Lchf venlig biksemad

Lchf-venlig biksemad af hakkebøffer og sellerifritter

Lchf venlig biksemad


I går havde vi besøg af min far, og menuen stod på hakkebøffer, sellerifritter og grønkålssalat. Med 2 mænd ved bordet tænkte jeg, at jeg hellere måtte have for meget end for lidt kød – så der var 1½ hakkebøf til overs. Den halve skal jeg have til frokost i morgen – den anden røg i en gang lchf-venlig biksemad sammen med sellerifritterne og en god frankfurter. Et spejlæg on the side og resterne af grønkålssalaten – så havde vi et helt fyrsteligt aftensmåltid, som ovenikøbet var total god “stop spild af mad”-stil.

Du kan bruge en hvilken som helst kødrest til biksemaden, ligesom du også kan bruge fritter af alt muligt andet end selleri – sweet potatoes, pastinakker, græskar eller måske endda bønnefritter. Varme rodfrugter er jo som bekendt ikke enormt lchf-venligt, men det er ikke det, der fylder mest i retten, så jeg tænker, at det er ok.

Find HP-sovsen og rødbederne frem, måske en kold øl, og gør dig klar til ægte, gammeldags dansk hyggemad 🙂

Lchf venlig biksemad


Lchf-venlig biksemad af hakkebøffer og sellerifritter

(2 personer – vejledende mængder)

  • 1 hakkebøf (ca. 200 g kød)
  • 1 frankfurter af god kvalitet med højt kødindhold
  • 1 rest sellerifritter – måske havde jeg 100 g?
  • Olie/smør til stegning
  • Krydderier: Salt, peber, timian
  • En sjat HP-sovs
  • Et skvæt honning
  • En sjat Tamari/soya

Til servering: spejlæg, ketchup, sennep, rødbeder og evt. salat

Skær hakkebøf, frankfurter og sellerifritter i mindre stykker. Rist kødet på en temmelig varm pande i smør/olie. Tilsæt sellerifritterne efter et par minutter (bare så de ikke bliver for udsplattede).

Tilsæt krydderier, HP-sovs, honning og tamari/soya, og steg det hele sprødt og dejligt.

Servér med spejlæg, rødbeder, hvad du ellers forbinder med biksemad. En god salat er heller ikke tosset!

Velbekomme 🙂

0 comments on “Lchf-venlig biksemad af hakkebøffer og sellerifritterTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: