Lchf morgenmad

Lchf morgenmad

Lchf morgenmad


Efter mange dage med sorg og smerte og store følelser her på bloggen, skal det i dag handle om noget så jordnært som lchf morgenmad! Og jeg er blevet meget forelsket i lige præcis denne her kombination af “tomatsandwiches”, grønkålssalat med dadler og spegepølse (lyder sindssygt – smager fantastisk!) og spejlæg.

Hvis du er en af dem, der lige er startet på lchf her i det nye år, kan lchf morgenmad måske være noget af det, du savner input til. Hvis man er vant til at spise brød eller havregryn til morgenmad, kan man være lidt lost, når korn og kulhydrater pludselig er på “no go”-listen. Æg, grøntsager, ost og lidt kød er bare en sikker vinder for mig – og der er heldigvis ingen regler om, at ost og pålæg skal befinde sig på et stykke brød for at kunne spises. Spegepølsetern i salaten og ost mellem 2 skiver stegt tomat – det smager bare helt vildt godt! Dadler er ikke specielt lchf, så hvis du spiser striks lchf, kan du evt. erstatte med lidt friske æbletern for en mere striks lchf morgenmad.

Jeg spiser næsten altid en ret solid lchf morgenmad. Nogle vil måske synes, at portionen er lidt voldsomt stor – men jeg har det sådan, at jeg elsker at spise mig MÆT, inden jeg tager hul på arbejdsdagen. Og så kan det meget vel være, at jeg springer frokosten over eller erstatter den med et lille eftermiddagsmåltid. Andre dage er jeg mere sulten og spiser både morgenmad og frokost. Det er noget med at mærke sig frem.

Lchf morgenmad

Lchf morgenmad


Lchf morgenmad til 1 person

– Spejlæg, tomatsandwich med ost og grønkålssalat med daddel og spegepølse

  • 2 æg
  • 1 stor tomat
  • 2 skiver gouda
  • 2 gode håndfulde grønkål, ribbet og snittet
  • 1 daddel
  • 3-4 tykke skiver god spegepølse (helst sådan en hel en, som du selv skærer af)
  • Salt, hvidløgspeber
  • Olivenolie og smør til stegning
  • Rød balsamico
  • Dressing til salaten af 1 spsk olivenolie, ½ spsk hvid balsamico og et lille strejf honning eller flydende SØD

Steg æggene som spejlæg i en blanding af olivenolie og smør. Jeg plejer at give mine spejlæg 5 minutter, først på høj varme og så på lavt blus – så er de helt perfekte i min verden.

Skær tomaten i 4 skiver, og steg dem ca. 2½ minut på hver side på samme pande som æggene. Så passer det med, at det hele er færdigt samtidig. Drys undervejs med salt og hvidløgspeber. Læg tomatskiverne sammen 2 og 2 med en skive gouda.

Skær dadlen i små tern, og skær spegepølseskiverne i lidt større tern. Kram dem sammen med grønkål og dressing.

Så skal det hele bare op på en tallerken og serveres: Spejlæg, tomatsandwiches og grønkålsalat. Jeg kan godt lidt lige at give mine spejlæg et strejf rød balsamico inden servering.

Så har du en god lchf morgenmad, som i hvert fald holder mig kørende mange timer.

0 comments on “Lchf morgenmadTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: