Low-carb blåbærpandekager med loppefrøskaller

Low-carb blåbærpandekager med loppefrøskaller

Low-carb blåbærpandekager med loppefrøskallerSom lovet kommer januar til at byde på opskrifter med fokus på LCHF og MUFA. Første opskrift i rækken er de her low-carb blåbærpandekager lavet af æg, mælk, loppefrøskaller og blåbær.

Loppefrøskaller er en ny ingrediens i mit køkken, som jeg er ivrig efter at blive bedre til at bruge. De har et ekstremt højt fiberindhold og en stærk evne til at binde væske. De er ufordøjelige for mennesket, hvilket vel dybest set vil sige, at de passerer direkte igennem os uden at tilføre kalorier – til gengæld slæber de en masse væske med ud og gør samtidig et eller andet godt for tarmsystemet. De tilsiges en masse andre gode effekter, som dog ikke er dokumenterede. Loppefrøskallerne er enormt praktiske inden for low-carb-bagning, netop på grund af deres gode evne til at binde væske uden at tilføre kulhydrat, som hvedemel gør.

Efter en jul på næsten konstant sukkerchok har det været en hel lettelse at (gen)opleve, hvad det gør ved min krop at skrue ned for kulhydraterne igen. Allerede i går kunne jeg mærke, at sukkerabstinenserne slap deres tag i mig, samtidig med at jeg puttede godt med protein og fedt og ikke ret meget kulhydrat og sukker i mig (bortset fra lidt nytårsrester). En lang gåtur ved stranden med masser af frisk luft og sollys gjorde også godt for krop og sind. Og jeg kunne til sidst sidde en hel aften og se film uden at føle trang til at gå i slikskabet.

Sidst på aftenen blev jeg dog lidt småsulten, og jeg besluttede at prøve de her små blåbærpandekager af. De er nemme at lave og mætter godt uden at vække dit indre sukkermonster, som almindelige pandekager ville gøre. De er ikke specielt søde (noget, man kunne regulere ved at øge mængden af sødemiddel), men det gør egentlig ikke så meget for mig. Jeg kunne gode lide, at jeg virkelig kunne smage blåbærrene.

Jeg spiste min blåbærpandekage med 1 spsk creme fraiche 18% rørt op med lidt ren vanilje, citronskal og en anelse honning. Derved fik jeg dækket både protein- og fedtbehov, og maven holdt op med at knurre. Pandekagerne kan også spises med (sukkerfrit) syltetøj, frisk frugt, nøddesmør, eller hvad man har lyst til, og man kunne variere fyldet med mørk chokolade (eller kakaonibs, som jeg også snart skal til at lege med), kokos eller måske noget andet frugt end blåbær.

Low-carb blåbærpandekager med loppfrøskaller – til 1 person:

  • 1 æg
  • 1 spsk mælk (eller fløde)
  • ½ spsk loppefrøskaller
  • 1 lille nip salt
  • 1 lille nip vaniljepulver
  • ½ tsk Sukrin eller andet sødemiddel, der tåler opvarmning
  • ½ dl blåbær
  • Kokosolie, smør el.lign. til stegning

Rør det hele sammen, lad det stå og sætte sig i 10 minutter, og steg så 1 stor eller 2 små pandekager i lidt kokosolie, smør, eller hvad du har lyst til. Min pandekage skulle have ca. 3 minutter på hver side. Vi er ikke ude i tynde crêpes her, men snarere noget, der minder om en tyk, amerikansk pandekage.

Rør en creme af 1 spsk creme fraiche 18% (fedtet er din ven, ikke din fjende, så ingen grund til at spare her!), 1 knivspids vaniljepulver, lidt honning, agavesirup, sødemiddel el.lign. og måske lidt revet citronskal.

Nyd blåbærpandekagen med creme fraiche-cremen og evt. lidt friske blåbær.

(Indlægget indeholder affiliate-links)

1 kommentar til “Low-carb blåbærpandekager med loppefrøskallerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *