Måltidssalat med svinemørbrad og parmesan

Måltidssalat med svinemørbrad, pistacienødder og parmesan

Måltidssalat med svinemørbrad og parmesan


For nylig havde vi rester af grillet svinemørbrad til overs. De blev tryllet om til denne her lækre måltidssalat, hvor svinekødet fik selskab af pistacienødder, parmesan, tomat, æble og frisk basilikum. Nem og lækker sommermad. Og god “stop spild af mad”-stil ovenikøbet!

Salaten blev vendt i den gode tahindressing, som jeg er stor fan af. Den giver virkelig et “zing” til salater – og det lige præcis den slags små tricks, som gør, at man ikke tænker, at man sidder og spiser dødsyge rester, men at man nyder et lækkert og indbydende måltid.

Parmesanen er specialimporteret fra selveste Rom. Da min far skulle på ferie i Rom tidligere på sommeren, beordrede jeg ham at tage parmesan med hjem til mig. For mange år siden var jeg nemlig på studietur i Rom i gymnasiet, hvor jeg pænt og lydigt slæbte parmesan med hjem fra mine forældres yndlings-ostehandler i Rom – til stor morskab for mine klassekammerater, som havde helt andre ting på shopping-listen! Nå, men jeg forklarede med alvorsfuld mine min far, at jeg selvfølgelig forventede, at han købte parmesan med hjem til mig. Og stor var min overraskelse, da han rent faktisk kom hjem og overrakte mig en stor, lækker Reggiano. Jeg troede virkelig ikke, han havde taget min ordre seriøst – men det havde han sandelig. Så er det ikke helt forgæves at opdrage på sine forældre åbenbart! 😉

Italiener-parmesanen er overdrevet lækker! Men selvom du må nøjes med en parmesan fra Netto, er jeg sikker på, at din måltidssalat stadig vil gøre lykke på middagsbordet. Og gøre dig mæt og glad.

Er I klar på en nem opskrift? Den kommer her!

Måltidssalat med svinemørbrad og parmesan


Måltidssalat med svinemørbrad, pistacienødder og parmesan

(Til 2 pers.)

 • Et par gode håndfulde babyspinat
 • 5-6 store cocktail- eller sherrytomater
 • ½ æble
 • En rest stegt kød svarende til ½ svinemørbrad
 • 1 spsk afskallede pistacienødder
 • ½ dl groftrevet parmesan
 • 1 lille håndfuld frisk basilikum
 • Lidt smør/olie til opvarmning af kød

Tahindressing:

 • 1 tsk tahin
 • 1-2 spsk vand
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 lille fed hvidløg
 • 1 skvis honning
 • 1 nip cayennepeber
 • Salt

Skyl spinaten grundigt, og slyng den tør. Skær cherrytomaterne i mundrette stykker. Skær æblet i tynde, halve skiver.

Skær kødet i passende skiver, og steg dem gyldne i smør/olie. Smid pistacienødderne med på panden, så de får farve og giver lidt smag til kødet.

Anret salaten på et aflangt fad med spinat, tomat og æble nederst, så svinekød fordelt udover. Rør dressingen sammen, og vend den forsigtigt i.

Top med groftrevet parmesan og frisk basilikum, og servér.

Måltidssalat med svinemørbrad og parmesan

0 comments on “Måltidssalat med svinemørbrad, pistacienødder og parmesanTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: