Lchf-morgenmad til folk på farten - broccolimuffins

Lchf morgenmad til folk på farten: broccolimuffins

Lchf-morgenmad til folk på farten - broccolimuffins


Jeg lever en utroligt privilegeret tilværelse i forhold til det med at spise sund mad. Jeg arbejder deltid(ish!), har en del hjemmearbejdsdage, og på mine “tidlige” dage møder jeg kl. 9 – pyha, hva??! 🙂 Jeg har ingen børn, men har til gengæld en mand, der gerne går i køkkenet, når jeg kommer sent hjem. Inden I allesammen hamrer “unfollow”-knappen ned og begynder at sende mig dødstrusler, vi jeg lige skynde mig at nævne bagsiden af medaljen, nemlig at min arbejdstid næsten udelukkende er utroligt komprimeret, såkaldt “konfrontationstid”. Så når jeg endelig arbejder, hedder det gerne 4-5 timers koncentreret, kreativt, igangsættende og udadvendt arbejde uden reelle pauser. Hvis nogle af jer sommetider studser over mine temmelig velvoksne portioner lchf morgenmad på Instagram, er forklaringen altså, at jeg skal holde den kørende i virkelig lang tid på min morgenmad.

Nå, men det var netop lchf morgenmad, jeg ville sætte fokus på i dag – og jeg har forsøgt at tænke lidt på alle jer, der ikke har ligeså god tid som jeg til at stå og stege æg og lave salat hver morgen, men som gerne vil have en sund og mættende lchf morgenmad. Det er blevet til de her broccolimuffins, som egentlig er en omelet med broccoli og ost bagt i ovnen i små portionsstørrelser. Hvis du bruger frosne broccolibuketter og færdigrevet ost, kan du bikse dem sammen på under 5 minutter, og hvis du starter dem op, lige når du vågner, passer det ca. med, at der er morgenmad, når du har været i bad. 2-3 broccolimuffins + evt. lidt kød og en kop kaffe med kokosolie udgør en god  lchf morgenmad, hvor du får ca. 50 g grønt, 2 æg og 10-15 g ost indenbords. Og så kan de både spises “to stay” og “to go”. Og portionen rækker til 2-3 dage. Smart ikke?

Smagen er ikke den allervildeste, kan jeg ligeså godt bryde sammen og tilstå. De smager helt ok, men det er altså stadig bare broccoli med æg og ost + krydderier! Lidt stegte bacontern eller bare lidt skinketern ville løfte broccolimuffins’ene til helt nye højder, men det havde jeg ikke lige i huset i dag. De smager dog fint, og de giver god næring i en fart på travle morgener, hvilket lever op til mine krav for hurtig lchf morgenmad i hverdagen. Og så er broccoli jo bare superfood’en over alle superfoods – der findes nærmest ingen anden råvare (måske lige bortset fra grønkål), hvor du for så få kalorier og så lavt et GI får så mange vitaminer og fibre indenbords. Så det er bare ned med svineriet!

Lchf-morgenmad til folk på farten - broccolimuffins


Lchf morgenmad til folk på farten: broccolimuffins (8 stk)

 • ca. 150 g frosne broccolibuketter (du kan selvfølgelig også bruge frisk broccoli – måske skal de så bare lige overhældes med kogende vand inden brug, så de bliver lidt møre.)
 • 50 g revet cheddar
 • 6 æg, str. medium
 • 3 spsk fløde
 • 1 stor spsk HUSK loppefrøskaller (hjælper til at holde sammen på det hele)
 • Krydderier: Salt, peber og oregano – i rigelige mængder
 • 1/4 tsk bagepulver

Fordel broccolibuketterne i 8 silikonemuffinsforme (mine hjerteformede rummer 1 dl). Det passer ca. med 3 buketter/20 g broccoli i hver.

Lchf-morgenmad til folk på farten - broccolimuffins

Fordel den revne ost udover broccolien. Pisk æggene sammen med fløde, HUSK, bagepulver og krydderier, og fordel æggemassen ligeligt i muffinsformene.

Nu skal dine broccolimuffins bare bages, til de sætter sig og bliver pænt gyldne på toppen. I min ovn tog det 30 min. på 200 grader, men jeg har før været kendt for at have en sløv ovn, så test lige af i din egen ovn. De hæver sindssygt meget i ovnen, men falder sammen 2 sekunder efter, at de er kommet ud – det er helt, som det skal være.

Spis 2-3 broccolimuffins til morgenmad, gerne med lidt kød til, og kom resten i køleskabet eller fryseren.

Lchf-morgenmad til folk på farten - broccolimuffins
Nem lchf morgenmad to go!

4 comments on “Lchf morgenmad til folk på farten: broccolimuffinsTilføj din

 1. Ja det vil jeg prøve at lave en weekend hvor jeg har rigtigt god tid eller en tirsdag morgen hvor jeg har aftenvagt og først skal møde til middag. I hverdagene kører det i en snor så der har jeg ikke lige tid til at stå i køkkenet. Derfor elsker jeg mine tirsdag morgener og weekenden hvor man kan nyde sin morgenmad i ro og mag.

  1. Nå ja, smart idé, Anne-Marie! Vi har smidt vores mikroovn på loftet, fordi vi ikke brugte den mere, men hvis vi stadig havde den stående, kunne jeg også godt finde på at forsøge mig med at lave broccolimuffins’ene i den 🙂 Jeg håber, de er børnevenlige nok!
   Kh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: