LCHF-pasta med squash

LCHF-pasta med squash

LCHF-pasta med squashFor noget tid siden skrev jeg et indlæg om lchf-lasagne. Jeg endte med et konkludere, at de dér lchf-lasagneplader ikke var noget for mig – at de var for fluffy i konsistensen og kedelie i smagen. Efter lidt tænketid besluttede jeg alligevel at give lchf-pastaen en ny chance og give dem et ordentligt drag over nakken, hvad angår smag og konsistens. Og tænk – det endte faktisk med at blive rigtig godt! Jeg lavede en lchf-lasagne, som var helt igennem fantastisk, og hvor jeg ikke et sekund savnede rigtige lasagneplader. Jeg lavede en lille portion og kom kun en plade i min lasagne, suppleret med lidt squash. Det var helt perfekt, og jeg fik en behagelig mæthed i stedet for den lidt voldsomme mæthed, næsten kvalme, som jeg oplevede sidst.

Her til aften har jeg igen lavet lchf-pasta, denne gang til spaghetti carbonara (mere om det i morgen), og jeg er rigtig godt tilfreds med både konsistens og smag i min lchf-pasta. Derfor synes jeg, at jeg vil dele min opskrift med jer. Jeg har taget udgangspunkt i Madbandittens opskrift på proteinpasta, men tilsat revet squash og revet ost (mozarella og parmesan). På krydderisiden har den fået en god sjat salt, masser af hvidløgspeber og frisk timian. Den har masser af smag, og som bonus får man lidt ekstra grønt indenbords.

Portionen her svarer tager udgangspunkt i 1 æg og svarer til 1 lasagneplade, der rækker til en lasagne til 2 personer – i hvert fald hjemme hos os. Du kan selv gange op, hvis du skal lave større mængder.

lchf-pasta med sqash

  • 1 æg
  • 35 g Philadelphia
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • ca. ½ dl revet squash
  • ca. 2 spsk revet ost (en kombination af revet parmesan og revet mozarella eller emmentaler er rigtig godt)
  • ½ tsk groft salt
  • En god sjat hvidløgspeber og en ligeså god sjat timian – meget gerne frisk

Pisk æg med Philadelphia til en ensartet masse. Tilsæt alle de andre ingredienser, og pisk godt sammen. Sørg for, at der ikke er nogen klumper af loppefrøskaller.

Lad dejen stå og sætte sig et par minutter, så loppefrøskallerne kan suge væde til sig og gøre dejen fast, inden du smører den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Den skal smøres temmelig tyndt ud.

Bag lchf-pastaen ved 180-200 grader varmluft i 13-15 minutter (hold godt øjne med din ovn – måske er den kraftigere end min). Tag pastaen ud, og lad den køle af på bagepladen et par minutter, inden du fjerner bagepapiret. Jeg synes, det gøres lettest, ved at vende bunden i vejret og trække bagepapiret forsigtigt af.

LCHF-Pastaen kan nu enten bruges hel som en lasagneplade eller skæres i strimler og bruges som frisk pasta. (NB: Du skal så ikke koge pastaen, men bare spise den, som den er. Du kan evt. lige slynge den på en varm pande med lidt olie, hvis den skal opvarmes).

LCHF-pasta med squash

1 comment on “LCHF-pasta med squashTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: