Low carb fra The Food Club_Anmeldelse

Low Carb fra The Food Club (og godt nytår!)

Nytår2014
Glimt fra vores hyggelige nytårsaften herhjemme.

Rigtig godt nytår og glædelig 1. januar! Jeg håber, I alle er kommet godt ind i det nye år, har fået set nytårskoncert, spist tømmermændsmorgenmad og alt det dér… Vi havde en rar nytårsaften sammen med min far, hvor vi hyggede, spiste god mad, drak god vin, hørte dejlig musik og alt, hvad man ellers “skal” nytårsaften.

Apropos ting, man “skal” – så er det jo nærmest obligatorisk at begynde at snakke om sundhed, slankekure, fitnessmedlemskaber osv. her 1. januar. Uden at lyde alt for frelst, så er det herhjemme mest sådan, at vi kører videre i et godt spor med LCHF og almindelig motion, hvor vi måske bare lige skruer på et par knapper efter al julehyggen, så vi kommer helt på ret kurs igen. Men hvis man sidder og savner noget god inspiration til en sundere livsstil, så er Low Carb fra The Food Club et rigtig godt bud. Det er den faktisk også, hvis man har spist low carb i lang tid og har lyst til at få sparket nyt liv i den daglige madlavning.

Low carb fra The Food Club_Anmeldelse

Den nye kogebog fra Ditte Ingemann, der har bloggen The Food Club, udkom 27. december 2014 – og jeg kan bestemt anbefale at få fingrene i et eksemplar, for der er rigtig meget god inspiration at hente, både hvis man spiser Low Carb, men også bare, hvis man kan lide lækker og dekorativ mad med masser af grønt og gode råvarer.

Jeg har allerede samlet en to-try liste med mindst 20 opskrifter. Det er derfor, der er bogmærker i min bog på billederne. Bl.a. glæder mig til at prøve Spicy Tortilla, Grøntsager med Gomadressing, Low Carb-kiks, Spicy kødboller og ikke mindst Cashew-tærter med cashew-karamel og havsalt (kan næsten ikke styre mundvandet nu!).

Low carb fra The Food Club_Anmeldelse

Jeg har testet 2 opskrifter: Mandelgrød og Bagte æg med parmesan. Begge er i kategorien “morgenmad”, som jeg ved har en særlig plads i Dittes hjerte – hun har udgivet en hel e-bog med lækre morgenmadsopskrifter, som skal inspirere os til at blive bedre til at spise god morgenmad: Morgenmadsmissionen. Den er på min tablet, og jeg er meget glad for den.

Nå, men til sagen: Jeg var enormt positivt overrasket over mandelgrøden, som jeg faktisk blev helt forelsket i. Det går helt enkelt ud på at blende (iblødsatte) mandler med vand, salt, vanilje og sødemiddel og så spise grøden med friske bær og hakkede pistacienødder. Jeg havde ingen jordbær, men jeg havde frosne kirsebær i fryseren, som jeg råsyltede med vanilje og citron og kom oven på mandelgrøden. Det smagte simpelthen så godt – lidt henad ris à la mande. Det kunne godt gå hen og blive en del af det faste repertoire herhjemme.

Low carb fra The Food Club_Anmeldelse

De bagte æg kiksede til gengæld lidt for mig – jeg kom til at give dem for længe i ovnen, så det blev helt hårdkogte i stedet for bløde og cremede, som de skulle have været. Så kan jeg lære at følge en opskrift, kan jeg! Jeg skal i hvert fald prøve igen – kort fortalt kommer man en skefuld creme fraiche rørt med salt og peber i bunden af en ramekin, slår et æg ud oveni, drysser med parmesan og bager i ovnen i 15-20 minutter (ikke ½ time!) ved 180 grader varmluft. Superlækker idé – og slet ikke tosset med bacon!

Low carb fra The Food Club_Anmeldelse

Ditte er vanvittigt dygtig til at style og til at tage nogle sindssygt smukke, stemningsfulde og inspirerende billeder. Det er ikke for sjov, at hendes blog er en af de mest populære i Danmark, og at hendes tidligere kogebøger er at finde på rigtig mange boghylder rundt omkring i landet. Man får simpelthen lyst til at gå i køkkenet og trylle, når man sidder og bladrer i Low Carb fra The Food Club – det er den effekt, den har på mig 🙂

Det er supernemt bare at rose bogen i en anmeldelse, for det er helt sikkert en kogebog af høj kvalitet. Men hvis jeg lige skal sætte min helt ærlige finger på ét enkelt punkt, så bliver det dét her med low carb. Som Ditte selv skriver både i bogen og i sine forskellige pressemeddelelser, så low carb et begreb, som det er virkelig svært at definere og indkredse. Det er også et modebegreb, som rigtig mange har grebet i de seneste år – og lur mig, om det ikke går helt bananas her i januar, når folk skal have hevet julekiloene af! Pyha, man kan blive helt træt ved tanken…

Nå, men der er jo stor forskel på, om man spiser Low Carb Low Fat, Low Carb High Protein, Low Carb High Fat – eller hvordan man nu ellers sammensætter sin kost. Jeg har nok i min egen daglige kost mindre fokus på protein og højere fokus på fedt, end Ditte, fordi jeg netop spiser LCHF og ikke bare low carb. Men der er nogle enkelte opskrifter i bogen, hvor jeg studser og tænker:  “Jamen det er da ikke Low Carb” – fx synes jeg aldrig, at en skål müesli med mælk kan være Low Carb-morgenmad, uanset hvor glutenfri og sund (og lækker!) müeslien så er. Og det siger jeg, vel vidende at jeg selv har opskrifter på lchf-müesli her på bloggen. Hvordan er det nu, det der med moral og dobbeltmoral – dobbeltmoral er dobbelt så godt, ikke? 😉

Det, jeg vil frem til, er nok, som Ditte også skriver i forordet, at det kan være svært, når man begynder at sætte labels på sin mad. Mest af alt handler Low Carb fra The Food Club om “rigtig, levende, smuk, sund, hjemmelavet og frem for alt velsmagende mad”, som Ditte skriver i forordet – “en kost med få kulhydrater, intet tilsat sukker, ingen forarbejdede fødevarer og få kornprodukter”. Målet har i virkeligheden været at lave en kogebog, som tager udgangspunkt i det, Ditte serverer hjemme hos sig selv. Og det er jo sådan set genialt. For jeg tror godt nok, at man spiser godt dér! 🙂 Og jeg tror, at de fleste gennemsnitsdanskere ville blive både sundere og tyndere, hvis de spiste den kost.

Du kan læse om både Low Carb fra The Food Club og Ditte Ingemanns andre kogbøger her, hvor du også har mulighed for at købe dem. 

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for. Det koster naturligvis ikke dig noget af klikke på linksene. Jeg har modtaget Low Carb fra The Food Club som anmeldereksemplar, men alle holdninger i anmeldelsen er mine egne.

0 comments on “Low Carb fra The Food Club (og godt nytår!)Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: