Lidt om hovedpine og nakkesmerter – og en giveaway!

Giveaway_Abilica
2 supergode og enkle træningsprodukter fra AbilcaOnline.dk er på højkant denne uge! Konkurrencen foregår på bloggens facebookside.

I dag skal det for en gangs skyld handle om noget andet end mad her på bloggen. Emnet relaterer sig dog til noget, som mange mennesker spiser som slik – nemlig hovedpinepiller. Og giveawayen er en ting, som man kan bruge til at gøre sig fri for hovedpinepillerne. Er du interesseret? Så læs videre…

Av min skulder! Av mit hoved! Av min nakke!

I længere tid end jeg kan overskue, har jeg lidt af spændingshovedpine. Der har altid siddet en smerte lige i den dér sene, der løber ovenpå skulderen fra nakke til arm. Og så inde mellem skulderbladene. Og i selve nakken. I gennemsnit 1 gang om ugen har smerterne været så voldsomme, at de har ført til migrænelignende hovedpine, som kun kunne slås ned med mirakelkombien af 1 Ipren og 1 Panodil. Jeg har forsøgt mit bedste med massage og udstræk, drukket masser af vand, og jeg har også prøvet at træne mig stærkere med kettlebells og svømning. Men intet hjalp.

Nå, men her for nogle måneder siden fik jeg så et heftigt hold i nakken – sådan et, hvor jeg næsten ikke kunne bevæge mig. Jeg kom til en fysioterapeut – faktisk en rigtig god én – som til at begynde med beordrede total hvile og derefter nogle lette øvelser, som hjalp mig af med alle smerterne. Jeg blev inspireret til at spørge ham, om ikke der også kunne gøres noget ved mine nakke- og skuldersmerter, nu hvor jeg alligevel var der. Den var han helt med på, og det tog ham ikke mere end 1 blik på mine skuldre at konstatere grunden til mine smerter.

Som mange andre mennesker går jeg og falder sammen i overkroppen. Mine skuldre luder lidt fremover, hvilket får mine skulderblade til at stikke lodret ud fra ryggen i stedet for at flugte med rygsøjlen, som de bør. Det betyder, at hele det komplicerede ophæng, som vores skuldre er, og som er designet til at bære vægten af vores arme, ikke fungerede hos mig. Og at de 10 kg, som en arm typisk vejer, således endte med at hænge i den sene, der går oven på skulderen fra nakke til arm – sjovt nok den, som jeg altid har haft ondt i! Den gode nyhed var, at det kunne trænes væk – men ikke nødvendigvis med tunge vægte. En træningselastik og en lille bold skulle der til – og det er netop de 2 ting, som jeg giver væk til en heldig vinder i samarbejde med Abilicaonline.dk i den kommende uge!

Giveaway_Abilica
Se lige ham den flotte model, vi har fået her på bloggen – piiift! Genvalg!

Koordination og balance

I forbindelse med træning begår mange den fejl, at de kun fokuserer på styrke og puls. De glemmer 2  vigtige ting, nemlig  koordination og balance. Det hjælper ikke at have store, stærke muskler, hvis man ikke har fuld kontrol over dem og bruger dem korrekt. En elastik kan måske virke som et lidt “tøset” træningsredskab, men den er helt genial til at træne de små, finmotoriske muskler, som sidder omkring de store muskelgrupper og led. Bl.a. dem, som skal hjælpe med at holde skulderbladene på plads, og som har været nærmest ikke-eksisterende i min ryg!

I mange hjem ligger den helt store trænings-pilatesbold og fylder op i brusenichen. Dens mindre fætter med en diameter på 22 cm er noget mere praktisk at opbevare og kan bruges til mange balanceøvelser. Jeg har den under den ene hånd, når jeg laver gulvøvelser på alle fire, og jeg laver stående armbøjninger op ad en dør med begge hænder på bolden. Begge øvelser udfordrer balance, motorik og stabilitet i mine skuldermuskler.

Kombinationen af forskellige øvelser og udstræk er allerede godt i gang med at rette op på min holdning, og jeg mærker næsten ikke noget til mine skuldersmerter mere. Mit forbrug af hovedpinepiller er reduceret til et minimum – når jeg begynder at få ondt, laver jeg et sæt øvelser og udstræk, og så forsvinder smerterne 2 ud af 3 gange på mirakuløs vis. Jeg har lyst til at anbefale alle, der lider af diverse kroniske smerter i bevægeapparatet, til at opsøge en fysioterapeut og få gjort noget ved det én gang for alle! I mange tilfælde kan det lade sig gøre. Og det er godt nok noget mere langtidsholdbart end at holde salget af Iprener kørende!

Giveaway_Abilica
Der var han sørme’ igen!

Hvordan vinder jeg sættet?

Den heldige vinder af 1 træningselastik og 1 træningsbold fra Abilica er allerede godt på vej til at komme i gang med træningen! Alt, hvad du skal gøre, er at smide en kommentar herunder, hvor du fortæller, hvorfor netop du skal vinde sættet af træningsudstyr.

Lodtrækningen finder sted fredag d. 4. juli efter kl. 12.

AbilicaOnline.dk forhandler udstyr til hjemmetræning – alt fra løbebånd, store træningsmaskiner og bokseudstyr til de mere enkle ting til dig, der bare gerne vil holde dig i form hjemme i stuen: træningselastikker og bolde, balancebræt, hulahopringe med vægt, yogaudstyr, håndvægte og støttebind. Du kan desuden finde kosttilskud, pulsure, fitnessvægte osv. på deres site.

Indlægget her er sponsoreret af AbilicaOnline.dk, men alle holdninger til produkter er helt og fuldt mine egne. Jeg har selv testet begge produkterne i giveawayen og er meget tilfreds med kvaliteten.

Giveaway_Abilica
Fie har testet kassen, som produkterne kom i – hun var også yderst tilfreds!

25 comments on “Lidt om hovedpine og nakkesmerter – og en giveaway!Tilføj din

 1. Jeg vil da vildt gerne vinde, da jeg har samme problematik. Desværre også med afklemning af muskler og nerver inde omkring skulderen. Jeg har allerede en henvisning til fys., men mangler at beslutte hvem jeg skal træne hos. Jeg har nemlig prøvet at træne det flere gange før ved fys., men med øgede smerter. Så du har været hos en dygtig fys 🙂

  Kh.
  Anne-Marie

 2. Godt nok mærkeligt som min tekst bliver ædt?
  Prøver igen.
  Tror det kunne hjælpe på min nakke og hovedpine. ( piskesmæld)
  Og mine dumme hypermobile led.
  Livet er sgu da skønt.

 3. Ej, en fed giveaway 😀

  Jeg skal vinde, fordi jeg simpelthen har så ondt i min nakke og mit hoved! Jeg ved ikke, om det også muligvis kan være computeren (er ungdomsstuderende, så meget læsning foregår dér), men jeg ved, at jeg ihvertfald også luder med skuldrene – det er en superdårlig vane, der er kommet med det dårlige selvværd og behovet for at gemme sig væk så ingen kan se mig. Derfor tror jeg, mine skuldre og nakke (og hoved!) ville have super godt af lidt træning! (:

  Maria

 4. Min datter træner meget, men har store skuldre problemer. Hvor vil jeg gerne overraske hende.

 5. jeg skal vinde fordi min kæreste jævnligt lider af migræne og hvis det kan hjælpe ham ville det jo være helt fantastisk 🙂

 6. Jeg bruger flere timer om dagen på at amme min søn og har nu gjort det i 5 mdr.. Det er fantastisk men det sætter sine spor og min nakke og skuldre driller og giver hovedpine. Derfor vil jeg gerne prøve dette og se om ikke det kan hjælpe mig, så jeg kan være der 200% for min søn 🙂

 7. Vildt fed giveaway (-:
  Jeg vil vildt gerne vinde fordi når jeg sidder i skolen for jeg rigtig ondt i nakken så jeg tænkte at dette måske ville hjælpe så min nakke ikke gør så ondt når skolen starter igen (-:

 8. Fed præmie 🙂 Jeg skal vinde fordi, jeg desværre er faldet i fælden og kun har tænkt på at forbedre hurtighed (primært løb) og ikke tænkt på at opbygge styrke, balance mm. Derfor er jeg desværre begyndt at kæmpe med lidt småskader og skal til at fokusere mere på andre ting end kun farten. Det kan præmien hjælpe mig med 🙂

 9. Jeg får oftere hoved spændings hovedpine da jeg har fået stillesiddende arbejde. Mon ikke lige disse øvelser og redskaber ville behage min nakke.

 10. Min kæreste har længe bøvlet frem og tilbage mellem læger, kiropraktorer osv. Og er kommet til konklussionen at hans hofte er skæv, hvilket medvirker til at hans ene ben er lidt kortere end det andet og hans ryg dermed også er skæv, hvilket gør at det kun er hans venstre side er trænet, hvilket giver smerter i ryggen når han løfter ting eller lignende. For at hans højre side kan trænes op til at matche den anden og på den måde mindske smerter, skal han bruge netop denne slags udstyr.

 11. Jeg vil gerne vinde sættet, fordi jeg trænger til en styrkning af min muskulator efter en bilulykke, hvor jeg fik kronisk piskesmæld og en forskydning i hoften, som giver mig bækkenløsning. Under fødslen fik jeg forskubbet den nederste lændehvirvel og lavet et eller andet med bækkenskålen, som jeg ikke fik ordentligt afklaring på at fysio. Han har først tilladt mig for nylig, hvor min dreng blev 10½ mdr. at jeg må starte med at træne, men stille og roligt. Jeg er så træt af smerterne og problemer med at bære og lege med min dreng, så jeg vil så gerne styrkes 🙂

 12. Der er flere grunde til at netop jeg skal vinde hvi jeg selv skal sige det i hvert fald ☺️
  Først og fremmest fordi jeg som du døjer med voldsom hovedpine af migræne typen. Jeg plejede at få noget akupunktur ved min tidligere læge som tog det men efter flytning har jeg ikke fundet nogen der giver den samme behandling her i området. Jeg var så afhængig af mine månedlige stik med nålen at jeg hørte min læge om jeg kunne få lov at fortsætte ved ham trods en alt for stor afstand. Det sagde han til en hvis grad ja til, men med tiden synes han jeg skulle finde en læge i området. Jeg kom så tilfældigvis alvorligt til skade med mit knæ og præcis den dag var der lukket i mit eget lægehus. Jeg fik lov til at se en læge ved min kærestes nye lægehus her i byen og hun var bare smadder sød og samtidig fik jeg fortalt at der var en læge i det lægehus der gav samme form for akupunktur for spændingshovedpine. Jeg valgte derfor at følge min gamle læges råd om at skifte læge når nu jeg var flyttet så relativt langt væk. Der var jo en sød læge, jeg kunne få min nærmest livsnødvendige behandling og det var væsentligt tættere på i forhold til hvis der sker noget alvorligt. Da vi samtidig kun har en bil som min kæreste tager på arbejde var det jo noget af en fordel hvis jeg nu havde forstuvet foden eller en omgang halsbetændelse at jeg ikke skulle ud og gå og med bus og tog for at se lægen. Jeg har dog så grueligt fortrudt min beslutning men det er noget nemmere at beholde en læge i en anden kommune når man flytter derfra i forhold til hvis man bor i den nye kommune. Det viste sig nemlig at hende den søde læge der så på mit knæ kun var reservelæge som under hendes turnus var på lægeklinikken i en kort periode. Den læge som sekretæren havde sagt gav akupunktur ville ikke gøre det længere da hun mente det var for bøvlet ( red: det ikke var noget lægen fik så mange penge for ved sygesikringen) og generelt er jeg efterhånden gående mange gange tudende fra lægen fordi jeg er blevet rigtigt dårligt modtaget og behandlet. Vi har overvejet et lægeskift men da vi er tilflyttere og ikke kender nogen der bruger de andre læger i byen samt den korte afstand har vi ikke taget springet. Jeg har altid haft et tæt forhold til mine læger (er flyttet nogle gange så der har været en del forskellige) men jeg er aldrig blevet så dårligt behandlet som nu.

