Lun auberginesalat med soltørrede tomater

Lun auberginesalat med soltørrede tomater

Lun auberginesalat med soltørrede tomaterJeg er vild med auberginer! Og denne her lune auberginesalat er en af mine yndlingsmåder at spise auberginer på. Den er meget enkel og består kun af aubergine, soltørrede tomater, rødløg og olie-eddike-dressing. Om sommeren giver jeg den gerne et skud friske krydderurter fra vindueskarmen – basilikum, oregano eller timian – men her om vinteren får den lov til at stå for sig selv, og den har såmænd også rigeligt smag i sig selv!

Opskriften har jeg med mig hjemmefra fra min mor, som muligvis var en af de første husmødre i Danmark til at bruge auberginer tilbage i sidste århundrede. Mens andre stod og kiggede undrende på auberginerne nede i grøntafdelingen, spiste vi både moussaka og andre sjove ting med auberginer derhjemme. Jeg var som barn overbevist om, at de sjove grøntsager hed “Sorte Kusiner”, og jeg var meget forvirret, fordi mine kusiner fra Nordjylland jo ikke var spor sorte. Efterhånden fandt jeg dog ud af auberginernes rigtige navn, og jeg har siden været meget glad for dem.

Lun auberginesalat med soltørrede tomater

  • ½ aubergine
  • 4 stk soltørrede tomater (i olie eller semidried)
  • ½ rødløg (porre eller forårsløg kan også bruges)
  • Dressing af olivenolie, balsamico, lidt limesaft 1 fed hvidløg, salt og peber

Pensl den halve aubergine med lidt olivenolie, og giv den et drys salt og peber. Sæt den på en bageplade med skindsiden nedad, og bag den på 200 grader varmluft i ca. ½ time. Tag den ud af ovnen, og lad den afkøle lidt, før du flår den og skærer den i mundrette tern.

Hak de soltørrede tomater og rødløget. Rør dressingen, og vend til sidst det hele sammen. Hvis du har nogle friske krydderurter, kan du med fordel vende dem i.

Det er en salat, som pepper det kedeligste stykke stegt kyllingebryst op, men den gør sig også fint til rødt oksekød.

Lun auberginesalat med soltørrede tomater

0 comments on “Lun auberginesalat med soltørrede tomaterTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: