I går havde vi besøg af min far, og menuen stod på hakkebøffer, sellerifritter og grønkålssalat. Med 2 mænd ved bordet tænkte jeg, at jeg hellere måtte have for meget end for lidt kød – så der var 1½ hakkebøf til overs. Den halve skal jeg have til frokost i morgen – den anden røg i en gang lchf-venlig biksemad sammen med sellerifritterne og en god frankfurter. Et spejlæg on the side og resterne af grønkålssalaten – så havde vi et helt fyrsteligt aftensmåltid, som ovenikøbet var total god “stop spild af mad”-stil.
Du kan bruge en hvilken som helst kødrest til biksemaden, ligesom du også kan bruge fritter af alt muligt andet end selleri – sweet potatoes, pastinakker, græskar eller måske endda bønnefritter. Varme rodfrugter er jo som bekendt ikke enormt lchf-venligt, men det er ikke det, der fylder mest i retten, så jeg tænker, at det er ok.
Find HP-sovsen og rødbederne frem, måske en kold øl, og gør dig klar til ægte, gammeldags dansk hyggemad 🙂
Lchf-venlig biksemad af hakkebøffer og sellerifritter
(2 personer – vejledende mængder)
- 1 hakkebøf (ca. 200 g kød)
- 1 frankfurter af god kvalitet med højt kødindhold
- 1 rest sellerifritter – måske havde jeg 100 g?
- Olie/smør til stegning
- Krydderier: Salt, peber, timian
- En sjat HP-sovs
- Et skvæt honning
- En sjat Tamari/soya
Til servering: spejlæg, ketchup, sennep, rødbeder og evt. salat
Skær hakkebøf, frankfurter og sellerifritter i mindre stykker. Rist kødet på en temmelig varm pande i smør/olie. Tilsæt sellerifritterne efter et par minutter (bare så de ikke bliver for udsplattede).
Tilsæt krydderier, HP-sovs, honning og tamari/soya, og steg det hele sprødt og dejligt.
Servér med spejlæg, rødbeder, hvad du ellers forbinder med biksemad. En god salat er heller ikke tosset!
Velbekomme 🙂
0 comments on “Lchf-venlig biksemad af hakkebøffer og sellerifritter”Tilføj din