  Nå det første blev lidt et tude indlæg men det kan man bare nogle gange have brug for. Men konsekvensen af at jeg nu ikke får mine stik med nålen er at jeg døjer med så meget spændingshovedpine at det udvikler sig til reelle migræneanfald. Jeg var plaget af et anfald i slutningen af sidste uge og allerede i går fik jeg et nyt anfald. Det er også derfor jeg er vågen nu for når jeg får migræne og tager min migrænemedicin sover jeg hele dagen væk og nu kan jeg selvfølgelig ikke sove mere så i morgen bliver også streng.

  Den anden grund til at jeg gerne vil vinde er at jeg grundet skaden i knæet i oktober har gået hjemme siden. Jeg er blevet kastet frem og tilbage på sygehuset og alle tiltag inkl operation er gået galt eller har ingen effekt haft. Derfor forsøger vi nu med fysioterapeutisk genoptræning i håb om at det hjælper og jeg ikke skal åbnes endnu en gang i knæet. Jeg bruger bl.a. De redskaber til genoptræning og da min fysioterapeut snart går på sommerferie i en lille måned skal jeg gerne tænke lidt herhjemme og det ville derfor være til en stor hjælp hvis jeg havde bare nogle af de redskaber vi bruger til genoptræning.

  Det blev meget længere end jeg lige havde planlagt men nogle gange kan man bare ikke stoppe når først man er kommet i gang.

  Jeg krydser alt hvad jeg krydse kan for at jeg vinder denne og får mig en tidlig fødselsdagsgave (fylder år den 7/7)
  Tak for skøn blog
  Mvh Rikke

 13. Min kæreste lider meget af spændingshovedpine der udvikler sig til migræne. Jeg kan ikke gøre så meget når hun får et migræneanfald andet end at være der når hun har brug for et eller andet men da hun bare ligger med nedrullede gardiner, lukket dør, sådan et bind for øjnene eller hvad det hedder (herhjemme kaldet flybriller fordi de minder om dem man får på langdistance flyveture så man kan hvile i mørket på trods af lys i flyet), dyne ud over det og derudover bare ligger og er træt, med kvalme og dårlig er der ikke meget jeg kan gøre. Det er hårdt at se på og bare være magtesløs, så hvis jeg kunne vinde dette og hjælpe til at anfaldene kom sjældnere ville det være dejligt.

 14. Jeg kæmper med at komme tilbage i min krop efter en hård graviditet. Jeg har stadig en del smerter i ryg og bækken, men de rette øvelser hjælper – der skal bare meget arbejde til. Med de fine redskaber, kan jeg træne lidt hjemmefra, og det ville være superdejligt!
  Christine

 15. Det ville være rart med den præmie, da jeg ikke bryder mig om at spise piller, men ofte føler mig nødsaget til det

 16. Det lyder som lige noget for mig. Kontorarbejde er jo kendt for at give myoser i skuldrene, og dem har jeg desværre også.

 17. Jeg skal vinde fordi jeg har været syg og snart kan begynde at træne mig op igen. Den sport jeg skal dyrke må selvfølgelig ikke være belastende, og det er her præmien kommer ind i billedet;)
  Desuden medfulgte der spændingshovedpine i min sygdom, og det ville da være rart at være fri for det!

 18. Jeg vil gerne vinde da jeg fik skade i skuldren for længe siden – dette ville være en ekstra hjælæ..

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: