlingsfeta)
  • Dukkah lavet på 50 g hasselnødder, 1 spsk sesamfrø og 1 spsk harissa
  • 1 sammenpisket æg  til at vende fetaen i
  • 4-5 dl ribbet og hakket grønkål
  • ½ syrligt æble
  • Ca. 1/4 bagt butternut squash (hokkaidorester kan selvfølgelig også bruges)
  • Krydderier til græskarret: harissa, 1 fed hvidløg, salt og masser af peber
  • Appelsindressing: Saften a 1/4 appelsin, 2 spsk olivenolie, 1 tsk hvid balsamico,  ½ tsk grov senneop, salt og peber
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • Olie til stegning af græskar og ost

Start med at røre dressingen sammen og vende den med grønkålen. Snit æblet i både, og fordel dem over salaten.

Rist pinjekernerne på en tør pande, og stil dem til side.

Skær resterne af din bagte butternut squash ud i pæne stykker, og rist dem på en hed pande i olie med harissa, friskpresset hvidløg, salt og peber. Tag dem af panden, og lad dem køle af på en tallerken med fedtsugende papir, mens du forbereder osten.

Blend ingredienserne til dukkah sammen i en minihakker. Skær en tyk skive af fetaen, og del den i 3-4 blokke. Vend dem først let i dukkaen, så i det sammenpiskede æg og så i dukkaen igen. Sørg for, at fetastykkerne er helt dækket af dukkah. Steg dem på en hed stegepande i rigeligt med olivenolie i ca. 1 minut på hver side (måske 2, hvis du har mere is i maven end jeg). De skal være pænt gyldne og lidt bløde indeni, men må ikke smelte, så det er en hårfin balance.

Læg fetaskiverne på salaten sammen med græskarstykkerne, og drys med pinjekerner.

Den meget fyldige salat udgør let en fantastisk frokost, men kan også serveres som lækkert tilbehør til et stykke kød til aftensmaden.

Madbloggerudfordringen

11 kommentarer til “Madbloggerudfordringen #2: Grønkålssalat med bagt græskar og grillet ostTilføj din

  1. Det lyder vel nok lækkert med den panering –
    elsker salater hvor det sprøde også er i tænkt på anden vis!
    Dén salat må jeg da vist se at få lavet, mums.

    Dejligt du gad at lege med, håber du er frisk næste gang også?

    Hilsen La Cucina Nada

    1. Mange tak! Salater kan man aldrig helt blive træt af at lege med. Ja, jeg er da helt sikkert klar på næste udfordring, når den kommer 🙂
      Vh Louise

    1. Ih, jeg glæder mig også virkelig til at se, hvad du er kommet op med! 🙂 Og godt at du også er tilfreds med resultatet af fusionen!

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *