LCHF-snickers med dadelkaramel

LCHF-snickers med dadelkaramel

LCHF-snickers med dadelkaramelDenne opskrift kommer med en advarsel: det er muligvis min mest geniale opskrift til dato, og den er stærkt vanedannende! Händels Messias burde faktisk tone ind, hver gang nogen klikkede ind på siden her! LCHF-snickers er efterhånden et kendt fænomen for mange. Mørk chokolade med peanutbutter og ekstra peanuts. Superlækkert – men som min svoger sagde, første gang min søster serverede dem for ham: “Der mangler jo karamel”. Og det har han jo fuldstændig ret i! En rigtig Snickers indeholder både peanuts OG karamel. Okay, egentlig indeholder den også fransk nougat, men det ignorerer vi lige i dag 🙂 Det vigtige er at få kombinationen af sød karamel og salte peanuts blandet sammen i noget lækker mørk chokolade – og det får man i høj grad i de her lchf-snickers med dadelkaramel!

Det har taget mig noget tid at knække “karamel-nødden” – men som man kunne læse forleden i mit indlæg om sukkerfri guldkarameller med dadelkaramel, er det lykkedes mig at lave en superlækker karamel ud af dadler, fløde, smør og krydderier. Det er den karamel, jeg har har brugt i mine lchf-snickers her. Når jeg kalder dem lchf-snickers, betyder det absolut ikke “striks lchf”. Peanuts indeholder masser af kulhydrat, og dadler har et vildt højt GI, så vi er ikke ude i en fuldstændig harmløs snack, der kan spises i rå mængder – men til en god hyggeaften, hvor man skal forkæles lidt, er de væsentlig bedre end alt det slikstads, man kan købe i butikkerne.

Opskriften her er meget vejledende. Mængderne afhænger af, hvor store chokoladeforme du bruger. Hvorvidt din peanutbutter skal smages til med salt og sødemiddel/honning, afhænger af, hvilket mærke du bruger, og hvor salt/sødt du kan lide det. Jeg brugte Urtekrams, og den skal lige hjælpes lidt på vej, synes jeg. Men brug principperne og din sunde fornuft, så skal det nok blive superlækkert! Hvis du ikke ejer en chokoladeform – så gå ud og køb en! Det er også muligt, at fyldet kan laves i en stor form, fryses kort ned og skæres ud i bidder, som overtrækkes med mørk chokolade. Det kan man selv lege videre med! Her kommer i hvert fald opskriften:

LCHF-snickers med dadelkaramel (15 små stk)

  • ½ portion dadelkaramel (se opskrift her)
  • 3-4 store spsk peanutbutter, evt. rørt med lidt honning/sødemiddel og flagesalt (afhængig af, hvilket mærke du bruger)
  • 2-3 spsk saltede peanuts
  • Ca. 100 g mørk chokolade

Lav dadelkaramel og peanutbutter klar i god tid – gerne aftenen før, så det er helt koldt, når du skal bruge det. Jeg varmede min peanutbutter lidt op for bedre at kunne røre den med salt og honning. Derefter kom jeg hhv. dadelkaramel og peanutbutter i hver sin plastikpose og lagde det på køl.

Smelt og temperér størstedelen af chokoladen. Hæld den i chokoladeformene, og slyng forsigtigt rundt, så den fordeler sig på alle kanter. Hæld overskydende chokolade ned i en skål eller ud på et stykke bagepapir – det kan bruges igen senere. Sæt chokoladeformene på køl i mindst ½ time. Imens kan du lige hakke en håndfuld saltede peanuts groft.

Tag chokoladeforme og fyld ud af køleskabet. Klip hul på de 2 poser, og tryk lidt dadelkaramel ud i hver form. Kom et par stykker peanut i hver form, og tryk dem godt ned i karamellen. Tryk nu peanutbutter ud i alle formene, og glat ud – husk at levne plads til chokolade. Jeg bliver altid for grådig og får fyldt for meget fyld i …

LCHF-snickers med dadelkaramel
Her kan du se en hurtig step-by step: Først chokolade, så dadelkaramel, så hakkede peanuts, så peanutbutter og til sidst chokolade igen.

Smelt resten af chokoladen, og brug den til at “lukke” chokoladerne med. Skrab overskydende chokolade af formen, så dine snickers ikke får “fødder”.

Nu skal det hele bare tilbage på køl et par timer, så er dine lchf-snickers klar til nydelse!

Opbevar på køl.

LCHF-snickers med dadelkaramel

1 comment on “LCHF-snickers med dadelkaramelTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: