Lilla blomkålscouscous med bagte gulerødder, squash og feta

Lilla blomkålscouscous med bagte gulerødder, squash og feta

Lilla blomkålscouscous med bagte gulerødder, squash og feta


Mandagssalat er efterhånden en ligeså fast tradition her på bloggen som fredagskage. Og denne uges mandagssalat har virkelig knald på farverne! Jeg var en tur i Kvickly i fredags. Jeg skulle egentlig ikke have det store, for jeg var alene hjemme og skulle bare spise noget helt enkelt – men da jeg trådte ind i grøntafdelingen, blev jeg helt overvældet! Så mange lækre grøntsager i så mange smukke farver: blomkål i hhv. gul, lilla og “almindelig”, lysegrønt romanesco; gule squash; lilla og gule gulerødder; smukke, gyldne kantareller. Og masser af andre lækre sager. Så fantastisk inspirerende!

Jeg kæmpede en brav kamp med mig selv for at begrænse mig i mine indkøb – vi skulle nemlig ikke spise hjemme i weekenden. Men en pose blandede gulerødder i divese farver, en gul squash og et lilla blomkålshoved blev det til. Og så en pose frisk timian. Og en pakke feta fra osteafdelingen. Så var jeg klar til at gå hjem og trylle 🙂

Lilla blomkålscouscous med bagte gulerødder, squash og feta

Gulerødderne blev skåret i lange, kvarte stave (med skræl). Squashen blev skåret i skiver. Begge dele blev vendt med olivenolie, salt, peber og timian og røg i ovnen. Imens blendede jeg blomkålen til couscous, vendte med citronolie – og så var det bare at fordele de bagte grøntsager ovenpå og smuldre feta udover. Så havde jeg den lækreste salat, som også smagte skønt dagen derpå, hvor jeg spiste resterne til morgenmad.

Til den smukke, farverige blomkålscouscous spiste jeg et par virkelig gode kyllingefrikadeller med harissa og kikærtemel. Dem får I opskriften på i morgen.

Lilla blomkålscouscous med bagte gulerødder, squash og feta


 

Lilla blomkålscouscous med bagte gulerødder, squash og feta

  • ½ lille blomkålshoved, gerne lilla
  • 5-6 gulerødder, gerne i forskellige farver
  • ca. 1/3 squash, gerne gul
  • Olie til bagning
  • Citronolie til dressing
  • 50-100 g feta
  • Salt og hvidløgspeber
  • Frisk timian (tørret kan også bruges)

Vask gulerødderne, skræl dem evt., og skær dem i lange, kvarte stænger. Vend dem med olivenolie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Skær squashen i skiver, vend også dem med olie, og placer dem på bagapapiret.  Drys med salt, hvidløgspeber og timian, og bag på 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Imens blendes blomkålen fint og vendes med citronolie, salt, peber og lidt timian. Kom blomkålscouscous’en i et fad, og fordel de bagte gulerødder og squashskiver over, når de er færdigbagte.

Slut med at smuldre feta ud over, og pynt med ekstra timian.

Servér fx til kyllingefrikadeller.

0 comments on “Lilla blomkålscouscous med bagte gulerødder, squash og fetaTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: